- Adı
- OĞUZ
- Kan Grubu
- A RH +
- Araç Yılı
- 2015
- Renk
- BRONZ KAHVE
fiat servisine 10 yılını vermiş bir tanıdık ustaya gösterdim balatalarım yeni arka balatalar orjinal değil ve sertmiş frene dokunduğumda araba çakıyo arka oturuyor arka tekerler hemen kilitliyor. balatalar sert olduğu için disklerde kayma yapmayıp yapışıyormuş.
ikinci viteste çekme olayındada arkadaş arabayı kullandı normal olduğunu söyledi sonuç olarak 1,3 motor bir araba fazla bir performans vermesini beklemememi söyledi.
ama arka balataları değiştirecem.
d1 de arkaları 140,000 olmasına rağmen hiç değiştirmemiştim.
raptorun dediği gibi değişmeye gerek yoktur sanırım ama söktürüpte bir kontrol ettirebilirsiniz.
raptorun dediği gibi değişmeye gerek yoktur sanırım ama söktürüpte bir kontrol ettirebilirsiniz.
20 bin km de bir yapılan rutin bakımın standart prosedüründe kampana temizliği,fren kontrolü ve fren ayarı var.
20 bin km de bir yapılan rutin bakımın standart prosedüründe kampana temizliği,fren kontrolü ve fren ayarı var.
normalde var da bakımları komple serviste yapılmış ya da tam kontrol yapıldımı ki.
normalde var da bakımları komple serviste yapılmış ya da tam kontrol yapıldımı ki.
ya işte ben bakımları serviste yaptırın diyince arıza çıkıyor.keyfimden demiyorum hacı abi,tecrübe konuşuyor.
ya işte ben bakımları serviste yaptırın diyince arıza çıkıyor.keyfimden demiyorum hacı abi,tecrübe konuşuyor.
haklısın raptorde servislerde milleti fena öpüyor.50-100 lira fazla olsa bu millet zaten servisten ayrılmaz ama sadece 60 tl lik filtreye bile 100 tl diyorlar işçilik hariç.insamızda çok mecbur kalmadıkça garanti bitince servise uğramıyor.
Arabayı ikinci el olarak yeni aldım, serviste expertize soktum expertiz yapan usta balataların durumunun iyi olduğunu bir sonraki bakıma kadar sıkıntı olmadığını söyledi. Ama ben frene basınca lastiklerden ince ıslık sesi geliyor ben bu sesi "balata bitti metal aksam diske veya kampanaya sürtüyor"diye biliyorum. Sizce neden bu sesi yapar?
Arabayı ikinci el olarak yeni aldım, serviste expertize soktum expertiz yapan usta balataların durumunun iyi olduğunu bir sonraki bakıma kadar sıkıntı olmadığını söyledi. Ama ben frene basınca lastiklerden ince ıslık sesi geliyor ben bu sesi "balata bitti metal aksam diske veya kampanaya sürtüyor"diye biliyorum. Sizce neden bu sesi yapar?
balata sert veya kampana temizliği yapılmamış.el freniniz 3-4 dişten daha yukarıda tutuyorsa frenlerinizi ayarlatın ve temizletin.
hımm. teşekkürler, bunu deneyeceğim. Kampana temizliği kaça yaparlar acaba, takımım olsa ben söküp yaparım ama takım yok*eek*