Doblo DOBLO OTOMOBİLE DÖNÜYOR

13 bin lira tse'ye ödeme yapıyorlar gerisi kendilerine kalıyor ne kazanmaması. Şuanda para basıyorlar. Kardan zarar etmek istemiyor Günaydın Oto hepsi bu. Kimse zararına iş yapmaz. İsteyen istediği yere yaptırır. Ben çevreme günaydın otoya yaptırmamaları konusunda tavsiyede bulunuyorum. Müşteri sayıları azaldıkça fiyatı diğerleriyle aynı seviyeye çekmek zorunda kalacaklar. Pos çekimi yapılan bir işlemden vergi kaçıramazsınız. Günaydın oto pos çekiminde bile fark alırken *********************************** fark almadan çekim yapıyor.Demek ki isterlerse 25 bine de yapabiliyorlarmış değil mi? Sponsor olup standart fiyatın uygulanması kadar saçma bir işlem yok bunu da kabul edin lütfen.
Sponsorluk sadece indirim ile mi oluyor?
Sizin isteiğinize göre mi sponsorluk yapalım?
Supsan mesela her buluşmada 1 turbo, 1 triger, 1 supap takımı veriyor bu mantıklı Supsan indirim yapsın mı diyeceksinniz?
İptal mi edelim sponsorluğu?
Veya Petronas her buluşmada 18 teneke yağ veriyor indirim olsun ürün verme mi diyelim?
Fiat sponsorumuz her buluşmada yer, yiyecek içecek hediye veriyor ver me bize araç ta indirim mi ver diyelim?
Ama bu sponsorlar indirim vermiyor ne yapalım sizce ? Sonyolcu istemiyor bu yüzden iptal mi edelim diyelim?
Sponsoru karalama, kendi işinize gelen firmanın bir daha burada reklamını bir daha yapmayın.
Kurallarımızda sponsor harici başka marka reklamı yapılması yasak. Şimdiye kadar müsahamma gösterdim ama 16 yıllık kuralları uygulayacağım.
Biz sponsorluk yaptığımızda BAŞKA FİRMA YOKTU. Var mıydı?
Sponsorluk 1 yıl yapıldı. Benden anlaşmayı bozmamı istemeniz ayıp. Ben verdiğim sözden dönmem. Adamlardan indirim alamadık ama her buluşmada 1 dönüşüm aldık buluşmalarda ve promosyon hediyeleri için destek alıyoruz. Bunları da üyelere veriyoruz.
Size dedik ki uygun varsa oraya yaptırın. Ama risklerini söyledim. Halen diyorsunuz ki pos tan çekilen tutatın faturası tam kesilmek zorunda. Evet ama halen yazdığımı ANLAMAMAKTA ısrar ediyorsunuz. Elden alma havale eft gibi seçenekleri var buralarda da farklı fatura tutarları var bunun farkındayız gördük çünkü sonra bana gelip burada o firmalar ucuz onlara yaptırın diye millete reklam yapıyorsunuz. YAPTIRMAM.

PARA BASIYORLAR DEDİĞİN NOKTADA HEPSİ PARA BASIYOR AMA İŞİNİ TAM ANLAMIYLA MALİYE GELSE AÇIKLAMAYACAIĞI BİRŞEY OLMAYAN FİRMA ŞUAN BİZİM GÖZÜMÜZDE GÜNAYDIN OTO.
GEL ŞİKAYET EDELİM SENİN FİRMA İLE BENİM FİRMAYI.
SEN SENİNKİNİ ET BEN DE BİZİM FİRMAYI.
HATTA ŞU SÖZÜDE VERELİM HERHANGİ BİRŞEY ÇIKARSA KENDİ ARAÇLARIMIZIN OTOMOBİL DÖNÜŞÜMÜ DE İPTAL EDİLSİN?

Sponsorluk sadece indirim ile mi oluyor?
Sizin isteiğinize göre mi sponsorluk yapalım?
Supsan mesela her buluşmada 1 turbo, 1 triger, 1 supap takımı veriyor bu mantıklı Supsan indirim yapsın mı diyeceksinniz?
İptal mi edelim sponsorluğu?
Veya Petronas her buluşmada 18 teneke yağ veriyor indirim olsun ürün verme mi diyelim?
Fiat sponsorumuz her buluşmada yer, yiyecek içecek hediye veriyor ver me bize araç ta indirim mi ver diyelim?
Ama bu sponsorlar indirim vermiyor ne yapalım sizce ? Sonyolcu istemiyor bu yüzden iptal mi edelim diyelim?
Sponsoru karalama, kendi işinize gelen firmanın bir daha burada reklamını bir daha yapmayın.
Kurallarımızda sponsor harici başka marka reklamı yapılması yasak. Şimdiye kadar müsahamma gösterdim ama 16 yıllık kuralları uygulayacağım.
Biz sponsorluk yaptığımızda BAŞKA FİRMA YOKTU. Var mıydı?
Sponsorluk 1 yıl yapıldı. Benden anlaşmayı bozmamı istemeniz ayıp. Ben verdiğim sözden dönmem. Adamlardan indirim alamadık ama her buluşmada 1 dönüşüm aldık buluşmalarda ve promosyon hediyeleri için destek alıyoruz. Bunları da üyelere veriyoruz.
Size dedik ki uygun varsa oraya yaptırın. Ama risklerini söyledim. Halen diyorsunuz ki pos tan çekilen tutatın faturası tam kesilmek zorunda. Evet ama halen yazdığımı ANLAMAMAKTA ısrar ediyorsunuz. Elden alma havale eft gibi seçenekleri var buralarda da farklı fatura tutarları var bunun farkındayız gördük çünkü sonra bana gelip burada o firmalar ucuz onlara yaptırın diye millete reklam yapıyorsunuz. YAPTIRMAM.

PARA BASIYORLAR DEDİĞİN NOKTADA HEPSİ PARA BASIYOR AMA İŞİNİ TAM ANLAMIYLA MALİYE GELSE AÇIKLAMAYACAIĞI BİRŞEY OLMAYAN FİRMA ŞUAN BİZİM GÖZÜMÜZDE GÜNAYDIN OTO.
GEL ŞİKAYET EDELİM SENİN FİRMA İLE BENİM FİRMAYI.
SEN SENİNKİNİ ET BEN DE BİZİM FİRMAYI.
HATTA ŞU SÖZÜDE VERELİM HERHANGİ BİRŞEY ÇIKARSA KENDİ ARAÇLARIMIZIN OTOMOBİL DÖNÜŞÜMÜ DE İPTAL EDİLSİN?
Küçük bakkalı denetleyen, dönercide kamp kuran maliyeciler koca mühendislik firmasını denetlemediğini mi zannediyorsunuz? O zaman başka firma yoktu peki şimdi? Siz sponsor olarak indirim alamadınız ama rekabet olunca indirim yaptılar. Ben size anlaşmayı bozun diye bir şey söylemedim söylemek istediğimi anlamamak için gösterdiğiniz gayreti sponsor olduğunuz firmaya: ''İndirim yapmayacağız dediniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyemediniz mi? '' Reklam yapmıyorum çünkü cebime giren bir şey yok sadece sizin yapmanız gereken ama yapmadığınız şeyi yapıyorum. Sponsor firmadan daha pahalıya yaptırmayıp daha ucuza yaptırdığımı paylaşıyorum sizi rahatsız eden nedir burada? İsteyen istediği yere yaptırır benim yaptırdığım işlemde ki mesajımı neden engellediniz? Kimseye gidip şuradan yaptırın diye bir ifadem olmadı olamaz. Kimin nereye yaptırdığı beni ilgilendirmez. Ama yaptırdığım işlemi ve memnuniyetimi buradan paylaşmam forumun varoluş amacı değil mi? Şikayet merci açık istediğin firmayı şikayet edebilirsin. Şikayetinin sonucunu da buradan paylaş.

Bu durumda biz kazık yemiş olduk. Umarım bu durum yönetimin dikkatini çeker diğer üyeler için sponsorluk tekrardan gözden geçirilir. Ayrıca neyse söz verdim sözümü yemem birileri gibi. Mesajim umarım bir yere gider belki okur da sözlerine bundan sonra dikkat eder. Bizde söz ağızdan çıkar. Vesselam

Küçük bakkalı denetleyen, dönercide kamp kuran maliyeciler koca mühendislik firmasını denetlemediğini mi zannediyorsunuz? O zaman başka firma yoktu peki şimdi? Siz sponsor olarak indirim alamadınız ama rekabet olunca indirim yaptılar. Ben size anlaşmayı bozun diye bir şey söylemedim söylemek istediğimi anlamamak için gösterdiğiniz gayreti sponsor olduğunuz firmaya: ''İndirim yapmayacağız dediniz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyemediniz mi? '' Reklam yapmıyorum çünkü cebime giren bir şey yok sadece sizin yapmanız gereken ama yapmadığınız şeyi yapıyorum. Sponsor firmadan daha pahalıya yaptırmayıp daha ucuza yaptırdığımı paylaşıyorum sizi rahatsız eden nedir burada? İsteyen istediği yere yaptırır benim yaptırdığım işlemde ki mesajımı neden engellediniz? Kimseye gidip şuradan yaptırın diye bir ifadem olmadı olamaz. Kimin nereye yaptırdığı beni ilgilendirmez. Ama yaptırdığım işlemi ve memnuniyetimi buradan paylaşmam forumun varoluş amacı değil mi? Şikayet merci açık istediğin firmayı şikayet edebilirsin. Şikayetinin sonucunu da buradan paylaş.

Bakın maliye anlık denetim yapmıyor.
Denetimi 2 yıl sonrada yapabilir ya da herhangi bir duruma takıldığında o firmanın tüm işlemleri denetleniyor.
Dönerci mali açıdan sıkıntısı varsa cezasını yer ama döner yiyenleri nasıl tespit edecek.
Sizin alışveriş yaptığınız firmalar bu şekilde ceza yiyenler var ama binlerce alışveriş yapanın kaydı olmadığından sadece fiş kestiğinden ulaşamaz o fişi almayana da ceza kesemez mantıklı olarak.
Ama bu dönüşüm olayında kamera kaydına kadar var. Fatura kesmeden Tüvtürk gidemiyorsunuz noter filan görüyor evrağı öyle işlem yapılıyor.
Yani dönerci kıyas etmeniz yanlış, çünkü herhangi denetim de usulsüzlük çıkarsa maliye size de tebligat çıkaracak siz doğru yapmış olsanız dahi izahat isteyecek. Bunu tüm dönüşüm yapanlardan isteyecek.

Siz bu olayı küçük görüyorsunuz. Bu yüzden kendi firmanızı Günaydın ile bir tutup karalama yapıyorsunuz. Ben de diyorum ki ben bu riski almam aldırmam da kimseye. Siz kanundan korkmuyor cezadan korkmuyorsanız buyrun yaptırın ama burada reklam yapmayın diyorum. Bu konuda başkan olarak tüm üyeleri düşünerek bunu yapıyorum siz benim yerimde olsanız bu riski alır mısınız? Alıyorsaız buyrun forum sitenizi kurun reklamını yapın o zaman.

2. konu ise firma indirim yapmayacağız derken hiçbir gruba hiç bir tanıdığa bir kuruş indirim olmayacak. Tarifelerinde ne ise o olacak dediler. SİZ OLAYI TAM OKUMADAN İDRAK ETMEDEN BURADA LAF ATIYORSUNUZ. Bakın tekrar ediyorum tek tek yazıyorum. Firma ilk anlaştığımızda başka yapan yoktu. Sponsorlukta ilk önce üye faydası gözeterek yapıyoruz. Adamlar hiçbir gruba özel indirim olmayacak dedi. Haaa bende öyle olmaz gider 5-6 ay bekler başka firma sponsor mu yapalım diyecektik. Ondan sorna buraya gelip başkan ne işe yarıyor neden firma ile anlaşmıyor ardını araştırmıyor diye yine yazacaktınız. Firma ile promsoyon buluşma yeme içme konusunda destek ile her buluşmada 1 üyeye bedava dönüşüm veririm dedi. Yani yılda 6 buluşma yapsak büyük buluşma şuanki kampanya ile hesap yapsak 150.000 tl üyelere bedava sponsorluk desteği oluryor. Ama sizin cebe girmediği için yine kabul etmiyorsunuz.

Forumun varoluş amacı herkesin KURALLARA uygun şekilde paylaşım yapmasına olanak sağlar.
Herkes kendi paylaştığından da sorumludur.
Her forumun kendine ait kuralları vardır.
Bizim kuralları 16 yıldır süregelen kurallardır.
Kurallarımızda sponsor harici reklam yasaktır.
Firmanın kampanya yapması kadar doğar bir durum yoktur.
Neden kampanya yaptın diye de söz söylemesek saçmadır.
Ben o kadar paylaşmınıza izin verdim öyle olsa baştan lafını ettrmezdim.
Ama iş her geçen gün ileriye gitti.
Artık başka firmaın reklamı sponsor firmanın karalamasına döndü.
Yasal olmayan anlaşmamıza aykırı olan bir durumu yok sponsorun.
Eleştiriye, öneriye açığız ama bu iş artık karalama ve reklama döndü.

Bir sponsor firma x fiyata sattığı malda kampanya yapıp indirimli şekilde satmaya başladı. Bu sponsorluk iptaline gerekçe olur mu?
Bir firma sattığı üründe eksik sattı, kargosunu ödeyeceği halde üyeye ödetti, hediye vardı yanında koymamış bu gibi durumlarda konuşuruz mağduriyet giderilir ama gidermedi ise üyeden taraf olup sponsorluk iptal edilir.

Şuanki durum özelinizde işinize gelmemiş olabilir ama yasal olarak ya da mantıklı bir çerçevede yapacak birşey yok.
Bugün sizin reklamını yaptığınız firma da indirim yapsa gelip burada bu şekilde ya da onların sosyal medyalarında bu şekilde bizi kazıkladınız kampanya yaptınız diye yazı yazabilir misiniz?
Adama hadi oradan derler...

Back