çekiş düşüklüğü

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
😀😀😀 korkma aga parayı bayan personel alıyor...rahat ol!😀😀😀 alt dudak üst dudak kaptır gitsin...

yanlız akşam yengeye enselenirsen panik yapma,camdan atla!

RAPTOR tarafından yazılan metin:
😀😀😀 korkma aga parayı bayan personel alıyor...rahat ol!😀😀😀 alt dudak üst dudak kaptır gitsin...

yanlız akşam yengeye enselenirsen panik yapma,camdan atla!
Ooooooooo süpermiş bayan eleman alıyorsa sıkıntı yok.......verecez artık ne isterse........kader utansın.......Artık yengenede bir kıtır atacaz ..................

puaaahahahaaa 😀 ya way arkadaş yaaa...Allah tepenizden baka...

ben yatıyom sizle baş olmaz...😀😀😀

puaaahahahaaa 😀 ya way arkadaş yaaa...Allah tepenizden baka...

ben yatıyom sizle baş olmaz...😀😀😀
😀😀😀

selam arkadaşlar dün fırsat bulumayıp servise gidemedim kısmet bu güne imiş saat 11 de gittim usta başı orhan usta ile görüştük deneme sürüşüne cıktık.ustam aracı kullandı oda fark etti ama pek bi sorun olmadığını söyledi daha sonra servise dönunce sevgili adminim tavsiyelerinden olan valf ile ilgili sorun olabileceğini ve izahını yaptım oda aracın km 145 binde olması nedeni ile katalitik konvektör volf ve turbo bakımını komple yapacağını söyledi aracı bıraktım servise geldim aracın işi bitince beni arayacaklar hemen size bilgi veririm ama kafama takılan bir soru katalik konvektöt 145 binde kirlenirmi kirlenirse yakıt sarfiyatı ve araçın çekişine etki edermi inşallah bunlardan sonra düzelir düzelmesede artık servise sanayiye gitmekten bıktım aracı bu şekilde kabullenip kullanmaya devam edecem@

zangif tarafından yazılan metin:
selam arkadaşlar dün fırsat bulumayıp servise gidemedim kısmet bu güne imiş saat 11 de gittim usta başı orhan usta ile görüştük deneme sürüşüne cıktık.ustam aracı kullandı oda fark etti ama pek bi sorun olmadığını söyledi daha sonra servise dönunce sevgili adminim tavsiyelerinden olan valf ile ilgili sorun olabileceğini ve izahını yaptım oda aracın km 145 binde olması nedeni ile katalitik konvektör volf ve turbo bakımını komple yapacağını söyledi aracı bıraktım servise geldim aracın işi bitince beni arayacaklar hemen size bilgi veririm ama kafama takılan bir soru katalik konvektöt 145 binde kirlenirmi kirlenirse yakıt sarfiyatı ve araçın çekişine etki edermi inşallah bunlardan sonra düzelir düzelmesede artık servise sanayiye gitmekten bıktım aracı bu şekilde kabullenip kullanmaya devam edecem@

katalitik konvertör aracın ekzost gazındaki zararlı maddeleri zararsız yada daha az zararlı maddelere dönüştüren parçadır.kirlenmesi yakıt kalitesi ve aracın bakım durumuna göre değişir.minimum 80.000 km temizlenmeden kullanılabilir.tıkanması ekzost çıkışını zorlaştıracağından performansı düşürür...

ancak katalitik konvertörün tıkanmasının asıl tehlikesi katalitik konvertör tıkandığında inanılmaz derece ısınan bir parçadır ve araçta yangın çıkartma riski çok yüksektir.

tıkalı katalitik konvertör o kadar ısınır ki kor haline gelebilir!(bir volkswagen pasatın üzerinde canlı gördüm)

katalitik konvertörler belirli aralıklarla temizlenerek kullanımına devam edilebilir.

ancak katalitik konvertör sıkıntıları genellikle motora gaz basıldığında motor lambası yakar(ilk başta "motora rolantide gaz bastığında lamba yanıyormu" diye sormam bu yüzdendi)çünkü tıkalı katalitik konvertör yüksek miktardaki ekzost gazını işleyip tahliye edemez,ekzost gazı basıncının yükselmesi ile bilgisayar hatayı algılar!

bu açıdan baktığımızda katalitik konvertörün arızalı olduğunu düşünmüyorum...ancak bakımının yapılması araç,yolcu ve çevre güvenliği bakımından önemlidir...

zangif tarafından yazılan metin:
sonuçları merakla bekliyoruz,inş.aracın düzelir 🙂

selam arkadaşlar gidip servisten aracımı aldım.ustanın yaptığı işler katalitik konvektör temizliği turbo temizliği valvi ve turboyu kontrol etmiş tabi bilmiyorum gittiğim de arac hazır denildi ustayla beraber test sürüşüne cıktık yine aynı çekiş düşük yani araç yaklaşık 2800 dd ye kadar turbo desteği olmadan ivmeleniyor daha sonrasında turbo acıyor ama bilirsiniz 3000 den sonrada araç pek bişey vaad etmiyor anlaşılan bulunamayan bir sorun fena şekilde canım sıkkın ama yapmam gerekenleri yaptığımı sanıyorum acaba aracımı satsammı yoksa bu şekilde kullansanmı kararsızım icime sinmeden bini yorum arabama ama 6 yıl oldu beraberliğimiz aramızda duygusal bağ oluştu bu kadar sevmesem arabamı şimdi bir galiriye bırakırdım ama cok seviyorum çünkü hüzünlü ve sevinçli anlarım oldu beni yolda bırakmadan şimdiye kadar sürdü dostluğumuz karakızımla yoksatar gider hemen sıfır bi araç alırdım ama bana fazlasıyla yetiyordu 1 yıl öncesine kadar bi kangoo almıştık 2006 model hiç ısınamadım sattım bu aracın yeri bambaşka kararsız ve caresiz kaldım.

benim bu konularda fazla bir bilgim yok. o yüzden fikir saçma yada komik gelirse kusura bakmayın.
zaten önceki yazılardan birinde de yazılımının serviste güncellenmesi önerisinden bahsedilmiş. o yüzden aklıma şöyle bir fikir geldi.
powerbox /chipbox satan yerlerden birine gidip alıcı gibi görüşerek aracınıza taktırıp bir deneme sürüşü yapabilirsiniz. (aracın beynine yazılım attırmadan sadece araya box takılan versiyonlarından bahsediyorum)
eğer araç canlanır ve kendine gelirse o zaman böyle bir uygulamayı aracınıza yaptırabilir yada serviste orjinal yazılımı yeniden yüklettirebilirsiniz. eğer hala sorun devam ederse fiziksel bir arıza noktası aramaya devam etmek gerekir.

melrock tarafından yazılan metin:
benim bu konularda fazla bir bilgim yok. o yüzden fikir saçma yada komik gelirse kusura bakmayın.
zaten önceki yazılardan birinde de yazılımının serviste güncellenmesi önerisinden bahsedilmiş. o yüzden aklıma şöyle bir fikir geldi.
powerbox /chipbox satan yerlerden birine gidip alıcı gibi görüşerek aracınıza taktırıp bir deneme sürüşü yapabilirsiniz. (aracın beynine yazılım attırmadan sadece araya box takılan versiyonlarından bahsediyorum)
eğer araç canlanır ve kendine gelirse o zaman böyle bir uygulamayı aracınıza yaptırabilir yada serviste orjinal yazılımı yeniden yüklettirebilirsiniz. eğer hala sorun devam ederse fiziksel bir arıza noktası aramaya devam etmek gerekir.
alıcı gibi gidip taktırması bence imkansız....önce para ondan sonra uygulamayı yaparlar.......

cAn 3436 tarafından yazılan metin:
alıcı gibi gidip taktırması bence imkansız....önce para ondan sonra uygulamayı yaparlar.......
bizim arkadaşa taktırdık bi daha çıkarmak istemedi ama param yok diyen adam parayı buldu buluşturdu tekrar gitti aldı hemen😀

S@MeT38 tarafından yazılan metin:
cAn 3436 tarafından yazılan metin:
bizim arkadaşa taktırdık bi daha çıkarmak istemedi ama param yok diyen adam parayı buldu buluşturdu tekrar gitti aldı hemen😀
😀 😀

sen bu arabaya daha önce turbo değiştirdin mi?ne zaman nasıl başladı bu sıkıntı?

bide türbin valfinin ayarını yükselttir.turboya daha çok gaz girsin,düzelmesi lazım.

sen bu arabaya daha önce turbo değiştirdin mi?ne zaman nasıl başladı bu sıkıntı?
yok daha önce arabanın herhangi bir parcası değişmedi usta turboyu temizlik için söktüğünde turbonun sağlam olduğunu söyledi yani turboda sorun yok

bide türbin valfinin ayarını yükselttir.turboya daha çok gaz girsin,düzelmesi lazım.
pazartesi günü gidip onuda denetirsem bari aklımda kalmasın

ayrıca şu performas için olan cihazlar var power box gibi onlar ın faydası olurmu acaba o cihaz takılınca aracım 3dd de değilde 2 binlerde devir acarmı turbo acma deviri değişirmi uzun vadede araçın motoruna zararı olurmu yakıtsarfiyatında değşiklik falan olurmu sorunlu bi aracta ne kadar randıman verir yani hasta araçıma tedavi yerine pansuman gibi bir şey olur sanırım

önce varolan sorunu halletmemiz lazım...powerbox sonraki iş!

zaten sorun düzelirde performas eskisi gibi olursa power box takıtaracağımı sanmıyorum ama performans sorununa bi çözüm bulamazsam ozaman yapıcam

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back