D3 Kombi maxi aşınmaya başladı :)

gokhanpala

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Adı
Gökhan PALA
Kan Grubu
0 +
Araç Yılı
2016
Renk
Beyaz
Merhabalar,

Bu şubat aldığım Doblo maxim şuan 43.000 km ye geldi.
Beraberinde alt takımdan sesler gelmeyede başladı🙂
Aracımı park yerlerine yanaştırıken hem direksiyon hem ileri geri hareketlerinde alttan takırt tukurt ses yapıyor.
Sadece direksiyon hareketlerinde bazı durumlarda tınk tınk diye yankılı bi ses çıkarıyor.
Muhtemelen klasik kulelerdeki takozlar aşındı.
Sol arka amortisör lak lak diye ses yapmaya başladı 🙂
Galiba doblom konuşmaya başladı 🙂
Şaka bi yana üstadlar bunlar garanti kapsamında mı ?
Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Teşekkürler.

Direksiyonu dönderirken geliyosa muhtemelen amortisör takozudur garantiden değiştirtmiştim ben

hepsi garantiye girer.garantiden yaptırabilirsiniz.

Aslında yormak değil sadece bu arabamı çok kullanıyorum ondan galiba,Doblo bu durum için en iyi seçenek🙂
Ev ve İş'i aynı araca yükleyince sonuç kaçınılmaz oldu.Ayda 4300km gibi bir ortalamamız var.
Bütün günü na yollarda geçiyor ve şehir dışı çok kullanıyorum.
Bi servise uğrayalım bakalım sonuç ne çıkacak 🙂

direksiyon takozu bozulmuştur muhtemelen sol taraf bu malesef yeni fiatlarda kronik garantien yaptırabilirsiniz

arka amortisörden gelenses amaortisör burcudan geliyor fakat burç tek satılmıyor komple değişiyor bizde değiştirmiştik

aslında amortisör takozu kronik ama diğer firmalardaki gibi büyük kronik arıza değil zaten garantiden değiştiriyorlar

arka amortisörleride değişitirirler hık mık ederlerse zorlayın ama etçeklerini zannetmem

ayrıca iyi yol yapıyorsunuz ama nekadar yparsanız yapın araba bu bence yorulmaz arabanının amacı yol yapmak başka işi ne 😀

garantin sürdükçe sıkıntı olacağını sanmam gökhan abi 🙂 500.000 kmyi rahatlıkla deviriyor multijet

@cAn 3436
Can motordan yana sıkıntım yok inşallah yürüyen aksam da öyledir😉))

@gokhanpala
inşallah abi 🙂)

öyledir Gökhan Abi problem olmaz doblo bu sornsuzluğu ile ünlü

@doblo vip premio
İnşallah😉)
2 connect eskittikten sonra Doblo ya geçtim Buda 2. Doblom ama artık Doblo dan devam ederim bu grubun açık ara lideri (fiyat&performans)
Böyle de güzel ailesi varken insan daha ne ister😉)

@RAPTOR
Hemen istiyorum amortisör takozunu😉)

@gokhanpala
👍👍

Merhaba bende sizin gibi yılda yaklaşık 50000 km civarı şehirdışı ağırlıklı yol yapıyorum bir önceki aracım 2012 model 1.6 maxi idi ,aracı sert kulanmama rağmen çok sorun yaşamamıştım sadece amortisör takozları değişmişti ,tam 100.000 km de iken sattım .Kendi görüşüm bu araçlar binek araçlardan daha sert ve bozuk yolda bazen ses yapabiliyor,servis bakımlarına gittiğimde yürüyen aksamla alakalı bazı parçaları(burç vs...) sıktıklarını söylüyorlardı ve sesler düzeliyordu 🙂

metal yorgunluğunun etkisi var birde hacimsel araçlarda metal yorgunluğundan parçalarda bu tür sıkıntılar olabilmesi gayet normal

👍👍👍👍👍👍

@farukgez

Doğrudur üstad,

Yorumun için teşekkürler..

Ek olarak maliyet açısından üretimdeki kalitesizliği de unutmamak lazım.
Şuan aracımda sorun kalmadı ama yapılan işler bizi üzdü🙁

-Amortisör takozu 1 tanesi bozulduğu için yenisi takıldı garantiden.
Sordum diğerinide değiştirseniz ne olur takım değişsin sorun yaşamayalım yarın öbürgün?
Cevap: Tofas sadece bozuk parçanın değişimi yapılacak demiş🙂
Yakında diğeride bozulur zaten.

-Ön balataları 53.000 de bitti.İlk balata değişimi yapıldı.
Servis çok iyi kullanmışsınız dedi normalde daha erken bitmeli dedi ama bi baktık ki Diskler de bitmiş 🙂
Sonuç: Balatayı çok iyi kullanmama rağmen diskleri kötü kullanmışım 🙂
Garanti dışı ve cuk 700TL.

Ama kimse dönüp demiyor ki acaba bu balata mı adi yada dandik ki disk i bozdu?
yada Bu Diskler o kadarmı adi yada Dandik ki bu kadar çabuk bozuldu 🙂

Saygılarımla...

geçmiş olsun

ama üretimdeki kaltesizlik lafına ktılımyorum bizzat üretimi gördük ben öncedende gitmiştim sıfır hata ile açalışıyor robotlar balatanın alt kısmı sert malzeme belki o yüzden diske zarar vermiş olabilir üzerindeki kömür tozlu ksım aşınınca sert metal kısım kalıyor aslında balata bitmiyor ama dikide bozabiliyor d3 lerde disklerdede ilk zamanlar bi hata vardı zaten şikayetler geliyordu garrantiden değiştirende olmuştu şuan balatalar değişseli 30bin km oldu 60 binde servise söyliyim diskleri zomadan değiştirsinler

@doblo vip premio

Oğuz selam,

Biliyorum bende gördüm üretim montaj gerçekten ülkemiz adına çok gurur verici güzellikte,
Ama biz orada balatanın yada disk in hangi materyaller le üretildiğini görmedik ki 🙂
Bugün 1 disk i 50tl yede üretirsin 750 tl yede bunu sen ben dahil herkez biliyor.Kastım bunaydı kardeşim 🙂
Bence Doblo Bu segment de daha iyi olmayı hakediyor.
Örneğin Fabrikada da dile getirdiğimiz gibi Arka frenlerinde Disk olması gibi.

Saygılarımla..

Back