Bugün doblonuzda ne değişiklik yaptınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bildiğiniz üzere teybin Aux çıkışından araca laptop telefon vs. kulaklık çıkışı olan her şey bağlıyabiliyorum

Ancak laptop büyük ve koyma yeri olmadığından dolayı
arabaya koymaya şöyle 200-300 liraya bi android tablet alıp koymayı düşünğyorum

içindeki hafızası bana yeter bir tanede navigasyon programı yükledim mi onu da beleşe getiririz telefonumda modem özelliği var tabletin wirelessiyle bağlanıp anında şarkı film klip. vs. izleyebilirim die düşünüyorum ...

inDush yada yeni nesil dokunmatık navi. li bii tteyp almaya kalksam 800-900 dan aşağıya yok 300 liraya o teyplerin yaptığı şeylerin hepsini ayrıca hafıza ve internet te edinmiş olacağım

Şu an ki teyp imden ses çıkışı açısından çok memnunumaynı zamanda

Yanlız şöyle bi durum var ben bu Tablet i nereye koyacağım 🙂 Bu konuda Fikirlerinize ihtiyacım var ...

Laptobu nasıl bağlarız abi aux bendede var ? bir ucu aux bir ucu usb mi olacak ? Aynen bende mp3 player veya tablet düşünüyorum bide o bağlantı kablosu öyle ortalıkda duruyor ona nasıl bi çözüm bulabiliriz diye düşünmekteyim..

fm transmitter 20tlye aldım için aux kablosu çıktı onla telefon,mp3 her şey bağlıyorum.hatta telefonla birisi aradığı zaman açıyrum karşıdaki ses haporlörlerden çıkıyo aynı bluetoot gibi oluyor.

Dün akşam yolda kaldım.Vitesi 1 den 2 ye geçmedi,debriyaj takılı kaldı.Elimde düzeltip 2 ye alabildim vitesi.Yol tıkanıktı.Mecbur durmak zorunda kaldım ve durduğum an araç stop etti.Boşa alıp çalıştırdım vites 1 e geçmedi.Stop ettim zorda olsa 1e aldım.Yol hafif aşağı doğru rampaydı.Birkaç defa vurdurarak çalıştım.4lüleri yakarak emniyet şeridinden gittim.Sonra dönemeçli bir rampaya geldim.Emniyet şeridinde kayısıcı kayısı satıyor.Normal şeride geçemedim.Mecbur durmak zorunda kaldım durduğum an yine stop etti.Vites 1de kaldı.Arkadaş tamirci onu aradım hidrolik sıvısı bitmiştir dedi.İnip baktım tamamen bitmiş.Gittim benzinciden hidrolik sıvı aldım.3/4 ünü doldurdum yine debriyaj yine kıpırdamadı.Arkadaşı tekrar aradım,hava yapmıştır o aracın altını açmalıyız dedi.Çekici çağırdım bende.Adam yolu bulamadı 1.5 saat çekici bekledim.Arkadaşın tamirhanenin önüne çektik.(Garanti kapsamına olduğu halde yetkili servie götürmedim.)
Bu sıvı nasıl bir anda biterki?Arabanın borcunun bitmesine 1.5 ay kaldı.Ondan sonrada satmayı planlıyorum

Ayrıca dün aracı galeriye götürdüm.Sağını solunu inceledi.Boyaya her hangi bir işlem yapıldımı dedi.Polisaj yaptığımı söyledim.İyi olmamış araba boyalı gibi gözüküyor dedi.Florosan lambada inceledik.Boyada değilde vernikte birsürü ince çizik vardı.Çok dikkatli bakınca görünüyor.Sangi tırnaklarla ovalanmış gibi.En üstü katmanda.Bunlardan siyah parçada çok vardı zımpara ile giderdim ama orjinal boyayada zımpara yapmaya çekiniyorum.Bu arada araca 26 bin tl veririm dedi Bana az geldi.🙂En az 28 düşünüyorum.
Geçmiş olsun.buna benzer sorun bizimde başımıza tatilde gelmişti,direksiyon kayışı kırılmıştı.

Dün akşam yolda kaldım.Vitesi 1 den 2 ye geçmedi,debriyaj takılı kaldı.Elimde düzeltip 2 ye alabildim vitesi.Yol tıkanıktı.Mecbur durmak zorunda kaldım ve durduğum an araç stop etti.Boşa alıp çalıştırdım vites 1 e geçmedi.Stop ettim zorda olsa 1e aldım.Yol hafif aşağı doğru rampaydı.Birkaç defa vurdurarak çalıştım.4lüleri yakarak emniyet şeridinden gittim.Sonra dönemeçli bir rampaya geldim.Emniyet şeridinde kayısıcı kayısı satıyor.Normal şeride geçemedim.Mecbur durmak zorunda kaldım durduğum an yine stop etti.Vites 1de kaldı.Arkadaş tamirci onu aradım hidrolik sıvısı bitmiştir dedi.İnip baktım tamamen bitmiş.Gittim benzinciden hidrolik sıvı aldım.3/4 ünü doldurdum yine debriyaj yine kıpırdamadı.Arkadaşı tekrar aradım,hava yapmıştır o aracın altını açmalıyız dedi.Çekici çağırdım bende.Adam yolu bulamadı 1.5 saat çekici bekledim.Arkadaşın tamirhanenin önüne çektik.(Garanti kapsamına olduğu halde yetkili servie götürmedim.)
Bu sıvı nasıl bir anda biterki?Arabanın borcunun bitmesine 1.5 ay kaldı.Ondan sonrada satmayı planlıyorum

Ayrıca dün aracı galeriye götürdüm.Sağını solunu inceledi.Boyaya her hangi bir işlem yapıldımı dedi.Polisaj yaptığımı söyledim.İyi olmamış araba boyalı gibi gözüküyor dedi.Florosan lambada inceledik.Boyada değilde vernikte birsürü ince çizik vardı.Çok dikkatli bakınca görünüyor.Sangi tırnaklarla ovalanmış gibi.En üstü katmanda.Bunlardan siyah parçada çok vardı zımpara ile giderdim ama orjinal boyayada zımpara yapmaya çekiniyorum.Bu arada araca 26 bin tl veririm dedi Bana az geldi.🙂En az 28 düşünüyorum.
Geçmiş olsun.buna benzer sorun bizimde başımıza tatilde gelmişti,direksiyon kayışı kırılmıştı.
Teşekkürler.

fm transmitter 20tlye aldım için aux kablosu çıktı onla telefon,mp3 her şey bağlıyorum.hatta telefonla birisi aradığı zaman açıyrum karşıdaki ses haporlörlerden çıkıyo aynı bluetoot gibi oluyor.

Aynen biri aradığı zaman hoparlörlerden geliyor ses açıncada telefona konuşup hoparlörlerden dinliyorsunuz bluetooth gibi oluyor ama bilgisayara nasıl bağlanıyor merak ettim..

Yıkadım.O kadar kirliydiki 2 panel sonra kovadaki su simsiyah oldu.😀

f50r5.jpg

f50sl.jpg

f50t8.jpg

f50u6.jpg

f50vd.jpg

f512y.jpg

f5146.jpg

maşallah ALLAH kaza bela vermesin

bende bu akşam iç dış yıkadım motoru temizledim parlattım dışına kapı aralarına aylık waxımı uyguladım doblo bayrama hazır

Eyvallah Oğuz.
2 hafta önce wax atmama rağmen boncuklanma zayıflamış ama perde şeklinde su tutunca su iticilik idare eder.

tam 1 ay önce atmıştım su damlacıkların durumu süper çok sık ve küöçük küçüktü su iticiliğide bugün yıkarken test ettim su durmuyor ki üstünde 😀

Hangi marka wax kullanıyorsun?Ben fk1000p uyguladım ama dls150 kış şampuanı çok iyi kir söküyor.İlk yıkamada bile su iticiliği büyük oranda etkiliyor.Elle yıkamada sonax turuncu şampuan daha iyiydi.

bugün doblom nefes aldı. kırda tüm kapılarını açtım akşama kadar havalandırdım 🙂

Hangi marka wax kullanıyorsun?Ben fk1000p uyguladım ama dls150 kış şampuanı çok iyi kir söküyor.İlk yıkamada bile su iticiliği büyük oranda etkiliyor.Elle yıkamada sonax turuncu şampuan daha iyiydi.

ben sıvı wax kullanıyum faracle wax kullanıyorum parlaklığı etkisi çok güzel ben her ay uyguluyorum birde her sildiğimde hızşı cila uyguluyorum haftada bir carpexin anti toz savar waxından uyguluyorum o yüzden boncuklanama süper su iticiliğide harika şuan sağanak yağmur yapdı çıktım dışarı su damlacıklarına baktım sular akıp gidiyor ve oncuk boncuk oluyor

ekrem abi iyi yapmışsın hava güzeldi galiba

Bugün otobüs doblonun arka tampon ve çamurluğuna sürttü ve kaçtı.Çamurlukta hafif göçük derin çizik oluşmuş.Aynı şekilde tamponda çizilmiş.Çiziğe polisaj yaptım düzelmedi.1500-2500 zımpara ve cutting pad+427 sonrası çizikten eser kalmadı

Bu da yeni aracım🙂
f74rt.jpg

Kapıda ufak bir deneme yaptım.Fotoğraftakinden daha beter durumdaydı ve makine izleri vardı.427+cutting pad ile %95 düzelme oldu.İşlem bittiğinde yüzey çok sıcaktı.Yüzeyi hemen silmeyip soğumasını bekledim.

Önce
f74ts.jpg

Sonra
f74vs.jpg

uzun süredir aracımın ön tarafına ısrarla takmadıgım fiat amblemini taktım 🙂 kırmızı ama yeni olanı 🙂

lastik havalarını kontrol ettim.

lastikler değişti ön parklar değişti direksiyon ve el freni sedef kaplandı ve muayneye gittik

iç dış motor temizliği yaptım ayrıca boya korumasıda uyguladım

Bugün sabah 7 den beri dobloyu temizledim.
fdr94.jpg

Jantlara önce dls150 sıkıp süngerle kabaca kirini akıttım.Sonra forclean isıkıp fırçaladım.Aynı şekilde lastikleride parlatıcıdan arındırdım.
fdrbh.jpg

fdrdf.jpg

Plastiklere plak2r,lastiklere sonax jel uyguladım.
Polishing pad radiant wax+fk1000p uyguladım.Su iticilik harika*tup*
fdrfq.jpg

fdrlb.jpg

fdrpq.jpg

fdrr9.jpg

İçini dün loc ile silip plak2r uygulamıştım
fdrwz.jpg

fdrxz.jpg

Az önce de galerinin önüne bıraktım.Belki daha çabuk satılır.

Back