ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler
bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin
eğer sorun bu değilse
geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir
bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak
valla bizde 2011 var ben hiç yaşamadım babama sordum şimdi oda hiç olmadı diyo hatta 20000 km bakımında vites biraz sert dedim onlarda normal yeni arabada olur o kadar dediler sağolsun biraz yağlamışlar olucak ki hissedilebilir derecede yumuşama vardı bence bir servise baktırın ne olur ne olmaz.
ihmal etmeyin direk servise gidin
eğer dediğiniz gibi 5. vitesten geri vitese atma eğilimi görmişse geri vitesin dişlileride zarar görmüş olabilir
ilk önce geçmiş olsun arabanız garanti kapsamında hiç kimseye elletmeden servise gidin garantiden hallederler
bence siz yeni aldığınız için alışamadınız d1 ve d2 lere arada geri vitese tam geçmiyor hatta kalkarken cırrrrrr diye ses gelir araba gitmeez birdaha boşa alıp takarsanız düzelir eğer böyle bişeyse bi sorun yoktur debriyaj pedalına 1 2 defa basıp tekrar deneyin
eğer sorun bu değilse
geri vitesin aktarma dişlilerinde problem olabilir
bi ihtimalde vites körüğünün içinde kolun mekanizması kırılmış olabilir ama bunlar zor itimaller araba 2012 model çok yeni bence bi servise gidin garantiden haelletirin ama beni ilk dediğim çıkacak
Arkadaşlar arabamı geri vitese takıyorum(park sensöründende ses geliyor)ayağımı debriyajdan çekiyorum gaz veriyorum ama arabam geri gitmiyor boşa alıp bidaha takıyorum bu şekilde 2-3 denemede anca geri gidiyor.Diğer viteslerde hiç bi problem yok.
d1 ve d2 lerde kronik bir sorun bu geri vites olayı. biraz alışma meselesi. debriyaja tam basmak gerek ve biraz yavaş vitese takmak gerekiyor Raptor un dediği gibi.
butonsuz daha güzel,eski doblomda hiç bir problem yaşamamıştım,tam durun öyle vitesi geri geçirin.