mekanikauto-antalya
Azimli Üye
Başka Araç- Kayıt
- 6 Ekim 2021
- Adı
- MURAT LİDER
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Başka Araç
Merhaba . Doblomun triger kayışı koptu subaplar eğildi iticiler felan kırılmış üst kapak söküldü çatlak yoksa taşlanacak. Eski düzenini tutar mı sıkıntı olur mu ? Eğer kapakta çatlak varsa yeni kapak gerekirse orjinal olmayan ama ithal olan silindir kapakları var onlar nasıl sıkıntı yaşar mıyım ?1.3 1.6 dizel başka aracları yada başka aracların motor elektırık ve on duzen sıkıntılarını forum üzerınden sorabılırsınız
Huzur oto sponsorumuz yardımcı olacaktır çıkmada. E parça ünlü oto yardımcı olacaktır sıfırda.Merhaba . Doblomun triger kayışı koptu subaplar eğildi iticiler felan kırılmış üst kapak söküldü çatlak yoksa taşlanacak. Eski düzenini tutar mı sıkıntı olur mu ? Eğer kapakta çatlak varsa yeni kapak gerekirse orjinal olmayan ama ithal olan silindir kapakları var onlar nasıl sıkıntı yaşar mıyım ?
Merhaba muhtemelen egr değişmesi gerekecek. Ben daha önce farklı bir sorundan egr değiştirdim. Egr çok pahalı ve zor bulunuyor. Elimde orjinal çıkma 1.3 mjet sağlam egr valfi var lazım olursa uygun fiyata veririm. Bu arada ben sifirini 1700 liraya almıştım.Merhabalar 2010 1.3 Multijet Doblo aldım. 10 gün oldu. Egr valfi temizligi yapıldıktan sonra 1000-2000devir arasında gaza yuklendigim zaman gaz yemiyor ve tekleme yapıyor 2000 devire ulaşınca kesiyor. Bu konu hakkin da bilgi sahibi olan var mı acaba.
Turbo basınç sensorune baktırın derim tork viteslerinde turbonun sıkıntısı daha fazla belli olur maf sensörüne bakın avans ayarı yaptırın tekrardan üst kapağı kontrol ettirin sente ayarına baktirin geçmiş olsunMerhaba 2004 1.9 jtd doblom var çekiş problemi oluştu araçta bujilerin ve enjektör bakımlarını yaptırdım. Triger kopardık üst kapa revize edildi krank sensörünü bile değiştirdik. Fakat araç bu olaydan sonra 1 ve 2. viteslerde yığılıyor. Öncaden çok seri kalkışı vardı. Usta da arkadaşım ama çözemedik yardımcı olabilirmisiniz.
Gaz kestiğiniz anda rötar yapmadan yığılma var mı araçtaMerhaba. Benim araç Doblo 2011 1.6 elegance. Aracımda şu sorun var 3 vitesten itibaren 2bin devirde bir titreme başlıyor gaza yüklenince geçiyor. 4. Viteste biraz daha az 5 te daha da az hissediliyor ama 2 bin devirde iken ciddi titreme oluyor.
bir de yokuş çıkarken 5. Vites yada 6 da iken gaza yüklenince gaz yemiyor birden kesiyor tekrar gazlanıyor kesiyor gazlanıyor sabit bir deviri geçmiyor
Sigorta tablasini kontrol ettirin soketleri oturmamış olabilir sigortayı değiştirin sigortanın elektrik geçirdiğini kontrol kalemi ile kontrol edin tesisatı kontrol edin uğraşmak istemez iseniz 3luk kabloyla yeni tesisat çekebilir, çektirebilirsinizAracımın çakmak girişi çalışmıyor. Sigortalar sağlam ama çakmaklık kısmında elektrik yok. Arabam 2011 Doblo 1.6 elegance. Aldığımdan beri çalışmıyor. Bende AliExpress sitesinden 180w yerine USB şarj soketli giriş aldım. 180w girişi çakmaklık yerine taktım yine çalışmadı
Geçmiş olsun temizlik yapıldıktan sonra sensörlerin değişimi yapıldı mı kontrol ettirinMerhabalar 2010 1.3 Multijet Doblo aldım. 10 gün oldu. Egr valfi temizligi yapıldıktan sonra 1000-2000devir arasında gaza yuklendigim zaman gaz yemiyor ve tekleme yapıyor 2000 devire ulaşınca kesiyor. Bu konu hakkin da bilgi sahibi olan var mı acaba.