Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

Akineton tarafından yazılan metin:
Alarmım tamam çok şükür. kilitleme sesi de ciyyak ciyyak değil iyi, kısa vi ciyk ediyor tamam. açarken ciyk ile beraber cuyk da diyor.😛
kilitleyince sinyaller yanıp sönüyor sonra da gündüz farları yanıp birkaç saniye sonra sönüyor.
yalnız hani şu kazara kilitleri açarsın da 50-60 saniye kapıları açmazsan kendiliğinden kilitler ya, onu yapmıyor işte. Elemana sordum "arabanın kendinde yoksa alarm onu yapmaz, merkezi kilit sistemini ellemiyoruz" dedi. bir bilene gösterip danışmak lazım herhalde, servisin cevabı baştan savma geldi bana. olmazsa ehil birine hem kontrol hemde rekalibrasyon amaçlı göstermeyi düşünüyorum.
hayırlı uğurlu olsun 🙂

Baki Usta biliyordum bu tepkiyi vereceğini. ve yine sonuna kadar da haklısın elbette. Lakin sıfır araba almışız, adamlar "alarmı dışarıda taktırırsan garanti geçersiz" diyorlar. hatta alarmı getireyim sen tak diyorum onu da kabul etmiyorlar. Neymiş efendim fiatın verdiği alarm olacakmış. len o alarmda cenmax işte! olmaz bunun kutusunda fiat yazıyo bu olcak.
Anlayacağın usta; bize bi kaymak yedirmeden olmaz bu iş diyorlar.
arabayı aldığımda foruma yazmıştım yine alarm konusunu, çaresiz servise gidilecek sonucu çıkmıştı mütalaada.

fiyatına gelince o zamanlar telefonla sorduğumda 320 demişlerdi; 3 hafta evvel gittim konuştum 250ye takarız demişti aksesuar yetkilisi (200 alarma alıyor fiat, 50de ben işçilik alıyorum dedi), 220ye pazarlık etmiştim. bugün kar yağmasaydı 200 e takacaklardı (birkaç sefer ertelediler, bir eleman takabiliyor, o da hastalık sebebiyle işe gelemeyince mahcup oldular işçilik almayalım dediler)

Montajı yapan elemanın ehil olması için dua ediyorum başka birşey gelmiyor elimden.
Bir alarmcının montajı ile aynı olmaz farkındayım elbette. Olmazsa iş bitince bi kontrol ettiririm....
Ya allah cezalarını versin bunbbclarıbbcbbn 150 tl lik alarma 200 tl ayıp be aman abicim sen yinede ehil birine kontrol ettir...Valla ben kendi alarmımı kendim takacam ......Çok afedersin sokarım onların garantisine........Bu ne ya garantiden çıkacak diye alarm takama teyp takama sis takama korna takama lamba takama led takama xenon takama....Alayını takmazsam terbiyesizim ...Ne yapayım ben şimdi o kadar eski aracımdan çıkan aksesuarı turşusunumu kurayım......

Alarmım tamam çok şükür. kilitleme sesi de ciyyak ciyyak değil iyi, kısa vi ciyk ediyor tamam. açarken ciyk ile beraber cuyk da diyor.😛
kilitleyince sinyaller yanıp sönüyor sonra da gündüz farları yanıp birkaç saniye sonra sönüyor.
yalnız hani şu kazara kilitleri açarsın da 50-60 saniye kapıları açmazsan kendiliğinden kilitler ya, onu yapmıyor işte. Elemana sordum "arabanın kendinde yoksa alarm onu yapmaz, merkezi kilit sistemini ellemiyoruz" dedi. bir bilene gösterip danışmak lazım herhalde, servisin cevabı baştan savma geldi bana. olmazsa ehil birine hem kontrol hemde rekalibrasyon amaçlı göstermeyi düşünüyorum.
Hayırlı olsun demekten başka birşey gelmez elimden.....

bakiergul tarafından yazılan metin:
Ya allah cezalarını versin bunbbclarıbbcbbn 150 tl lik alarma 200 tl ayıp be aman abicim sen yinede ehil birine kontrol ettir...Valla ben kendi alarmımı kendim takacam ......Çok afedersin sokarım onların garantisine........Bu ne ya garantiden çıkacak diye alarm takama teyp takama sis takama korna takama lamba takama led takama xenon takama....Alayını takmazsam terbiyesizim ...Ne yapayım ben şimdi o kadar eski aracımdan çıkan aksesuarı turşusunumu kurayım......

Aynı fikirdeyim senle baki abi *tup*

Baki usta adamlar acaip uyanık abi. Bir fiorinocu karter muhafazasından bahsetti, hemen atladı eleman "nerde taktın abi serviste değilse sakat" falan okuyor işte; sonra aynı eleman bana bir doblo3 gösterdi angel + xenon fardan tut her tarafında ayrı işçilik aksesuar "bu ne olcak" dedim, biz yaptık garantiyi bozmaz demesinmi!
Anlayacağın bayiden aksesuar-tuning satış-montaj işlerinin ihalesini almışlar, haliyle bayiye de pay veriyorlardır.. her yol mubah abi dingil atsa yine garanti bozulmaz.
ama dediğin gibi kendin lamba tak mızıkçılık yaparlar...

Abi sen alarm işi yapıyormusun? ele gideceğimize... zaten başkasının yaptığı montaja da herkes bakmaz sanırım.

Baki usta adamlar acaip uyanık abi. Bir fiorinocu karter muhafazasından bahsetti, hemen atladı eleman "nerde taktın abi serviste değilse sakat" falan okuyor işte; sonra aynı eleman bana bir doblo3 gösterdi angel + xenon fardan tut her tarafında ayrı işçilik aksesuar "bu ne olcak" dedim, biz yaptık garantiyi bozmaz demesinmi!
Anlayacağın bayiden aksesuar-tuning satış-montaj işlerinin ihalesini almışlar, haliyle bayiye de pay veriyorlardır.. her yol mubah abi dingil atsa yine garanti bozulmaz.
ama dediğin gibi kendin lamba tak mızıkçılık yaparlar...

Abi sen alarm işi yapıyormusun? ele gideceğimize... zaten başkasının yaptığı montaja da herkes bakmaz sanırım.
kardeşim ben 11 sene önce biraktım ....ama unutmuş değilim....Farketmez beykoza gelince yanıma gel ben baktırayım ...sonra ne parası adamı hasta etme senin paran burda geçmez......bakmaya paramı alacaz düzeltilecek birşey varsa düzeltiriz....Ayıp ettin....

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:

Aynı fikirdeyim senle baki abi *tup*
ben şimdi bu yazdıklarımın alayını takacam ....garantiden çıkarsada.........çıkmazsada..........o kadar basit.....yavşaklar dürtecekler ya........Bizim plakamızda 34 yazacak diye ...anlımızda keriz yazmıyacak ya......

izmirlidoblo tarafından yazılan metin:
geremy tarafından yazılan metin:
ilk aldığım sıralar bagaj çarpmadan kapanmıyordu servise sordum kapılardan biri veya cam hafif açıkca sorun olmuyor.
içerde hava sıkıştığı için böyle oluyormuş.

aynı sorun tofaş kartallarda da var

valla bende böyle bi sıkıntı yok cam acık kapalı olsun hiç farketmeden yavaşca kapanıyor :S

kapının kolay kapanmasının nedeni kalorifel anahtarının ya ön cama ayarlı oldugu içindir yada hava emişini dışarıdan almaya ayarlıdır o zmn bi problem olmuyo 😀😀

Sevgili arkadaşlarım bugün start stop taki yeni bir özelliği farkettim....Araç kalorifer açıkken......motor sıcaklığı maximumdayken aracı durdurduğunuzda iki saniye sonra start stop devreye girip stop ediyor araç ancak ayağınızı frenden çekip çalışmasını beklemeseniz bile eğer araç iç ısısı yani kaloriferin ağız çıkış sıcaklığı düşmeye başlayınca ayağınız frende bile olsa araç marş yapıp çalışıyor.........

safeline tarafından yazılan metin:
kapının kolay kapanmasının nedeni kalorifel anahtarının ya ön cama ayarlı oldugu içindir yada hava emişini dışarıdan almaya ayarlıdır o zmn bi problem olmuyo 😀😀
*yes*

Sevgili arkadaşlarım bugün start stop taki yeni bir özelliği farkettim....Araç kalorifer açıkken......motor sıcaklığı maximumdayken aracı durdurduğunuzda iki saniye sonra start stop devreye girip stop ediyor araç ancak ayağınızı frenden çekip çalışmasını beklemeseniz bile eğer araç iç ısısı yani kaloriferin ağız çıkış sıcaklığı düşmeye başlayınca ayağınız frende bile olsa araç marş yapıp çalışıyor.........

iç -dış ısı dengelemesi ile ilgili bişii sanki :?

hiç anlamadım*hmm*

kalörifer içeri soğuk hava üflemesin diye start stop kendiliğinden devreden çıkıyor, motorun soğumasını engelliyor.

yani kalörifer açık iken motor soğumasın diye start stop çalışmıyor.

kabaca anlatımı bu.

normalde ayağınızı frenden çekmeden araç çalışmaz ama motor soğumasın diye ayağınızı frenden çekmenizi beklemiyor, kendiliğinden çalışıyor. böylece içeriye sürekli sıcak hava üfleniyor.

motor hemen soğurmu diyen arkadaşlar olacaktır illaki 🙂 motor soğumaz ama devir daim yapılmadığı için kalörifer soğuk hava üfler.

Back