Fiat Fiorinonun farklı bir marşpiyel çıtası parçasında da Doblonun bagaj panjuru klipsinden varmış. Bununki beyaz renk. Sünger contası da var. Yine de bu klipsin parça kodu yok gibi. Tasarımı da çirkin bence.
2010-2015 Doblo için uyumlu olabilecek mavi logolar var. Ducatonun mavi logoları en uygunu gibi. Çünkü Ducato un kırmızı logoları Doblo için de gösteriliyor ve tırnaklı logonun klipsi aynı. Scudonun mavi logoları da uyumlu olur gibi ama Ducatonun logolarıyla aynı gibi olmalarına rağmen farklı parça kodları var. Scudonun tırnaklı kırmızı panjur logosunun iç yüzeyi de farklı ve çukurlu duruyor. O bu. 1401309280
Ayrıca Fiorinonun panjur logosu dört tırnaklı ve çift taraflı bantlı. Fiorinonun panjur logosu için hazır bir mavi logo yok. Uydurulsa bile yapıştırılması gerekir ve orijinal gibi olmaz. Bagajı iki kapılılar için arkası düz çift taraflı bantlı logolar uyumlu olur. Jantlar için uyumlu mavi logoyu da araştırmıştım.
Üçüncü nesil Fiat Fiorino, diğer 2007 Fiat modellerinden farklı olarak 1999-2006 yılları arasındaki eski mavi logoya sahip değildi.
Doblo için uyumlu logolara geçelim.
Ön panjur ve bagaj panjuru için tırnaklı mavi logo. 735324819
Bagajı iki kapılılar için çift taraflı bantlı mavi logo. 1346010080
Kırmızı logolar.
Ön panjur ve bagaj panjuru için tırnaklı kırmızı logo. 735578621
Bagajı iki kapılılar için çift taraflı bantlı kırmızı logo. 735578731
Kapı döşeme klipslerindeki sünger contalar pek etki etmiyor bence ama olması daha iyi olur. Ayrı bir parça olarak yok. Yerine başka bir sünger conta bulunursa kullanılabilir. Kırık klipslerinki saklanabilir.
Bagaj kapı döşemesinde vida yeri açılmış bir yer vardı. Ben de oraya Fiat vidası takmıştım. Bence araçta delme ve vidalamalar orijinalliği bozuyor. Tamponlarda ve ızgaralarda çok vida var.
Tek bagaj kapısı için parça kataloğunda bagaj plaka bakaliti için plakaya ait gibi gösterilen bir vida gösteriliyormuş. İnternetteki parça kataloglarında çıkmıyor. Servisten ne olduğunu öğrendim. Ön plaka için gösterilen vidadan farklı. Tek bagaj plaka bakalitinde plaka vidalamak için hiç çukur izi olmuyor ama. Vida 18 sayısıyla gösteriliyor. Vida bu. 1356348080
Bu linkteki resimde gösterildiği belli oluyor. İlginç. Bu siteden resmini buldum.
(link)
Bagaj kapı eşiği beyaz vida klipslerinin bence yan sanayisi yok gibi. Bunlar çok lazım olmuştu. Deliklerin içine de girmişti. Buna benzeyen farklı şekilli siyah olan bir tane de panelvanın sürgülü kapı eşiğinde var. Bu beyaz klips böyle. Vidalandığı zaman iyice aşınacak ve delinecek bir parça. Vidaya uygun bir boşluklu tasarımı yok. Biraz farklı. Eskiyince deliklerin içine düşebiliyor. Beyaz vida klipsi. 7754387
Ön sağ karter muhafazasının vida klipsi böyle. Araç üzerinde hiç görmedim. Çok küçük bence. Çamurluktaki klips bundan daha büyük gibi. Bu da böyle bir klips. Parçanın ismi BUTON. Beyaz vida klipsi. 14201980
Kapı çıtalarının klipsi parça kataloğunda gösterilmiyordu. Makyajlı kasa Doblonun kapı çıtası klipsini serviste baktırdım ve öğrendim. Makyajlı kasa için kapı çıtası klipsi gösteriliyordu. Çok pahalı. Panelvandan çıkanla tasarımı aynı duruyor. 2001 yılına ait Stilo kapı çıtası için de aynı klips gösteriliyor ve ben de Doblo için o olabileceğini düşünmüştüm. Bu tarz benzer 3 klips parça kodu öğrenmiştim ve hepsi sanırım birebir aynı değil. Tasarımları ve şekillerinde fark var gibi. Doblo için olan kapı çıtası klipsinin geniş yuvarlak şapkası çok alçak değil ve aşağı uzunca sarkık değil. Kapı çıtaları için gösterilen klipsin parça kodunu öğrenmek iyi oldu. Doblo için kapı çıtası klipsi. 71719954