Abdullah Bey, 590 km. derken tam anlamadım. 430 km. uzun yol sayılabilecek türden km. hesabı olarak yazdım. 648 km. - 430 km. ) 218 km. de kısa ve orta mesafe şehir içi git - gel olarak belirttim. Hepsi 648 km. şuan için. Size de sormak istiyorum. Yakıt tüketim endeksi normal midir? Buarada yetkili satıcıdan gelen mail de aşağıda. Bugün aldım.
Satış Temsilcisinden gelen e-mail,
Ekrem bey,
Bor Power bütün yağlarla uyumlu ve bütün araçlarda mükemmel sonuçlar veriyor. Ancak aracınız yeni ve garanti kapsamında. Ne yazıktır ki bazı Tofaş yetkili servisleri yağ haricinde farklı bir şey kullanıldığında aracı garanti kapsamı dışında tutma hevesindeler. Yağla hiç alakası olmayan arızalarda bile böyle davranabiliyorlar. Bundan dolayı aracınızın garantisi doluncaya kadar yağın haricinde hiç bir şey kullanmamanızı öneririz. Kazasız ve Sağlıkla kullanmanızı dileriz.
yanlış veri pardon. o zaman 590 yerine 650 km olarak alalım , göstergede geriye kalan 6 diş bu sefer 65 km ile çarpılacak buna göre 390 km sonra mazot biter. Böylece bir depo ile (60 Lt) 1040 km yapmış olursunuz ki bu da 5,76 L/100 km yapar. Ama yine de biraz daha kullandıktan sonra fulleyip aldığınız mazotu yapmış olduğunuz yola bölerseniz daha doğru bir sonuç elde edersiniz. Hem yol bilgisyarı da ne kadar doğru gösteriyor ölçmüş olursunuz.
Gelelim yoruma 5,76 bu kütle ve aerodinamiğin doğal olarak düşünülmediği bu sınıf araç için gayet iyi. Mesela aynı sürüş tarzında otomobil kullansaydınız tabiki daha az yakardınız örneğin Linea 1,6 (30.000 km kullandım) yada Focus 1,6 (20.000 km kullandım) ile 4,5-4,8 L civarı yakabilirdiniz. Ama bu karşılaştırma doğru olmaz sınıfları ve amaçları farklı araçlar neticede. Sadece bilgi amaçlı verdim.