yurtdışında satılan doblo yani ram promaster city araçların hepsi uzun şase olarak satılıyormuş teknik özelliklerine baktığımda 215/55/16 xl lastik ebadı ve 6x16inc jant ebadı olduğu yazıyor yani bizim jantlarla aynı ebattaymış ordaki araçlara fabrika bu ebadı taktığına göre bizim araçlarada takılır heralde linkte mevcut bakabilirsiniz.
(link)
@anka2556
Bende anlamıyorum işte kendi sitesinde yazıyor,bu ebadı takanlar varmış ama bir tane bile nasıl duruyor diye fotoğraf koyan olmamış hiç bir yerde bulamadım
@anka2556 olacağını bilsem yeni model çıkan ve fiyatı çok uygun olan 97w xl bu lastiği takmayı çok isterim ama işte emin olamayınca muallakta kalıyorum (link)
@doblo3535 ford cmax de bu lastik standart, 16x7 ye takılıyor. Carre de 16x7 et35 pcd 58.1 jant vat. Benim projem bu yönde, kamberini bozmadan takabilirsem , yapacağım.
215 lastik sığıyor arkadaşlar.hemde doblo tam tank gibi görünüyor. birisi burada hemde kışlık olarak takmış. geçen sene görmüştüm.ama bence çok geniş. beygir artışı falan yapılmayacaksa gerek yok gibi..