debriyaj

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmet44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ahmet44

Yeni Üye
sn:arkadaşlar benim 2004 1.9jtd aracım var debriyaj çok üstte bunu düşürme imkanım yokmu bir kaç tamirciye sordum yok dediler kendi ayarlıyor araç dediler varmı böyle birşey yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk.

bildiğim kadarıyla dışardan müdahale edilemiyor ahmet.eğer çok yüksekte kavrıyorsa balatayı kontrol ettir.kaçırıyorsa değiştirsinler.o zaman rahatlarsın

otomatik bir sistem gibi....kendi çalışma sistemini devamlı en iyi konuma güncelliyor..zaten balata çok aşınmışsa yakıt giderinde yüksek olur..

hidrolik olduğu için öyle birşey mümkün değil ilk çıkan paliolar gibi telli olsa ayar yapmak mümkün ama debriyajın aşağıda kavraması için debriyaj setinin değişmesi gerekir hem pedalda pamuk gibi olur

1.3 multijetin debriyaj seti orjinal 115 tl 1.9 jtdnin en fazla 150 tl civarındadır valeo ya da opar marka tercih edin

benim debriyajında eli kulağında heralde 2 haftadır geri vites lerde problem cıkarıyor ya geçmiyor yada cayırt diye ses geliyo*no*

Arkadaşım geri vitese geçerken araba duracak 1-2 beklecek ondan sonra geriye atacaksın yoksa çart yapması veya geri vitesteyken boşa fırlama yapması normal geri viteste senkromenç yok

ibrahimsinik tarafından yazılan metin:
benim debriyajında eli kulağında heralde 2 haftadır geri vites lerde problem cıkarıyor ya geçmiyor yada cayırt diye ses geliyo*no*

Araç tam durmadan geçirmeye kalkıyorsundur. Aman dikkat et, Opel bayiinde çalışırken kadın 3 günlük corsa'nın şanzumanını kitlemişti.

ufak bir hatırlatma yapmak isterim.
geri vitese durmadan geçmeyin ve 2 saniye bekleyin yada 1. vitese takıp geri yapın.
son yıllardaki fiat araçların hemen hemen hepsinde aynı dert var.

geremy tarafından yazılan metin:
ufak bir hatırlatma yapmak isterim.
geri vitese durmadan geçmeyin ve 2 saniye bekleyin yada 1. vitese takıp geri yapın.
son yıllardaki fiat araçların hemen hemen hepsinde aynı dert var.

aynen katılıyorum ben geri vitese takarken geçmezse veya zorlanırsa hemen birinci vitese takıyorum sonra sorunsuz şekilde geri vitese giriyor.

Bütün doğru ve doyurucu bilgiler verilmiş ...........................İşte Team Doblo ailesi......maşallah maşallah......

istanbuldakizmirli tarafından yazılan metin:
ibrahimsinik tarafından yazılan metin:

Araç tam durmadan geçirmeye kalkıyorsundur. Aman dikkat et, Opel bayiinde çalışırken kadın 3 günlük corsa'nın şanzumanını kitlemişti.
😀 😀 Kadın ne yapsın herhalde ilk defa manuel araba kullanıyo.. 😀 😀 😀 😀

bakiergul tarafından yazılan metin:
Bütün doğru ve doyurucu bilgiler verilmiş ...........................İşte Team Doblo ailesi......maşallah maşallah......
*clap**clap**clap*

bakiergul tarafından yazılan metin:

maşallah

Back