D3 Double din

Abi tekrar söylüyorum android 7 geliştiriliyor yakında dağıtılır. Cihaz android 4.4.4 3 sene önce htc telefonumda vardı cortex A9 işlemci var ve 1gb ram var altyapısı zayıf bi şekilde cihaza güç verip test etmeni öneririm o fiyatlara çok güzel pioneer cihaz alıp kullanırsın.

Arkadaşlar Ayrıca Android'in sorun çıkaracağını düşünen arkadaşlar var haklı olabilirler
Sorun çıkarmayan hiç bir cihaz yok.
En çok internetten virüs kaparak sorun çıkarabilir bunu'da cihazı formatlama ve benzeri seçeneklerle giderilebilir .
Virüs kapmayan cihaz yok hiç internete bağlanmasa bile flash diskten virüs kapıyor
Benim Andoid multimedia cihazı uyguladığım araçlar var şuana kadar hiç sorun çıkarmadı
Araç park halindeyken etrafındaki ağlardan veya yolculuk halinde cep telefonundaki internetiin
kişisel paylaşımını açarak yolculuk anında bile nette gezinebilir youtubeden klip film izleyebilirsiniz .
Tabi şöför hariç 🙂 Açılışa fiat logosu veya aile resimleri ekleme ayrı bir güzellik.
Dediğim gibi D3 lerde Android multimedia cihazını merak eden arkadaşlar bunun testini bizzat kendim yapacağım
Benim test videolarımı ve resimlerimi burda yayınlayacağım
Aslında Şuanda Universal Android multimedia teypler var ama onlar benim bahsetttiğim şuanki kullanılan orjinal teypleri gibi konsola oturmuyor bunun için çerçeve almak gerekiyor çerçeve bile tek başına 90-100 tl civarı para tutuyor
Bunun için görüntüsü orjinal olsun

Merhaba arkadaşlar, D3 kasa doblomo heves edip universal anroid navimex 9925 aldım.Kendi naçizane bilgilerim ve becerim sayesinde montajını kendim yaparım diye düşündüm.Ancak başta söylemeliyim ; difizör denilen eski ojinal teyp yuvasının iç plastiklerini bayağı bir kesmek gerekiyor.Artı torpitonun da görünmeyen içte kalan kısımları kesiliyor.Bunlar multi fonksiyonlu bir makine ile rahatça yapabiliyorsunuz.Ayrıca internette bulduğum bir teyp çerçevesi almıştım,kesilen yerlere doubledin takviye aparatları da var fakat bu çerçeve de biraz faturalı idi yani teyp içeride düşük kalıyordu bu yüzden bunu da demin bahsettiğim aletle ;arka kısımlarından zımpara yaptım o işi de hallettim sıra bağlantılara gelmişti fakat burada takıldım:

Hepimizin malumu araçlarımız kontak anahtarına ihtiyaç duymadan teyp çalıştırabiliyor,aynı zamanda eğer teyp önceden manuel açılmışsa bile ,kontak anahtarını takıp aç kapa yaptığımızda teyp te kapanıyor ve tekrar kontağı açınca teyp bıraktığımız ayardan başlıyor.Yani bu özellik çok kullanışlı bir özellik.Anahtar olmadan çocuklar arabada teyp dinleyebiliyor veya biz seyir esnasında teyp açmışsak ;kontağı kapatınca o da kapanıyor.En kötü ihtimalle kontağı çekip alsak teybi de sonradan açıp gitsek bile ayarlanan zaman sonunda teyp kendi kapanıyor.işte bu yeni multimedya aygıtında bunlar olmuyor :S . yani ya devamlı elektrik vereceksin o zaman kontak kapatsan bile teyp kapanmayacak ; ya da kontaktan elektrik vereceksin o durumda anahtarı vermeden çocuklar teyp açamayacak.

Bu konuya çözüm bulan var mı acaba buraya yazdım,tanım vs yapamadım acil olduğu için kusuruma bakmayın.Eminim başkalarının da başına gelmiş bişeydir ve çoğu kişi çözüm bekliyordur.Ha teyibi aldığım yerle görüştüm kontaktan elektrik vereceksin dediler ,universallerde canbus adaptörü olmuyormuş.Benim direksiyon kumandam yok bu sadece onun için zannediyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Tek merak ettiğim ekran acısı.
Sürücü koltuğundan görüntü net mi.
Veya ön yolcu koltuğundan
Hareket halinde klip mi izleyecen demesin sakin kimse
Blue&me çalışacak mi.

@adodoblo

Evet bu saydığınız aracın orjinal özellikler çok güzel özellik
Sizin bahsettiğiniz Universal teypte bunlar olmaz çünki o tepler Universal adı üzerinde belli bir araç marka modele özel üretilmiş teypler değiller.
Ancak teybin hafıza (sarı kalın kablo) elektriğini aracın kontağı kapattığında kesilmeyen sürekli sabit kalan 12v voltajından alır Kırmızı 12v kabloyuda kontağı açınca elektrik veren hattan alınca aracın kontağını açınca teyp açılır kapatınca kapanır Bu durumda park halinde teyp kullanmak için kontağın açık olması gerekiyor veya teybin her 2 voltaj kablosunuda sabit elektrikten alarak kontak kapalıda olsa açıkta olsa teybi sürekli manuel acıp kapatarak kullanabilirsiniz

Ama Universal değilde belli bir marka model özel üretilen multimedia teypler o aracın fabrikasyon voltaj besleme ve mevcut orjinal direksiyon kumandası araç konsoluna oturması vesaire özellikleri göz önünde bulundurularak o araca özel üretildiği için bu yüzden Universal teyplerden epey pahalı oluyor Bunun için eğer aracınıza özel Multimedia teyp bulma şansınız varsa hiç universal teyple uğraşmamanızı tavsiye ediyorum
Çünki bahsettiğiniz internetten aldığınız teyp çerçevesi araç konsolunda fazlalık gibi bir tümsek gibi duruyor aracın konsol görselini bozuyor
Karar sizin arkadaşlar

@oktay_1975

Benim aracımda Blue&Me yok onu deneyemem ama
Dediğiniz gibi dizüstü bilgisayar tablet tv gibi lcd ekranlı cihazların izlenmesinde bakış açısıda önemli uygun olmayan açıdan izlediğimiz zaman görüntüler negatif resim gibi görünüyor
Orjinal teyplerin ekranı biraz daha yukarı doğru bakacağı için özellikle cihazı en çok kullanacak yakından tepeden bakacak kişi şoför için daha iyi görüş saglayacağını tahmin ediyorum bunuda testlerde göreceğiz

@www.akdenizelektronik.org

Doğrudur,araca uygun üretilmiş multimedia aygıtlar var ancak ; android işletim sistemi olanları yabancı sitelerde görüyoruz,ülkemizde bulunanlarda yeterli açıklama yok,üstte android yazıyor altta Windows ce işletim sistemi.Ben de bu yüzden son versiyon android 4.4.4 kitkat işletim sistemli üniversal bir cihaz tercih ettim.Farklı marka araçlar için yurdumuzda var ancak ne hikmetse dobloya uygunu pek yok gibi.Neden illaki android dersek ; internette bir çok uygulama malum.Ajandadan tan tutun gps ve harita destekli sürüş kamerasına, obd araç bilgileri yazılımından beğendiğiniz web tarayıcıya kadar mevcut.yani multimedya bir aygıta gereken her şey androidte.

Bakalım artık dediğiniz gibi yapıp kontağa bağlayacağım artık.Belki ilerde bir çözüm gelişirse tekrar değiştiririm.

@adodoblo
Evet işte bende Türkiyede Orjinal uyumlu Android teyp bulamamaktan dertliyim bunuda talep azlığından ve D3 lere uygun multimediaların Maliyetlerinin mesela BMW E90 kasanınkinden pahalı olduğundan buda son kullanıcıya etki ediyor diye tahmin ediyorum.
Geçen yaz nette bir ithalatçı bende var dedi
bir adet numune alayım test edeyim dedim tamam dedi satışa koydu bende satın aldım ertesi gün beni aradı usta ben bu ürünü Android sanıyordum değilmiş satışı iptal ediyorum dedi bende iptal et dedim diyeceğim uzun zamandır bu teybin araştırması içindeyim bakalım inşallah en ksa sürede sonuca uşaşacağım

bu da teyp çerçevesi,ve cihaza otumuş hali az sonra takmaya gidiceem ,akşama bitmez herhalde :S ilerde görüntü atarım kısmetse
resim1.jpg
resim2.jpg

@adodoblo
Kolay gelsin bakalım inşallah memnun olacağın güzel bir şey olur

Teşekkürler ,beni memnun edecek en önemli şey : yanında verilen ön kayıt kamerası gps koordinatları ve hız bilgileriyle kayıt yapabiliyor,gg play da daha teferruatlı programlar mevcut,harita görünümünü de ekleyebiliyorlar ,usb girişine takılan belleğe (belki harddisk) de kayıt yapıyor.Bakalım deniyceem,arka planda hiç müdahale etmeden işini yapabiliyormu diye.evde denedim koordinatları hud görüntü ekliyor,biraz koşabilsem hızı da belki gösterirdi 🙂

@adodoblo
İllaki abicim 😉🙂

@Sezgin Tok
Mersinde bi ustaya gidecem ordaki arkadaslar 7 inc yaptirdi araclarina bende ayni ustaya goturecegim aracimi. Pioner navigasyonlu cihazlari asiri pahali roadstar a bakiyorum ama kararsizim. Taktirmadan once arayuzune ve hizina bakacagim.

@duhan13
Bende 7 inç kullanıyorum. Çerçeveyi tıraşlayıp fiberlimacunla düzleştirip boya attım. Ön taraf tmm ama kasada 6.2 ye göre daha büyük içeriyi birazdaha kesmek gerekiyor.

@duhan13

@Sezgin Tok

Konsol dar olduğu için
Orjinal kesip biçmeden araç yerine takılan mıltimedialar da
Fiat doblo 6.2 inç tam dokunmatik ekran kullanıyorlar
7 inch takmak için doğal olarak birazcık sünnetlemek gerekir 🙂

Onu göze aldik ağa 🙂

D3 için imal edilmiş multimedya teyplerde bir model hariç hemen hepsi tek katlı teyp içersine yerleştirilmiş,dvd olarak ayrı cd çalar da zaten dar olan torpitoya yerleştiriliyor.Geçen sene bu yüzden taktırmaktan vazgeçmiştim. DVD falan kullanacağımdan değil ; torpitom işgal olacağından vazgeçmiştim. Dvdsi içinde olan modeli de üst tarafta çok kullanışlı (sigara,telefon,navigasyon,mendil vs için) olan minik rafı kapattığından istemedim,dedim ya zaten DVD lazım değil.En sonunda bugün taktığım universal 6.2" multimedyayı almaya karar verdim. D3 kasanın da koca cüssesine rağmen kullanıışlı raf,göz son derece fakir maalesef.küllüğün yerini bulamayıp küller yere dökülüyor :naslyany:,kolçak konulmayacak kadar koltuklar yakın,torpitodan bişey alırken boyun fıtığı olunuyor 🙂 ,

şu saatte eve yeni girdim,öğlenden beri teyp takmakla uğraştım ,sonunda başardım ;yerine tam oldu tüm aparatları (ön kamera ,tv anteni ,gps anteni ,bloetooth miktofonu ,torpitoya usb çıkışını ,geri kamera kablosunu da sol basamak tarafından çıkış verdim ancak kamerasını bağlamayı yetiştiremedim.
Yerine kolay oturmuyor,kabloları iyi yaymak sağa sola sıkıştırmak lazım.Ayrıca difizör ve çerçeveyi önce dışarda birbirine geçirip ;teybi arkasından difizöre oturtmak gerekiyor.Yan vidalar sıkıldıktan sonra çerçeve sökülecek, çünkü çerçevenin altında difizörü torpitoya bağlayan vidalar var. difizöre monteli teybi torpitoya oturtup bu vidalar sıkılıyor.(Tabii bu esnada tüm kablolar eksiksik bağlanmış olmalı) En son çerçeve yerine çıt-çıt geçerek oturtuluyor.Biraz zahmetli bir iş anlayacğınız. Takım ve beceri de gerekli . torpito içinde kalan parçaları kesmek zor.Multifonksiyonel makine lazım.dekupaj sığmaz içeri.yankeski ile belki ama uğraştırır. Neyse merak eden olur diye biraz fazlaca yazdım kusuruma bakmayın birkaç resim de yolluycaam sonra...sağlıcakla kalın...

güle güle kullan

benim alttaki tuş setinde 3 tu karıştırıyor galiba oksitlenme olmuş göküp temizleyeceğim ama kırarım diye korkuyorum..nasıl söktüğünü anlatabilirmisin

@ali0635
Bilemiyorum,o kısma dikkat etmedim ancak komple bir parça gibi görünüyordu ve tek bir soket giriyordu

Back