Mehmetm61
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 21 Nisan 2019
- Adı
- Mehmet
- Kan Grubu
- 0 -
- Aracınız
- Doblo
- Motor
- 1.3 Ecojet
- Araç Yılı
- 2015
haftasonu kocasinan oto sanayide yaptırdım bakımımı malzemeleri ben aldım 80 bin bakım için işçilik verdim 310 lira malzeme hepsi OPAR marka 100 lira işçilik verdimAvrupa yakasi bir tane tavsiye yokmudur yani
Ben avrupa yakasındaki gürses ve erkaya gittim ikisininde yaptığı işçilikten memnun olmayarak ilişiğimi kestim. 3 yıl garantisi olan aracımın 2 yıl garantisini yedim bu servisler yüzünden. İmkanım olduğu için şimdilik bakımlarını kendim yapıyorum. Benim kadar temiz işçilik yapamazlar iddia ediyorum. Liftim olsa elimden geldiğince herşeyiyle kendim ilgilenirimde. Hem pahalılar hem düzgün iş yapmıyorlar. Kullandıkları parça ve yağlar en ucuzundan ve kalitesizler. Kullandıkları malzemeleri faturaya yazarkende inanılmayacak derecede pahalı yazıyorlar. Ben kendin tamamı Avrupa üretimli bakım malzemelerini 580 lira küsür bir fiyata satın aldım ve taktım ama bu servisler aynı malzemenin yerlisi ve daha kötüsünü takıp üstünede yıllık bakım için 1250 lira istediler.Merhabalar ben aranızda yeniyim. An itibariyle 80.000 bakımından çıktım.(link). Bu benim yaklaşık 6. kez 80.000 bakımına girişim. Çalıştığım şirketin 10'un üzerinde doblosu var o sebepten tecrübeliyim. Hem servise, hem özel servise hemde usta bakımlarına çok sık girip çıkmışlığım vardır. Biz şehirlerarası çalışan dobloları yaptıkları hassas taşımacılık gereği düzenli olarak yetkili serviste bakıma sokuyoruz. Patronumuz zamanında motor ustası olduğu için diğer araçların bakımını kendi arkadaşlarına yaptırıyor. Çoğunlukla yağ ve filtre değişimlerinden ileriye pek çıkmayız.
İstanbul için çoğunlukla yetkili servis tavsiye ediyorum. Ustalarda tanıdığınız yoksa ki olsa bile aşağı yukarı fiyatlar aynı oluyor. Yetkili servis daha başarılı işlemler yapıyor.
Burada bulunan: (link) formu doldurarak da rahatlıkla aracınızın ortalama bakım masrafını görebilirsiniz.