ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler
bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin
eğer sorun bu değilse
geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir
bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak
yok ya alışamamak deil aldığım günden beri hep ilk seferde geçiriyordum ama bugün nolduysa arabamı geri vitese takıyorum(ne dişli sesi ne geçmeme hiç bi problem yok)ama araba geri gitmiyor.Birde babam dediğiniz gibi alışamadı 2-3 sefer arabayı 5.vitesten 4'e alıyom derken geri vitese değdirdi(dişli sesi geldi)acaba bundan yapar mı?
5 den 4 e alırken geriye takmak mı intihar gibi bir olay bence o yuzden dişlilerde hasar oluşmuştur o yüzden girmiyordur geri vites e :S