Doblo'ların bilinmeyen özellikleri

d3 sahiplerine duyrulur.....

Hele şükür teşekkür ederim....

evet aracı durdurduk. farları açık konuma getirince iki park lambasıda yanıyo. sinyal koluna göre sağ ve sol taraf ayrı ayrı yanıyo.

dediğiniz özellik var yani

Aracı durdurduktan sonra mı stop edip anahtarı aldıktan sonramı ama oluyorsa süper ya zaten Doblo yada bu yakışır..

stop ettik anahtarı aldık. farları açık konuma getiriyoruz (aracı akşam kullanıyoruz ve farlar açıkdı. o zaman anahtardan farları kapatıp tekrar açık konuma getiriyoruz. bilindiği gibi açık kapalı konumu var, park lambaları için ayrı bi konum yok) park lambaları ve plaka aydınlatması yanıyo. sinyal kolunu sağa çevirince sağ ön-arka park lambaları, sola sinyal verince sol ön-arka park lambaları yanıyo.

ama açık unutmamakda fayda var 🙂

Bana birde ...acil dönüş sinyali var deyinde düşüp bayılayım buraya

1.6 multijette kare hava filtresi kullanılmakta. (hava filtresinin üstünde fiat-alfa romeo- lancia isimleri yazıyo. temizlemek için söktüm orda baktım 🙂)

d2 kasa 1,3multijetlerde ince uzun hava filtresi var.

Yine Alman arabalarının çoğunda vardır sinyal koluna hafif dokundunmu bazıları 3 bazıları 4 sefer çakar ve kapanır..Sert basınca normal olarak siz dönüşü tamamlayıp direksiyon dönüşü düzelince kapanır....

ben onu sollama sinyali olarak duymuştum 🙂

evet hafif dokunup bırakınca 5 kere sinyal verip duruyo. normal sinyalde normal olarak çalışıyo.

Vallahamı..............Eveeeeeeeeet Son puan durumunu açıklıyorum......DOBLO....NUMBER.. TEN Evet DOBLO on numara Kuran çarpsın artık yok üstüne daha ne olsun...

var abi var oda var 😀

hatta şöyle beklemediğim bişi oldu. beyaz ampül aldım plaka lambalarını değiştirmek için. ampülleri taktım yol bilgisayarında "plaka aydınlatmalarını kontrol edin" yazdı. hiç beklemediğim bişiydi 🙂 aldığım yere gittim abi dedim bunun arıza lambası yakmayanı varmı araba ne dedi. doblo dedim adamda şaşırdı uyarı işine

Yazılı uyarı var yani vay vay vay dadından yenmez derler ya o hesap haaaa*clap*

35 lira verip 50 liralık arabadaki olmayan donanimları doblo sunmuş zaten bize 🙂 bende şaşırdım açıkçası

Kesinlikle katılıyorum ve alkışlıyorum...*clap**clap**clap*

d2 kasalarda yanlış ampül ve patlak ampülde içerde ışık var.
otoban sinyali dedikleri sinyali sonuna kadar götürmeden el ile tutup istediğin zaman bırakabiliyorsun.d3 de vardır mutlaka.

Hayır hayır tutup bırarakma değil mesala opel de sinyal kolunu azitip bırakınca 3 kere çakar durur.....

benimkinde sinyalin klik sesi gelmeden çekili tutarsan zaten yaylı gibi bırakınca kendi yerine geliyor.
normalde klik sesi gelirse ya direksiyon ters yöne çevirmek lazım yada elle atmasını sağlamak lazım onun için otobon sinyali demişler.

Back