Bugün doblonuzda ne değişiklik yaptınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kerim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çamurluğa polishing pad+waxy2000 ve finishing pad+473 uyguladım.

dmpmt.jpg

Siyah parçaya 1500-2500 grit zımpara uyguladım.Yün padin durumu kötü olduğu için 2 kat polishing pad+waxy2000 uyguladım.Matlık gitti ama kılcal çizik kaldı.Cutting pad+waxy2000,cutting pad+427 ve finishing pad+473 uyguladım.Tüm hare ve kılcallar gitti Hafta sonu aracı yıkayıp siyah parçaya radiant wax+fk1000p,Lastiklerde ise endurance ve sonax xtreme nano jel lastik parlatıcıyı test edeceğim

dmpnx.jpg

Hare gibi gözükenler bezden bulaşan yağ

dmpwp.jpg

dmpyl.jpg

dmpzs.jpg

dmq1h.jpg

maşallah güel olmuş

kaliteli malzeme kaliteli sonuç

bende doblomun günlük temizliğini yaptım

kerim abi ama bukadar sık aşındırıcı uygulamak boyayı gereksiz inceltecek

Oğuz o kısımda derin çizikler ve bulanık bir görüntü vardı polisaj ile gitmiyordu o yüzden zımpara uyguladım.Çamurluk lokal boyanıp komple vernik atılmıştı.Çamurluğada aynı işlemi yaptım.Bir dahaki polisaj uygulamasınıda gelecek yaz yaparım artık ama arada sırada radiant wax uygularım çok güzel parlatıyor.

Bugün klimayı açayım dedim sıcak hava üfledi.Frene basınca titreme yapıyordu.Servise götürdüm.Klima kompresörü delinmiş.Titremenin nedeni de disklermiş.Diskler değiştirildi(daha 2 hafta önce değişmişti,toplam 3 kez disk değişti).Klima için 500 tl istediler yaptırmadım

geçmiş olsun

Bildiğiniz üzere teybin Aux çıkışından araca laptop telefon vs. kulaklık çıkışı olan her şey bağlıyabiliyorum

Ancak laptop büyük ve koyma yeri olmadığından dolayı
arabaya koymaya şöyle 200-300 liraya bi android tablet alıp koymayı düşünğyorum

içindeki hafızası bana yeter bir tanede navigasyon programı yükledim mi onu da beleşe getiririz telefonumda modem özelliği var tabletin wirelessiyle bağlanıp anında şarkı film klip. vs. izleyebilirim die düşünüyorum ...

inDush yada yeni nesil dokunmatık navi. li bii tteyp almaya kalksam 800-900 dan aşağıya yok 300 liraya o teyplerin yaptığı şeylerin hepsini ayrıca hafıza ve internet te edinmiş olacağım

Şu an ki teyp imden ses çıkışı açısından çok memnunumaynı zamanda

Yanlız şöyle bi durum var ben bu Tablet i nereye koyacağım 🙂 Bu konuda Fikirlerinize ihtiyacım var ...

Maşşallah Güzel Olmuş......

Bugün yıkayıp fk1000p uyguladım.Ön cama turtle wax rain repellent uyguladım.Lastiklerde meguiars endurance ve sonax xtreme nano lastik parlatıcıyı test ettim.Şuan ikiside aynı görüntüyü verdi.

drn5l.jpg

Sol arka lastik-meguiars endurance

drn72.jpg

Sol ön lastik-sonax xtreme nano lastik parlatıcı

drn95.jpg

Sağ ön lastik-meguiars endurance

drnbh.jpg

Sağ arka lastik-sonax xtreme nano lastik parlatıcı

drncn.jpg

maşallalh bende doblomu iç dış temiledim üzerine nti static toz önleyici cila uguladım sokağımızı kazdılar o yüzden dobloyu anneannemimn bahçesine götürdük yol bitene kadar yatacak sokakta yer kalmadı

2. gün

sol ön lastik-sonax

dsjzg.jpg

sol arka lastik-meguiars

dsk0h.jpg

Sağ taraf etkisini biraz yitirmiş.Sola göre daha mat.

sağ arka lastik-sonax

dsk1y.jpg

sağ ön lastik-meguiars

dsk3f.jpg

Kaput ve çamurluk 1,5 ay önce boyandığı için wax uygulamadım.Finishing pad ile 473 uyuglamıştım.Onun boncukları sanırım

dsk5y.jpg

dsk7q.jpg

Diğer tüm panellerde fk1000p var(daha sıkı boncuk bekliyodum ama böyle oldular.nasıl sizce?)

dsk9l.jpg

Dün akşam yolda kaldım.Vitesi 1 den 2 ye geçmedi,debriyaj takılı kaldı.Elimde düzeltip 2 ye alabildim vitesi.Yol tıkanıktı.Mecbur durmak zorunda kaldım ve durduğum an araç stop etti.Boşa alıp çalıştırdım vites 1 e geçmedi.Stop ettim zorda olsa 1e aldım.Yol hafif aşağı doğru rampaydı.Birkaç defa vurdurarak çalıştım.4lüleri yakarak emniyet şeridinden gittim.Sonra dönemeçli bir rampaya geldim.Emniyet şeridinde kayısıcı kayısı satıyor.Normal şeride geçemedim.Mecbur durmak zorunda kaldım durduğum an yine stop etti.Vites 1de kaldı.Arkadaş tamirci onu aradım hidrolik sıvısı bitmiştir dedi.İnip baktım tamamen bitmiş.Gittim benzinciden hidrolik sıvı aldım.3/4 ünü doldurdum yine debriyaj yine kıpırdamadı.Arkadaşı tekrar aradım,hava yapmıştır o aracın altını açmalıyız dedi.Çekici çağırdım bende.Adam yolu bulamadı 1.5 saat çekici bekledim.Arkadaşın tamirhanenin önüne çektik.(Garanti kapsamına olduğu halde yetkili servie götürmedim.)
Bu sıvı nasıl bir anda biterki?Arabanın borcunun bitmesine 1.5 ay kaldı.Ondan sonrada satmayı planlıyorum

Ayrıca dün aracı galeriye götürdüm.Sağını solunu inceledi.Boyaya her hangi bir işlem yapıldımı dedi.Polisaj yaptığımı söyledim.İyi olmamış araba boyalı gibi gözüküyor dedi.Florosan lambada inceledik.Boyada değilde vernikte birsürü ince çizik vardı.Çok dikkatli bakınca görünüyor.Sangi tırnaklarla ovalanmış gibi.En üstü katmanda.Bunlardan siyah parçada çok vardı zımpara ile giderdim ama orjinal boyayada zımpara yapmaya çekiniyorum.Bu arada araca 26 bin tl veririm dedi Bana az geldi.🙂En az 28 düşünüyorum.

geçmiş olsun abi bizde dolmuta çok kaldık yolda kaç kez çektik gri doblo ile dolmuşu

geçmiş olsun kerim.

geçmiş olsun.

geçmiş olsun

ancak o hidrolik sıvısı aniden bitmez biyerden kaçak vardır altını vurddunuz mu birde sizin arabada neler değişip boyandı ona göre fiyatını çokmu az mu olduğunu söyleyebiliriz

Teşekkürler arkadaşlar.

Debriyaj merkezinden kaçırıyormuş.1500 tl ye halledildi.1-2 gün takılma yapar dedi olmazsa tekrar götürüp havası alınacak.
Arabanın kaputa lokal boya ve komple vernik atıldıÖn çamurluklar boyandı,arka tampon ve fiber parça(plakanın bulunduğu tampon görevi gören kısım değişti).Tavana sıva düştü göçükler var.Hafif bozuk yolda langur lungur.Bayağı yıpranık yani.

Back