Şimdi aracın altına baktığında aksların şanzumana girdiği noktayı görürsün.İşte o akslar defransiyele geçiyor.Defransiyel (doğru yazılışı diferansiyel' olması lazım ben sanayi ağzıyla konuşuyorum kusuruma bakmayın) hangi tekerin ne kadar zorlayacağını belirliyor.aksi halde % 100 kilitli def.. gibi olur fazla gitmeden ya aksları ya da aksların geçtiği yeri kırardı.
Zaten asr gibi sistemler genellikle def.. içinden kontrol edilir.Ölçümü teker hızlarına göre yapar, kesintiyi ya da güç aktarmasını def. içinden gerçekleştirir.Sadece arkadan itiş bir araçtaki gibi dışarıda olmadığı için şanzumana montedir.
Burda kafa karıştıran konulardan birisi de genellikle önden çekişli araçların motorları yan dururken arkadan itişlilerin dik durmasıdır.Ama cevap da aynı zamanda buradadır.Misal mercedes-bmw gibi genellikle arkadan itişli araçların motorları hep dik konumdadır ama **** 12 toros motor dik durduğu halde önden çekişlidir.ya da mitsubishi Evo gibi Volvonun 4 çekerleri gibi birçok model aslında önden çekişli olan modelleri gibi 4 çekerlerinde de yan duran motor kullanır.
http://www.cikma-sanziman.net/clients/detail/volvo-s80-cikma-sanziman-m56l-4-25-v70-2-0-turbo-2002-pn-36050434/2693
Bu ilandaki resmi büyütürsen görebilirsin.Bu şanzuman önden çekişli bir araca ait.5 ileri düz vites olması lazım.Büyük kısım volant ve debriyaj ajksamının geldiği kısım.Daha ufak kısım ise aksların geçtiği defransiyel kısmı.Umarım resim yardımcı olmuştur