Arabam Geri Vitese Geçmiyor

ibrahim37

Azimli Üye
Arkadaşlar arabamı geri vitese takıyorum(park sensöründende ses geliyor)ayağımı debriyajdan çekiyorum gaz veriyorum ama arabam geri gitmiyor boşa alıp bidaha takıyorum bu şekilde 2-3 denemede anca geri gidiyor.Diğer viteslerde hiç bi problem yok.

ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler

bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin

eğer sorun bu değilse

geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir

bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak

ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler

bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin

eğer sorun bu değilse

bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak

yok ya alışamamak deil aldığım günden beri hep ilk seferde geçiriyordum ama bugün nolduysa arabamı geri vitese takıyorum(ne dişli sesi ne geçmeme hiç bi problem yok)ama araba geri gitmiyor.Birde babam dediğiniz gibi alışamadı 2-3 sefer arabayı 5.vitesten 4'e alıyom derken geri vitese değdirdi(dişli sesi geldi)acaba bundan yapar mı?

valla bizde 2011 var ben hiç yaşamadım babama sordum şimdi oda hiç olmadı diyo hatta 20000 km bakımında vites biraz sert dedim onlarda normal yeni arabada olur o kadar dediler sağolsun biraz yağlamışlar olucak ki hissedilebilir derecede yumuşama vardı bence bir servise baktırın ne olur ne olmaz.

valla bizde 2011 var ben hiç yaşamadım babama sordum şimdi oda hiç olmadı diyo hatta 20000 km bakımında vites biraz sert dedim onlarda normal yeni arabada olur o kadar dediler sağolsun biraz yağlamışlar olucak ki hissedilebilir derecede yumuşama vardı bence bir servise baktırın ne olur ne olmaz.

çok saol demek ki buda bana denk geldi hadi hayırlısı🙂zaten garantisi var servise gitçemde ben burgazdayım servis edirnede 75 km uzaklık var aramızda 🙂

ihmal etmeyin direk servise gidin

eğer dediğiniz gibi 5. vitesten geri vitese atma eğilimi görmişse geri vitesin dişlileride zarar görmüş olabilir

ihmal etmeyin direk servise gidin

eğer dediğiniz gibi 5. vitesten geri vitese atma eğilimi görmişse geri vitesin dişlileride zarar görmüş olabilir

çok teşekkür ederim en kısa zamanda gitmeye çalışıcam.

geçmiş olsun.

eğer sorun bu değilse

bende hep o cırrrr sesini merak ederdim arabayı direk geri vitesine taktıgımda o sesi alıyodum. ondan bi zarar görürmü kardeş? her zaman önce 1 inci vitese takar sonra geriye takarım o ses gelmez ilginç bişi 🙂

o cırr sesinin bi zararı olmaz o aslında dişlilerin aynı dişe denk gelmesinden oluyor senkromeç yüzünden oluyor o ses geldiğinde debriyaja bi iki defa basın tekrar geri vitese takın daha rahat geçecek ve ses gelemeyecek

Arkadaşlar arabamı geri vitese takıyorum(park sensöründende ses geliyor)ayağımı debriyajdan çekiyorum gaz veriyorum ama arabam geri gitmiyor boşa alıp bidaha takıyorum bu şekilde 2-3 denemede anca geri gidiyor.Diğer viteslerde hiç bi problem yok.

hacım arabayı geri vitese koyarken acele etme.geri vitese koy.vitesi yine geriye doğru iterek debriyajı biraz esnet.elinle farkedeceksin vitesin tam oturduğunu.ondan sonra geri gidebilirsin.

d1 ve d2 lerde kronik bir sorun bu geri vites olayı. biraz alışma meselesi. debriyaja tam basmak gerek ve biraz yavaş vitese takmak gerekiyor Raptor un dediği gibi.

d1 ve d2 lerde kronik bir sorun bu geri vites olayı. biraz alışma meselesi. debriyaja tam basmak gerek ve biraz yavaş vitese takmak gerekiyor Raptor un dediği gibi.

bu sorun geri vitesi 5 karşısı olan tüm şanzımanlarda çıkabilir.aslında bir sorunda değildir.

ben de debriyaja kökleyerek geri vitese takıyorum. ama hssediyorum geçmediğini. o zaman elimle tutuyorum ve hareket eder etmez tam oturuyor.. yoksa tak diye vites otomatik boşa düşüyor, yada geçmiyor...

bazı marka-modellerde geri vites için bi buton oluyor.. bana çok ilkel geliyordu ..
demekki bu tarz problemlerin önüne geçmek içinmiş..

Butonsuz geri viteslilerde demekki teknik bi problem olma ihtimali az da olasa var demekki

ben her zaman geriye takmadan önce 1 e geçirim sonra geriye takıyorum. allaha şükür 8 bitti 9. senenin içindeyim dobloyla daha böyle bir şeyle karşılaşmadım desem yeri var.

butonsuz daha güzel,eski doblomda hiç bir problem yaşamamıştım,tam durun öyle vitesi geri geçirin.

butonsuz daha güzel,eski doblomda hiç bir problem yaşamamıştım,tam durun öyle vitesi geri geçirin.

*tup*

Ben geri vitese takarken vites kolunu biraz sert çekiyorum şık diye oturuyor 😀 cırr sesini ilk 2 gün bende duydum hatta abartıp bana bozuk araba verdiniz diye dobloyu iade edecektim bana servis bunu tavsiye etti ortada cırr sesi kalmadı 🙂

Back