Arabayı alalı bir kaç ay oldu. Bu konuyu yeni gördüm. Toptan yazayım.
Expertizde motor %80 gibi birşey çıkmıştı. Enjektör bakımı notu düştüler.
Gittim tüm filtreleri ve yağı değiştirdim. Enjeksiyon temizlettim ama araba yinede istediğim performansı vermedi. 145 zor görüyordum(1.9 d2).
Nerdeyse arabayı tekrar satılığa çıkaracaktımki eski servis kayıtlarına ulaştım. Meğerse triger seti hiç değişmemiş. (normali 100bin veya 5sene) tam 8 senelik kayış.
Gittim Triger seti + Şanzıman kulağını değiştirdim.
Sonuç : Araba kudurdu meğerse sent atmış. Devir saati 3ü zor geçerken şuan 4ü çok rahat geçiyor. Tamirciyle yolda denedik 140 4le görüyor çok rahat. Ama araba parçalanacak gibi titriyordu.
Tekrar gittim bu sefer rot balans. 3 teker balansı yedi. 4. arka sağ teker bildiginiz yumurta olmuş. Doğrultma yapıldı mükemmel olmasada artık titreme yok. Artık kalkarken gaz pedalından tırsıyorum hemen patinaj. Tekrar expertizde motoru ölçtürecem inanılmaz bir değişim var çünkü.
Bu arada expertiz sözde süspansiyon kontrol ediyor ama sağ ön patlak çıktı. Aldığım adam 5 sene sadece binmiş. Şimdilik değişmedim ses yapmıyor ama yağ kaçağı var. Motorun içinden çıkabildim artık görsel geliştirmeye geçecem kısmetse.