Amortisörden gelen ses

dragmonster

Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba.
2009 model 1.3 doblomdan yolda giderken tahminen amortisörlerinden yoldaki kasislerle doğru orantılı olarak gıcır gıcır sesler geliyor.
Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

dragmonster tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar merhaba.
2009 model 1.3 doblomdan yolda giderken tahminen amortisörlerinden yoldaki kasislerle doğru orantılı olarak gıcır gıcır sesler geliyor.
baktırdın mı amartisörlere 🙂 bide doblonun km si kaç??🙂

henüz baktırmadım. km 17000 küsür.

yıkamacıda yıkatırken çamurluk içlerinde bulunan zımbırtılara su tutturunca geçiyor. kış başlarken tekrarlayan bi durum

henüz baktırmadım. km 17000 küsür.

yıkamacıda yıkatırken çamurluk içlerinde bulunan zımbırtılara su tutturunca geçiyor. kış başlarken tekrarlayan bi durum
bence güvendiğin bi ustaya göster *tup*

arka taraftan ses geliyorsa makasların bağlantı yerlerinde siyah lastik takozlar olması lasım. onları bi yağlayıp dene. amortisörlerden gacur gucur diye ses gelmez. bende bi yere yanaşırken araç esneme yaptığında gacur gucur ediyodu arka taraf. şu an ses yok kendiğilinden kesildi. lastik takozlardan geliyordur o ses.

Arkadaşlar merhaba.
Sevgili kardeşim daha öncede bununla ilgili bir bilgi vermiştim......Yine yazayım......Araçlarımız kıtan çıktıktan sonra yoldan sıçrayan tuzlardan çamurdan tozdan sudan etkilenir bunlar aracımızın altında bulunan hareketli aksamların deformasyonuna ve rahatsız edici seslere yol açarlar ...aracınızın 2009 model olduğunu yazmışsınız bu demek oluyor ki aracınız iki kış atlatmış acaba bu iki kıştan sonra aracınıza alt yıkama ve yağlama yapıldımı .......Bana sorarsanız aracınızı alt yıkama ve yağlama yaptırın......Ve mümkünse aracınız altını mazotla yıkatırsanız mazotta bulunan yağ girilmesi zor olan bölglere girerek yağlama yapacaktır.....Ve aracınızdaki gacırtı ve rahatsız edici sesler kesilecektir....saygılarımla.....

Back