çalışmama problemi.

security

Azimli Üye
öncelikle burada yeniyim herkeze selamlar.aracım2003 model 1,9 jtd sx aracım 60,000 km de yaklaşık 1 ay önce işyerinde aracım çalışmadı tamirci çağırdım mazot filtresi diyerek değiştirdi.filtre değiştirdikten sonra yaklaşık 15 gün sonra tekrardan aracım çalışmadı.kısaca tarif edeyim arabayı çalıştırıyorum çalışıyor ama 3,5 saniye sonra motor pır pır olarak çalışıyor eksozdan beyaz duman atıyor gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen işlem görmüyor.devir saati normal 1000 devirde kontağı kapatıp 2,3 dakika bekleyip tekrar çalıştırıyorum bu sefer çalışır çalışmaz gaza yükleniyorum devir saatini 4000,5000 e kadar getirdikten sonra arıza gideriliyor.bayramın 1 günü tekrar arıza yaptı bu sefer marş basmama rağmen hiç çalışmadı bende kutup başının eksi ( - ) tarafını çıkarıp taktım 1,2, dakika bekledikten sonra bastım çalıştı yine gaza yüklendim 4000,5000 e kadar devirini yükseltim herşey normala döndü.tamirciler arızayı bulamıyor.pompacı arıza yaptığı an gördü inceledi pompalık durum yok dedi.şimdi beyine format gerekiyor diyorlar acıkçası çözüm olurmu bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. :|

Sevgili kardesim forum geregi yani security icabi kendinizi tanisma bolumunde tanitirsaniz size yardimci olmaya calisalim.....hadi kolay gelsin

sn security;Lütfen konuları uygun başlıklar altında açınız.Bu konu tarafımdan taşınmıştır...

taşıma:tanışma---->servis

Arkadaşım daha önce mazot filtresi değiştirildiğinde sorun belli süre çözümüş...ancak tekrar ortaya çıkmış.

Mazotu nerden alıyorsunuz?kaçak mazot yada 10 numara yağ gibi işlere giriyormusunuz?Daha önce mazot deposunu temizlettiniz mi?deponun sürekli dibini mi kullanıyorsunuz?

benim görüşüm depoda birikmiş aşırı mazot tortusunun filtreyi sürekli tıkadığı yönünde...

diğer bir ihtimal gaz pedali sensörünün arızalı olmasıdır...

security tarafından yazılan metin:
öncelikle burada yeniyim herkeze selamlar.aracım2003 model 1,9 jtd sx aracım 60,000 km de yaklaşık 1 ay önce işyerinde aracım çalışmadı tamirci çağırdım mazot filtresi diyerek değiştirdi.filtre değiştirdikten sonra yaklaşık 15 gün sonra tekrardan aracım çalışmadı.kısaca tarif edeyim arabayı çalıştırıyorum çalışıyor ama 3,5 saniye sonra motor pır pır olarak çalışıyor eksozdan beyaz duman atıyor gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen işlem görmüyor.devir saati normal 1000 devirde kontağı kapatıp 2,3 dakika bekleyip tekrar çalıştırıyorum bu sefer çalışır çalışmaz gaza yükleniyorum devir saatini 4000,5000 e kadar getirdikten sonra arıza gideriliyor.bayramın 1 günü tekrar arıza yaptı bu sefer marş basmama rağmen hiç çalışmadı bende kutup başının eksi ( - ) tarafını çıkarıp taktım 1,2, dakika bekledikten sonra bastım çalıştı yine gaza yüklendim 4000,5000 e kadar devirini yükseltim herşey normala döndü.tamirciler arızayı bulamıyor.pompacı arıza yaptığı an gördü inceledi pompalık durum yok dedi.şimdi beyine format gerekiyor diyorlar acıkçası çözüm olurmu bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. :|

bide yol bilgisayarımda yakıt tüketimi 15,16,17,vs.gibi saçma sapan şeyler yazıyor.ama yakıt gayet iyi bunu neden yapar. saygılar....

Merhaba Konu başlığını kısa öz aydınlatıcı yazıldığı taktirde tüm kullanıcıların daha ilgisini çekeceği kanaatindeyim saygılarımla,

bide yol bilgisayarımda yakıt tüketimi 15,16,17,vs.gibi saçma sapan şeyler yazıyor.ama yakıt gayet iyi bunu neden yapar. saygılar....

sizin mazot pompasındada bi problem olabilir başka bi ustayada götürüp baktırın

yol bilgisayarı 2003 doblolarda 100 l olarak gösteriyor yani 1 litre mazot ile kaç km gideceğini gösteriyor diğerleri 100 kmde nekadar yaktığını gösteririr sizinkinde sadece 100km /L olarak gösterir gelişmiş 3 satır yol bilgisayarlarında ayarlama şansı var yani sizinkinde bi problem yok

kutup başını çıkartıp takınca düzeliyor gibi
yazılımla ilgili olabilir.

mazotu sürekli aynı yerden alırım eurodızel başka mazot kullanmadım bırakın kullanmayı bagajıma sokmam.normal yakıtı

bide pc ye bağlıcaktım ama yetkili servis ve sanayiideki ustada aynı şeyi söyledi bağlarsak görünmez arıza yaptığı an bağlamak lazım diyorlar.suan arıza yok bu gaz pedalı sensörü pc ye bağlarsak çıkarmı.

mazotu sürekli aynı yerden alırım eurodızel başka mazot kullanmadım bırakın kullanmayı bagajıma sokmam.normal yakıtı

bide pc ye bağlıcaktım ama yetkili servis ve sanayiideki ustada aynı şeyi söyledi bağlarsak görünmez arıza yaptığı an bağlamak lazım diyorlar.suan arıza yok bu gaz pedalı sensörü pc ye bağlarsak çıkarmı.

çıkmayabilir.başka bir arıza olarka yada tanımsız gösterebilir.

volant okuyucusundan da yapabilirmiş.sizce olabilirmi

mümkündür...baki abi daha önce krank konum sensörü ve volant okuyucusu arızalarında ortaya çıkabilecek sorunlarla ilgili bir mesaj yazmıştı...

YAZIYA NASIL ULAŞABİLİRİM

Lütfen küçük harf kullanınız...ana sayfada arama motorumuz mevcuttur...

KRANK MİLİ HAREKET SENSÖRÜ.......CKP.......

Bu sensörü diğer tüm sensörlerden ayıran belirgin bir özelliği var : eğer bozuksa aracı çalıştıramazsınız.
Krank mili pozisyon sensörü yağ pompasının yakınında ve krank mili dişlisinin önünde bulunur. ECU bu sensörün gönderdiği sinyallere göre krankın pozisyonu ve motor devrini belirler , enjektörlerin açıp kapanma zamanlarını , ve ateşleme zamanlamasını aldığı bu bilgilere göre ayarlar.
Eğer sensör bozuksa bilgi olmaz , bilgi de olmazsa püskürtme ve ateşleme de olmaz.
Uzun ömürlü olması için her 15000-20000 km de bir söküp hem sensörü , hemde soketini temizlemekte fayda var.

Umarim anlaşılır bir şekilde anlatmışımdır.........
Foruma üye olup ilk mesajında yardım isteyenlere yardım edilmeyecektir. Lütfen ilgili bölümde kendimizi tanıtalım..
OLSADA ELİNDE EN BÜYÜK KUDRET
.....VERİRKEN TİTREYEN ELDEN İSTEMEM.....

ustalarım 3-4 gün önce debimetrenin soketini çıkardık arabada şuanda sorun yok ama performans düşüklüğü oldu.benim arabadaki arızanın sebebi debimetre olabilirmi.birde sizlerin değerli fikirlerini almak istedim.

debimetre dediğiniz parça hava akışmetresi ise kesinlikle performans düşüklüğü yaşarsınız.araç aldığı havayı bu parça ile ölçerek oranlamaktadır.bu parça düzgün çalışmıyorsa araç yakıtı düzenli yakamaz.hem aşırı sarfiyat olur hem çekiş problemi görülür

Back