DİFERANSİYER

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berat

Fenomen Üye
Adı
Berat
Modeli
Renk
Mistik Gri
abiler dobloda difersansiyel yok diye biliyorum ve o işi şanzıman yerine getiriyor diye duydum doğrumudur ?

berat difransiyel arkadan itişli araçlarda olur gücü iletmek için aktarma organıdır şaft kardan milivasıtası ile güç iletir

önden çekişlilderde olmaz ama şanzıman o görevise görür

sağolasın abi okulda arkadaş diyor dobloda diransiyer varmı diye ben yok diyorum şanzımanla beraber olmaz diyo

Önden çekişli ya da arkadan itişli farketmez.Arkadan itişlide dışarıda olduğu için görünür önden çekişli araçlarda ise şanzumanın içinde kalır ama defransiyel yine vardır.Şanzumanın içinde olsa da ayrı bir parça olarak çalışır.

o zaman içindeki dişlimi o işe yarıyor ?

şanzımanla birlikte değil ama şanzıman bloğunun içinde..
güzel bir de şema buldum:

Şimdi aracın altına baktığında aksların şanzumana girdiği noktayı görürsün.İşte o akslar defransiyele geçiyor.Defransiyel (doğru yazılışı diferansiyel' olması lazım ben sanayi ağzıyla konuşuyorum kusuruma bakmayın) hangi tekerin ne kadar zorlayacağını belirliyor.aksi halde % 100 kilitli def.. gibi olur fazla gitmeden ya aksları ya da aksların geçtiği yeri kırardı.
Zaten asr gibi sistemler genellikle def.. içinden kontrol edilir.Ölçümü teker hızlarına göre yapar, kesintiyi ya da güç aktarmasını def. içinden gerçekleştirir.Sadece arkadan itiş bir araçtaki gibi dışarıda olmadığı için şanzumana montedir.

Burda kafa karıştıran konulardan birisi de genellikle önden çekişli araçların motorları yan dururken arkadan itişlilerin dik durmasıdır.Ama cevap da aynı zamanda buradadır.Misal mercedes-bmw gibi genellikle arkadan itişli araçların motorları hep dik konumdadır ama **** 12 toros motor dik durduğu halde önden çekişlidir.ya da mitsubishi Evo gibi Volvonun 4 çekerleri gibi birçok model aslında önden çekişli olan modelleri gibi 4 çekerlerinde de yan duran motor kullanır.

http://www.cikma-sanziman.net/clients/detail/volvo-s80-cikma-sanziman-m56l-4-25-v70-2-0-turbo-2002-pn-36050434/2693

Bu ilandaki resmi büyütürsen görebilirsin.Bu şanzuman önden çekişli bir araca ait.5 ileri düz vites olması lazım.Büyük kısım volant ve debriyaj ajksamının geldiği kısım.Daha ufak kısım ise aksların geçtiği defransiyel kısmı.Umarım resim yardımcı olmuştur

mete abi - salih abi teşekkürler.

bilgi için teşekkürler öğrenmiş oldum

bilgi için teşekkürler

şanzımanla birlikte değil ama şanzıman bloğunun içinde..
güzel bir de şema buldum:

Şimdi aracın altına baktığında aksların şanzumana girdiği noktayı görürsün.İşte o akslar defransiyele geçiyor.Defransiyel (doğru yazılışı diferansiyel' olması lazım ben sanayi ağzıyla konuşuyorum kusuruma bakmayın) hangi tekerin ne kadar zorlayacağını belirliyor.aksi halde % 100 kilitli def.. gibi olur fazla gitmeden ya aksları ya da aksların geçtiği yeri kırardı.
Zaten asr gibi sistemler genellikle def.. içinden kontrol edilir.Ölçümü teker hızlarına göre yapar, kesintiyi ya da güç aktarmasını def. içinden gerçekleştirir.Sadece arkadan itiş bir araçtaki gibi dışarıda olmadığı için şanzumana montedir.

Burda kafa karıştıran konulardan birisi de genellikle önden çekişli araçların motorları yan dururken arkadan itişlilerin dik durmasıdır.Ama cevap da aynı zamanda buradadır.Misal mercedes-bmw gibi genellikle arkadan itişli araçların motorları hep dik konumdadır ama **** 12 toros motor dik durduğu halde önden çekişlidir.ya da mitsubishi Evo gibi Volvonun 4 çekerleri gibi birçok model aslında önden çekişli olan modelleri gibi 4 çekerlerinde de yan duran motor kullanır.

http://www.cikma-sanziman.net/clients/detail/volvo-s80-cikma-sanziman-m56l-4-25-v70-2-0-turbo-2002-pn-36050434/2693

Bu ilandaki resmi büyütürsen görebilirsin.Bu şanzuman önden çekişli bir araca ait.5 ileri düz vites olması lazım.Büyük kısım volant ve debriyaj ajksamının geldiği kısım.Daha ufak kısım ise aksların geçtiği defransiyel kısmı.Umarım resim yardımcı olmuştur

bu ayın en iyi paylaşımları!*tup*

Daha öncede yazdım bu uşaklar bir canavar ...... Maşallah ne güzel anlatmışlar

Yok yok tevazuya gerek yok ..... Maşallahınız var. .... Harikasınız

teşekkür ederim. bir aile olarak sitemizden çok değerli bilgiler öğreniyoruz. özellikle de araçlarımızın kullanma kılavuzlarında olmayan, tecrübe ile kazanılmış bilgileri paylaşmak değil mi sitemizin kuruluş amacı da.
motor ustası değilim, hatta bu konuyu da buradan, bu vesile ile öğrenmiş oldum, soruyu soran kardeşimize de ayrıca teşekkürler.

Back