EcuFast Performans Farkı...

@asaglam

Yarın öğlen iş çıkışı gidecem zaten.Detayları paylaşırım 😉

@asaglam
Bende yaptırdım ama aracı bir türlü uzun yolda falan kullanıp kilometre yapamadım şimdilikte bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

@HARUN01

harun aklında bulunsun arabayı biraz sıkıştır çabuk adapte olur 3000 devir bandında kalmak şartıyla...

@asaglam
Ahmet bey aracı 3000 bin devire yakın mı kullanayım ? Motorda sıkıntıya falan neden olmam inşallah.

vites değişimlerinde 3000 deviri görsün. 2000 lerde vites değiştirme hemen alıştır motoru 4000 lerede yaklasma fazla motoru stop etmeden once mutlaka 30-60 sn arası rolantide beklet oyle stop et.

Iyi geceler doblocu abilerim kardeslerim 🙂
Bende dobloma ecufast te yazilim yukletmek istiyorum fakat forumda uzun suren arastirmalarima ragmen bir turlu kesin bir karar veremedim. 100 kmde ortalama yakitimda 9.7 litre civarlarinda yakitima etkisi olur mu en buyuk merak ettigim ve cekindigim tek nokta ise motora bir zarari olur mu?

@bayramunal
hoşgeldin keyifli forumlar dileriz.burdaki konuları baştan sona kadar incele

ECUFast Sorumlumuz Buradaysa Birşeyleri Danışmak İsterim ,

Ben Soft İstemiyorum Yazılımı Örneğin ;

EGR İptali Kesinlikle İstiyorum
Dumanlı Diye Tabir Ettiğim Şekilde Maksimum Verimli İstiyorum
En Son Aracım Kaç BHP Zorlar
Fiyatta Değişim Ne Seviyede Olur Bunu da Öğrenebilirsem Sevinirim Teşekkürler 🙂

Daha önce yazılım yaptıran biri olarak kesinlikle tavsiye etmediğim bir uygulamadır. 30.000km sonra serviste orjinal yazılıma döndüm.Yakıt kesinlikle azalmaz. ne kadar güç okadar enerji ne kadar enerji okadar yakıt. Kimse kimseyi kandırmasın.Yazılımdan sonra yol bilgisayarı 1 litre az gösteriyor bu da az yaktığının düşünülmesine yol açıyor. Şanzumana ve motora ek yük biniyor. Özellikle şanzumana dikkat. Ha dezavantajlarını bilerek ben performans istiyorum derseniz saygı duyarım.

@Abd-ullah
Bir yildir kulaniyorum. Yaptirmadan önce çok arastirdim memnun olmayan duymadim. Yaptirdikdan sonra Antepde tavsiye ettiğim 8 araç da yaptirdi onlarda memnun kaldilar.
Ankara ile antep arasi programli ve programsiz arasında 160 km fark ediyorsa memnun olmamak elde değil.
Bu zamana kadar memnun olmayan tek seni gördüm.

2012 model d3 kasa kullanıyorum aracım 94 binde 82 b,nde ecufast yazılımı attırdım şehir içi 9,3 yakıyo uzun yolda 5,1 düşüyor şuana kadar bir sıkıntı yok 1,6 motor ilk yazılım soft attırdım randıman alamadığım için üzerine hard yazılım attık arac şuan 140 hp veriyo bilginize ama tek sıkıntı bakımları yaptırıp yazılım attık 6 ayda balata bitti aracımda sıkıntı yok devrinde kullanıldığında yüksek performans alırsınız

haha kanka Maşallah de araba çok nazara geliyor daha kurbanını kesemedik yaaa 😀

@Sebastian
Maşallah kanka allah kaza bela vermesin tekerine taş değmesin gözü olanın gözü çıksın 😀

@Abd-ullah
Daha öncede yazmıştım her aracın bir limiti vardır ve fabrika üst limiti kullanır
Siz limiti aşıp araca yük bindirirseniz ilerde başınıza dert açar diye ama bazı bu uygulamayı yaptıranlar tepki vermişti

@ali0635
Fabrika hiçbir zaman motor limitlerini zorlamaz en az 5 tık altında bırakır ki yeni modeli geldiği zaman ufak bi değişiklik ile motor güçlendirdik diyebilsin. Çoğu markanın kendi bünyesinde tuningcisi vardır diyebiliriz fiat ta abarth alman grubu abt ford da m sport bunlar daha fazla güç isteyen kullanıcılara orijinallik ve garanti bozulmadan dışarıda yapılan yazılıma benzer yazılımı yaparlar 2 kasayla oynayıp aracı teslim ederler chip tuningde sıkıntı yaratacak bi durum yok.
Örnek olarak fiat 1.4 turbo 140 lık motoru veya ford 1.0 ecoboost 125 lik motorlar wv 1.4 tsi 122 likler.

Fiat'ın bravoda şimdi de egeada kullanılan 120 hp lik motoru 105 hp likten turbo açısından farklıdır. Koskoca Fiat 500 TL'lik yazılımla değil de neden değişken geometrili turbo kullanarak daha fazla güç elde etti düşünmek lazım. Aynı şekilde madem 1,6 doblo yazılımla 105'ten 135' çıkıyor neden o zaman Fiat aynı gücü (135 HP) elde etmek için D3 lerde yıllık vergisi yüksek 2.000 cc motor koydu ve doğal olarak satamadı 2013 ün sonunda Türkiye'de bu versiyon satıştan kaldırıldı D4 te de yurtdışı versiyonlarında var ama ülkemizde yok tabiki yine vergi yüzünden.. Pekala FİAT 1.6 motoru yazılımla 135 HP yapıp dobloyu 2.000 TL farkla satıp parayı cukka edemezmiydi.
Bir başka konu ise chiptunningle artan güç ve torkun yanı sıra yakıtın düştüğüdür. Lütfen kendimizi kandırmayalım. Madem artan güçle yakıt azalıyor Opel neden 136 beygirlik motorun bir de 110 luğunu çıkardı yada 1.5 dci nin hem 110 luk hem de 85 lik versiyonu var yada neden 92 lik HDİ 115 likten az yakıyor.

Back