66lz971
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 8 Ağustos 2019
- Adı
- Ahmet aşar
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Motor
- 1.3 Multijet
- Araç Yılı
- 2005
Teşekkürler aslında araba kamyonet olarakta geÖnceden trafik polisi aracı durdurdugu zaman inciğine cinciğine bakıyordu yok zincir yok ceki halatı far kontrolu vs vs . Simdi muayene istasyonlarının standart hale gelmesi trafik polislerini bi rahatlığa alıstırdı sanki. Artık muayen sigortan var mı var devam et devri yasanıyor. Hatta gecen gün ruhsata gerek yok plakadan sorguladım dedi. Tamamda belki plakalar baska araca ait. Belki ruhsat bilgileriyle araba uyusmuyor. Muayene sigorta var devam et.
Ben üstünde yolcu yokken , meslek aşkıyla yanan bir polise denk gelmedigin surece problem olma olasıligını dusuk buluyorum.
EN OLMADI KARGO DİYCEM ARTIK ? |
Tamamda sonuçta ikisinde de canı tehlikeye atıyosin arada1900küsür fark var bu kadar fark olurmuFazla kişi taşıma koltuklardakini kastediyor galiba. 3 kişilik arka koltuğa 4 kişi oturtturmak gibi.
BENİM ARABA RUHSATTA KAMYONET GEÇİYOR BAŞKA YERE TAŞIYCA GENE Mİ Ceza yazıcakKılçık birine denk gelirsen bağlar bile 🙂 Tecrübeyle sabittir, fazla koltukla yakalanırsan garanti cezası kesiyor yönetmelik gereği.
Araç. Kamyonet geçiyor ruhsatta başka niyete taşıyorum nasıl ceza kesicekKılçık birine denk gelirsen bağlar bile 🙂 Tecrübeyle sabittir, fazla koltukla yakalanırsan garanti cezası kesiyor yönetmelik gereği.
Araç 5 kişilik yolcu nakli ise sadece yolcu taşınabilir, 5 kişiden fazla olmamak şartıyla. 2 kişilik ise yük nakli yazıyorsa 2 kişiden fazla araçta olamaz ve o araç sadece yük nakli için kullanılır. Bende 5 koltuklu var, polis durdurduğunda bu araç yolcu nakli sen çiçek taşıyorsun bunun 1008tl cezası var, şimdi bişey söylemeyeyim ama bi daha denk gelirsen bana ceza keserim demişti. İşin kısası, ruhsatta belirtilenden fazla yük yada yolcu taşımak yasak, sınıfından farklı birşey taşımakta.
BENİM ARABA YÜK NAKLİ HUSUSİ4+1 BU DURUMDA BİŞEY DİYEMEZ BENCEAraç 5 kişilik yolcu nakli ise sadece yolcu taşınabilir, 5 kişiden fazla olmamak şartıyla. 2 kişilik ise yük nakli yazıyorsa 2 kişiden fazla araçta olamaz ve o araç sadece yük nakli için kullanılır. Bende 5 koltuklu var, polis durdurduğunda bu araç yolcu nakli sen çiçek taşıyorsun bunun 1008tl cezası var, şimdi bişey söylemeyeyim ama bi daha denk gelirsen bana ceza keserim demişti. İşin kısası, ruhsatta belirtilenden fazla yük yada yolcu taşımak yasak, sınıfından farklı birşey taşımakta.
Büyük ihtimal kafaladı. Çünkü karayolları trafik kanununun bilmem kaçıncı maddesi gereği diye açtı gösterdi. Yazan maddede şuydu. Aracı sınıfı dışında kullanmak... bence yanlış yorumdan önce, trafik kanunlarını bi oku derim dostum. Isterse polis aracın içini dışını araştırır bu koltuk ruhsatta yok diye işlem yapar. Senin dediğine bakılırsa 2 koltuklu panelvan aracın arkasında yolcuda taşınsa problem olmaz gibi bişey oluyor.?Nenkm
Polis sizi kafalamis.. koltuklu hususi araçta pek ala istediğinizi taşırsınız. Araç dışına çıkmadan..
Simdi benim araç 5 koltuk ve ruhsata yük nakli hususi yazıyor.. geneli böyledir zaten..
Pekala 5 yolcu + bagajında yük taşırım. Koltuğu yatırır istersem istedigimi taşırım. Cezası olmaz.
Ha tutupta nakliye yaparken vb bisey de bile bile lades gidip yakalanırsan ceza olabilir.. Bu k belgesi kamyonet vb. Şeyler çıktı...
Ayrica kendi eşyamı kendine ait olduğunu kanıtlarsan taşırsın
. Ceza olmaz..
Yanlız burda koltuğu katlamış bende öyle bı durum yok bagaja attımBurdaki açıklıyor, 5 kişilik bir dacia dokker'de bu olay gerçekleşmiş ???
Yanlız burda koltuğu katlamış bende öyle bı durum yok bagaja attım
ABİ TAMAMDA YÜK NAKLİ DİYOR İNSAN YÜKMÜ YANİ BİRAZ YANLIŞ ANLAMIŞSINIZ BENCEYok arkadaş koltuğu katlar istediğimi taşırım dediği için ben ona cevap olarak yazdım. Ama resmi olarak şu var yönetmelikte, koltuğu katlasanda, katlamasanda kamyonet vasfında olan araçta yolcu nakli yazıyorsa arka bagaja valiz koymak bile yasak. Saçma ama kanunda böyle malesef. Yani demem o ki, polisine denk gelirsen cezayı yazar. Tamamen o polisle arandaki dialoğa bakıyor malesef ?
Yük nakli hususi 4+1diyorKamyonet yolcu nakli yaziyorsa yolcu, kamyonet yük nakli yazıyorsa yükten baska bisey tasiyamazsin diyor kanun. ?