öncelikle burada yeniyim herkeze selamlar.aracım2003 model 1,9 jtd sx aracım 60,000 km de yaklaşık 1 ay önce işyerinde aracım çalışmadı tamirci çağırdım mazot filtresi diyerek değiştirdi.filtre değiştirdikten sonra yaklaşık 15 gün sonra tekrardan aracım çalışmadı.kısaca tarif edeyim arabayı çalıştırıyorum çalışıyor ama 3,5 saniye sonra motor pır pır olarak çalışıyor eksozdan beyaz duman atıyor gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen işlem görmüyor.devir saati normal 1000 devirde kontağı kapatıp 2,3 dakika bekleyip tekrar çalıştırıyorum bu sefer çalışır çalışmaz gaza yükleniyorum devir saatini 4000,5000 e kadar getirdikten sonra arıza gideriliyor.bayramın 1 günü tekrar arıza yaptı bu sefer marş basmama rağmen hiç çalışmadı bende kutup başının eksi ( - ) tarafını çıkarıp taktım 1,2, dakika bekledikten sonra bastım çalıştı yine gaza yüklendim 4000,5000 e kadar devirini yükseltim herşey normala döndü.tamirciler arızayı bulamıyor.pompacı arıza yaptığı an gördü inceledi pompalık durum yok dedi.şimdi beyine format gerekiyor diyorlar acıkçası çözüm olurmu bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum. :|