ERCAN tarafından yazılan metin:
ERCAN tarafından yazılan metin:
aracımı aldığımda farkına vardım ki..arcın imalatı ticari ..yani yük taşımaya göre hesaplanmış..ortalama 750 kg. yük taşıma için..benim kullanım tarzım aile kullanamı olduğu için çok sorun yaşadım..çok araştırdım..ilk çıkan 1.6 malibu dobloların süspansiyonunun uygulanarak çözümleneceği belli oldu..tabi ki..orjinal fiat süspansiyon malzemeleri takıldı..bu sistemin uygulanmasındaki en önemli olan arkanın değiştirilmesi yeterli değildi...önemli olan ön takımdaki süspansiyonun da değiştirilmesiydi..nedeni ise hem konforun sağlanması..hemde aracın fren ve dengesiydi..eğerki bu işlem yapılacaksa komple süspansiyon değişmesi gerekiyor..bu olmazsa olmaz yanii..bu uygulama için çok araştırdım orjinal parçalar ile en iyi sonuç alınıyordu...bodrum paşalı otomotiv yetkili servisinde bu uygulamayı yaptırdım...toplam maliyeti ise biraz ağır oldu....2500 tl....ama ilk önce şunda karar kılmak gerekiyor..kullandığın araça bu masraf değermi. . .bana göre değer..ben öyle düşündüm..zaten satmayı hiç düşünmedim..düşünmüyorum...zaten mali durumlarda malüm ...dahası araç değiştirmeyi hiç ama hiç düşünmüyorum artık..birde şöyle bi durum var..eski durumda araçta altı kişi olsa üzerine bagaj yüküde olsa aracın salınımı bir türlü devreye girmiyordu..şimdi ise ortalama 250, 300 kg. yüklemede ..yada 4,5 kşi ile araç normal salınıma başlıyor....yani eskiden arabama binen arkadaşlarım hayret diyorlar nasıl bu kadar değişiklik oldu diyerek hemen sistemin oturduğunun farkına varıyorlar......
______________________________________________________________________________________________________________________________
süspansiyonum sert diyenlere...öneririm...