Arabam Geri Vitese Geçmiyor

ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler

bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin

eğer sorun bu değilse

geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir

bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak

yok ya alışamamak deil aldığım günden beri hep ilk seferde geçiriyordum ama bugün nolduysa arabamı geri vitese takıyorum(ne dişli sesi ne geçmeme hiç bi problem yok)ama araba geri gitmiyor.Birde babam dediğiniz gibi alışamadı 2-3 sefer arabayı 5.vitesten 4'e alıyom derken geri vitese değdirdi(dişli sesi geldi)acaba bundan yapar mı?

5 den 4 e alırken geriye takmak mı intihar gibi bir olay bence o yuzden dişlilerde hasar oluşmuştur o yüzden girmiyordur geri vites e :S

ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler

bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin

eğer sorun bu değilse

geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir

bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak

yok ya alışamamak deil aldığım günden beri hep ilk seferde geçiriyordum ama bugün nolduysa arabamı geri vitese takıyorum(ne dişli sesi ne geçmeme hiç bi problem yok)ama araba geri gitmiyor.Birde babam dediğiniz gibi alışamadı 2-3 sefer arabayı 5.vitesten 4'e alıyom derken geri vitese değdirdi(dişli sesi geldi)acaba bundan yapar mı?

5 den 4 e alırken geriye takmak mı intihar gibi bir olay bence o yuzden dişlilerde hasar oluşmuştur o yüzden girmiyordur geri vites e :S

*tup**tup**tup*

Selam arkadaşlar. Benim 2008 D2 doblomda vitesler durur vaziyetteyken zor geçiyor, hareket halinde çok sorun yok. Ayrıca geri viteste cırr olayı ve zor geçme daha da ilerledi. Birde ilk 3 vitesteyken arabada bir vınılama geliyor, sanki jant bükülmüşte sürtüyor gibi. Hızlanınca geçiyor ya da farkedilmiyor. Tecrübeli ustalarımdan yardım bekliyorum. İyi akşamlar...

d1 doblo da geri vitese takınca yerine tam oturmuyor bazen. geri vites lambaları yanıyor ama gaza basınca araç boştaymış gibi davranıyor. debriyaja basıp, tekrar deneyince tak yerine oturuyor.*tongue*

bizim arabadada oluyor bazen ilk çalıştırmada direk geri gidince geçmiyor bazen .. ztn geri vitese geçmemesi yüzünden bahçe duvarına vurmuştum arabanın önünü tamponda iz kaldı yapıcak birşey yok.

geçmiş olsun ismail

bizim arabadada oluyor bazen ilk çalıştırmada direk geri gidince geçmiyor bazen .. ztn geri vitese geçmemesi yüzünden bahçe duvarına vurmuştum arabanın önünü tamponda iz kaldı yapıcak birşey yok.
o duruma düşmemek için el frenini indirmeden hafif geri gitmeye çalışıyorum nolur nolmaz, bakıyorumki kasıyor kendini devam

geri vitese takacağınız zaman önce 1 e yerleştirin vitesi sonra geriye takın.

bizdede oluyor ama park sensörü sayesinde bir çok kazadan kurtulduk,geri vitese taktığımızda:"geri vitese taktınız".diye türkçe söylüyor.

Konuyu biraz geç gördüm. eğer aracı geri vitese takınca cııırt diye ses gelmesini istemiyorsanız,aracınızı geri vitese takacaksanız vitesi boşa alıp ayağınızi debriyajda 3-4 saniye sonuna kadar basılı tutun. Daha sonra vitesi geriye takın. ayrıca aracı parketmek için 1. viteste çok hafif hareket halinde giderken seri olmak için aniden geri vitese takmayın. Saygılar...

Back