Black Hawk
Saygın Üye
Black Hawk tarafından yazılan metin:
Uygulama esnasında makina yanımda değildi. Fotoğrafları işlem bitip iş yerine gelince çektim.
Zaten uygulamada önemli bişey yok sadece yapışacak yeri kolonya yada ispirto ile silip ürünü kağıttan ayırıp yerine yapıştırıyoruz.
Bu ürünü genelde ahşap desenlisini kullanıyorlar ama bana çok sıradan gelmeye başladı ahşap desen. Biraz da spor dursun istedim. Geriye 2 alternatif kalıyordu birincisi düz alüminyum renk (o da çok sade) birde karbon fiber desenli olan. Resimlerde sadece kare kare gibi görünüyor ama siyah karelerin rengi bi tarafa doğru açıklaşıyor ve çok yakından bakmadığınız sürece karbon fiber görünümü veriyor.
Set halinde herşeyi hazır geliyor. Ben 2 parçası hariç tümünü yapıştırdım. Yapıştırmadığım 2 parça da resimlerde var. Biri kül tablasının etrafına yapışıyor diğeri de teyibin üzerindeki geniş alanı kapatıyor. Yanlız Resimden de anlaşılacağı gibi o büyük parça ışığı çok yansıtıyordu ve güneşte gözümü alır diye (Zor yapışan tek parça olduğu halde) geri söktüm. Kül tablasının etrafını da açıkçası yapıştırmayı beceremedim... Kenarları hava alıp açılma yapıyordu. Nasıl olsa gözükmeyen yer diye onu da söktüm.
Setteki tek kusurlu parça havalandırma düğmelerinin oraya denk gelen parça!!!
3 yuvarlak deliği yerine denk getirince gayet güzel oturuyor ve etrafındaki semboller de görünebilir oluyor ama altındaki sağa sola hareket eden kola denk getirememişler ve biraz yukarıda kalmış. Kolun çalışmasına engel olmaması için o bölümün altındaki incecik bi şerit şeklindeki bölümü kesmek zorunda kaldım...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Alıp uygulayacak arkadaşlara tavsiyem şudur. Herkesin tavsiyesine uyun ve sıcak havada yapıştırın. Çünkü sıcakken yumuşak oluyor ve rahat şekil alıyor. Birde havalandırma kapaklarını yapıştırırken dikkat edin ortadaki kapaklar kenarlardakilerden büyükmüş.... Ben uygulama sırasında fark ettim. Orta sağ kapağın etrafı yanlış yere yapışıp söküldü diye biraz kırışık oldu ama çokda önemli değil. Sizler dikkatli olursunuz bu sayede.
Son olarak eğer teyip kısmının üstündeki büyük parçayı yapıştırmaya niyetiniz varsa yanınıza bi fön makinası alın ve onun yardımıyla iyice ısıtın. Çünkü o parça çok büyük ve kavisli... Kenarlarında kabarmalar oluyor. Saygılar....
Not: Resimler net olsun diye direkt yüklemiştim ama çok zor açılıyordu. Düzenleme yapıp hepsini yeniden yükledim. Kusura bakmayın.
Benim kullandığım malzeme silikon esaslı yaklaşık 3mm kalınlığında bi ürün.
Yanlız bu karbonfiber desende folyo kaplama da yapılıyor etiket gibi bi malzeme. Bu konuda fiyat bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba. Kaplamayı planladığım bikaç yer daha var...