D3 Doblo Turbo Yardımm

Turboda sıkıntı yoktur inşallah daha 2 aylık araba

@hasan0618
Dedim ya % 1 ihtimal garantisi de var zaten korkma

Walla bugun iki tabe bosch diesel aradim bursada carbon yapmiyolarmis fiat servisini aradim onlarda yapmiyomus birde 40 binde bir yaptirin diyolar ama fiat servisinde carbon islemi yok degisik bi durum bursada carbon yapacak yer bulamadim

@Salacık taksiiçin rahat olsun hiç bir şey olmaz birde arabayı yetkili servisin dışında bir yere getirme

Monifolt dan kacirma konusu gercekten tehlikeli servise goturuyosun adamlar direk turbo diyerek kitliyor benimde basima geldi disarda ustaya gittim kendisi fiat yetkili servisinde calisiyor monifolt dedi ufak dukkaninda halleetti iyiki servise gelmedin turbo diye kitlerlerdi demisti

@UğurBalci
Aynen
Anlamıyorlar bazı ustalar direk turbo diyorlar

@Salacık taksi
Kitapçıkta olanı biliyorum da bazı kullanıcılar yağ değişim km sini geçiyorlar önemsemiyorlar bu nedenle sordum.Motor yağı bir arabanın can damarıdır.Ben ortalama 2 bin km önce değiştiriyorum.Motor yağı triger zincirinin ömrünün kısalmasına uzamasına turbonun ömrüne yani birçok aksama etkisi vardır.5W30 yağ şuanki en ideal yağdır servis tavsiyeside bu yönde zaten.

Birde araçta yazılım varmış turbo hortumu yüksek basınca dayanamamış olabilir mi?İğne ucu kadar bir açıklık olduğunda otomatik çekiş düşer.Sadece fiat ustası olan servisten ayrılma işin ehli bir usta bulup tekrar baktırmanızı tavsiye ederim.Tanıdığım birinin mercedes minibüsünde ki turbo hortumunun delinmesini bulamayan usta turbuyu değiştirtip yine çözülmeyince kendi hortumu kontrol ediyor ve gözle görülemeyen iç kısımda deliği buluyor hortumu değiştiriyor ve sorun çözülüyor olan bir turbo parasına oluyor.Memlekette işin ehli vicdan sahibi usta sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

@Dobloo46
10 bin de degisiyodum bazen daha erken castrol 5/30

@Salacık taksi
Yarin ararim abi

@Fatih_mehmet
Mutlaka ara inşallah sorunun çözülür onda bulamazsan ankara ostim sanayi sitesinde vardır
03123541127
05073123546
Ostim de ulasabilecegin numaralar

@Fatih_mehmet
Birde yağ değişiminde her araç için 10 bin veya 20 bin de mantıklı değil mesela tozlu ortamlarda kullanılan araçların yağının bu km lere ulaşması mümkün değil ulaşsa da yağlama görevini yerine getirmez.Birde hava filitresini 5 bin km de değiştirilmesini motor sağlığı için yerinde görüyorum tozlu ortamlarda kullanılıyosa araç.

@Dobloo46
Tabiki ekstra koşullar hariç normal koşullarda 10 20 bin km dır hava filtresi motorun canıdır o konuda sana katılıyorum

S.a. kardeşim geçmiş olsun yazılımı kaç km de yaptırmıştın yazılımdan dolayı olmuş olabilir mi

@UğurBalci
Ugur samsun birmot her 40 bin bakimina gelene araca bakim pakenin icinde standart yapiyor.. ben gecen ay randevu alip haricen yaptirdim cc.. 80 tl ucreti var.. bursa da birmot varsa birde oraya sor kardesim..

@mali_55
Walla abi gecen birmota bi islem icin goturdum araba uc gun kaldi dedim hazir kalmisken cc yapin bizde yok dediler gerci yaptirmak istiyorum ama pekde emin degilim yetkili servisdeki ustam pek tavsiye etmedi supede birakti beni

@UğurBalci
Servis sırf para kazanmak uğruna her bakımda yapılması gerekiyor diye milleti kandırıyor Aracın 50 bin km den azsa yaptırma derim
80 bin km civarında ise yaptırabilirsiniz

Ama aracınız 100 bin km yi geçmişse sakın yaptırmayın hiç faydası olmaz birde faydası olmadığı gibi kısa zamanda tam tersine zararı olduğunu görürsünüz

Yapılması için würht marka katkı kullanılır ve yaklaşık 3 saat sürer bundan daha az zaman da yapıyorlarsa bilinki paranız boşa gitmiş demektir

@Salacık taksi
En kisa surede ya ankara yada konyaya gidicem abi ilk firsatta

@mu.ar.ak
70 80 civariydi yazilimla alakasi oldugunu dusunmuyorum cok nadir zorladigim oluyodu arac surekli sehir icinde kullanirim tos pislik gormez yani

Back