D3 Doblo Vites Geçiş Sorunu

Debriyaj merkezinde sorun yoksa sorun olcağıni sanmiyorum usta kontrol eder zaten Sen vites halatlarını ayarlattir sorunun çözülecektir problem vites kolu veya halatlarında oluyor milimetrik ayari var ayni problemi lineada vedobloda yaşadim lineada yolda kalmıştım birsü zırvaladılar şanzuman inecek diye araç daha 45 bin km deydi çok saçma geldi sonra ampul almayangittiğim yedek parcacinin karşisinda tesadüfen birkac ticari arac gordugum tamirciye gittim adama anlattim şanzuman jncek dediler dedim adam kahkaha atti getir abi dedi araci Hallederiz dedi goturdum 10 dk halletti şaşkinliklar icinde araci geri aldim ticari taksicilerin uğrak gittiği bir tamirci 10 dk halat değisip ayar yapti sorun düzeldi aynı sorun şuan bindiğim doblodada vardi araci alırken vardi bilerek aldim fiyat düşerek 1.vitese zor geciyordu baski balata yeni olmasina rağmen riske atmayip sol vites halatini degistirdim sorun çözüldü
2 sene önce debriyaj üst ve alt merkezini ve baskı baltasını değiştirttim sorun yine devam etti. Ozaman debriyaj tam dipte kaldığı için servise götürmüştüm o sorunumu çözdüler. Ama vites geçiş sorunu devam etti. Evet inşallah vites halatındadır da çok uğraştırmaz. Banada hemen şanzımanı indirmeye çalışmayacak bi usta lazım. Yoksa yapmak yerine iyice bozabilirler.

Araba hafif oynarsa yerinden kolay geçiyor hocam 1 e mesela hocam . Çok garip birşey o kadar değişen malzemeye düzelmemesi daha garip . Mesela vites kolunu hızlı şekilde yitersem kolay geçiyor veya vites kolunu tam sola yaslamadan hafif eğimle geçiriyorum geçiyor . Çok çok garip bir durum . Ki fiatta aynı sorundan dolayı şanzımanda bütün senkromeşleri değiştirmiş garantiden görünüyor ama yine de tekrar etmiş benim araçta. Dünya beri 1.9 jtd ve Multijet kullandım böyle birşey görmedim şimdiye kadar .
Tamda dediğin gibi üstad, araba hafif ileri oynayınca ve vitesi ittirmeye devam edince yerine geçiyor. İnşallah senktomenç işine girmek gerekmez yoksa maliyeti çok olur heralde.

Hayırlı günler, hayırlı ramazanlar ustalar. Benim 2011 Model D3 kasa doblom var. Vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle 1. Vitese zor geçiyor bikaç denemeden sonra rahatça geçiyor. Bu sorunla karşılaşan var mı sebebi ne olabilir? Biraz araştırdım vites kumanda kutusu sorunlu olabilir diye tahmin ettim. Artvin, Rize, Trabzon civarında bu sorunu halledebilecek usta önerisi olan varmı? Teşekkür ederim...
Ben trabzonda bu konuda yardımcı olabilirim siz neredesiniz.

Halattir yuksek ihtimalle bendede 1 3 ve 5 e atarken cok itmek gerekiyordu 2 4 R de problem yoktu halat ayariyla halledildi vitesin dibinden de kaynagi zayiflayan halati saglamlastirdik on numara oldu
İnşallah halledilir reis gecmis olsun
Tamda dediğin gibi üstad, araba hafif ileri oynayınca ve vitesi ittirmeye devam edince yerine geçiyor. İnşallah senktomenç işine girmek gerekmez yoksa maliyeti çok olur heralde.

Halattir yuksek ihtimalle bendede 1 3 ve 5 e atarken cok itmek gerekiyordu 2 4 R de problem yoktu halat ayariyla halledildi vitesin dibinden de kaynagi zayiflayan halati saglamlastirdik on numara oldu
İnşallah halledilir reis gecmis

İnşallah halledilir reis gecmis olsun
Teşekkür ederim hocam sağolasın.
İnşallah dediğin gibi basit şekilde hallolur.

• Beğen
Tepkiler: Ayd
  • Beğen
Tepkiler: Ayd
Back