2010 Yeni Kasa Doblo Çekiş Problemi

gaslihak

Aktif Üye
Doblo
Adı
GÖKHAN ASLIHAK
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Gaz yakıcı Cihazlar Uzmanı
Aracınız
Doblo
Modeli
Trekking
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
İNCİK GRİSİ
Arkadaşlar 2010 yenikasa doblo 1,4 benzinli 60000km de araç aldım aracın tüm bakımlarını yaptırdım araca yeni tüp taktırdım. sistemlpg den araçta bir çekiş düşüklüğü var lpg den öncede vardı çok ustaya gösterdim ama bulamadımlar lpg yi taktırdığım ustada aynı model araç vardı oda onayladı bizim araca göre daha düşük çekiyor dedi acaba neden kaynaklanıyor olabilir ankarada bunu nerde çözdürebilirim

baskı balatadan kaynaklana bilir 60 binde baskı balata zayıflamıştır enjeksiyon sistemnini bi kontrol ettirin aracın bujileri değişti mi

Arkadaşlar 2010 yenikasa doblo 1,4 benzinli 60000km de araç aldım aracın tüm bakımlarını yaptırdım araca yeni tüp taktırdım. sistemlpg den araçta bir çekiş düşüklüğü var lpg den öncede vardı çok ustaya gösterdim ama bulamadımlar lpg yi taktırdığım ustada aynı model araç vardı oda onayladı bizim araca göre daha düşük çekiyor dedi acaba neden kaynaklanıyor olabilir ankarada bunu nerde çözdürebilirim
araca carbon clean yaptırdınız mı??

bujileri değiştirdim karbon clerda yaptırabilirim bugün aracın beygirini odyometride ölçtüreceğim bir arkadaş bu kasya bu motor çekmiyor dedi bakalım 90bg çıkacakmı araç ?

bujileri değiştirdim karbon clerda yaptırabilirim bugün aracın beygirini odyometride ölçtüreceğim bir arkadaş bu kasya bu motor çekmiyor dedi bakalım 90bg çıkacakmı araç ?
araç 1.4 ise 95 hp çıkması lazım...çünkü 1.4 ler 95 hp.....

bu raba d3 mü d2 mi sizin profildeki d2 resmi var birde resimdeki premio

eer d3 ise 95 hp d2 ise 77 hp

Arkadaşınız yanlış düşünüyor.biz 75 hp dizelle gayet güzel gidiyoruz.çekiş sıkıntısı benzinde ve tüpte kendini gösteriyormu?yoksa sadece tüptemi sorun var?motor sesinde sorun varmı?60 bin bakımında neler yaptırdınız?aracınıza en son fren ayarı ne zaman yapıldı?konuyu biraz açarsanız size daha rahat yardımcı oluruz.

bu raba d3 mü d2 mi sizin profildeki d2 resmi var birde resimdeki premio

eer d3 ise 95 hp d2 ise 77 hp
yeni kasa dediğine göre d3 1.4 95 hp....

Arkadaşlar profil resmini değiştirmedim nede olsa ilk göz ağrım yeni aldığım araç araç 1,4 benzinli (lpg taktırdırm)95 bg 16 valf aracı dün computeste odyometreye çıkardım 75 BG çıktı buda beni haklı gösterdi araçta 20BG düşüş var. bakımda yağ yağ filitresi hava polen ve bujileri değiştirdim. Ayrıca ön amartisör takozu değişdi. Baskı balata kaçırıyor olabilimi acaba yada hava akış metre arızalı olabilirmi?

Beygirler eksikse baskı balatadan kaynaklanmaz.başka yerlere bakmak lazım.

Beygirler eksikse baskı balatadan kaynaklanmaz.başka yerlere bakmak lazım.
aynen katılıyorum....

aracınızda yağ eksiltme var mı gerçi çok çok erken ama yami bi kompresyon kaçağı falan olabilir byu çok öenemli v

aracınızda yağ eksiltme var mı gerçi çok çok erken ama yami bi kompresyon kaçağı falan olabilir byu çok öenemli v

Yağ eksiltme yok, Ama aracı urfadan aldım kaçak yakıt kullanılmış olabilir. Katolizörden şüpheleniyorum bunu temizleyen var mı yenisi çok pahalıymış

kaçak yakıt kullanıld ise bilemem katlizör ve enjeksiyon sistemi yani yakıt sistemi elden geçmeli olabilir

Yağ eksiltme yok, Ama aracı urfadan aldım kaçak yakıt kullanılmış olabilir. Katolizörden şüpheleniyorum bunu temizleyen var mı yenisi çok pahalıymış
aracı nurtaş tanmı aldınız?? nurtaştan aldıyanız adamlar fiat bayii gibi doblo satıyolar....

araçta kaçak yakıt kullanılmış olsa bunu tüpte hissetmemeniz gerekir.zira tüpün enjektörleri ve yakıt yolları benzinle aynı değildir,farklıdır.

katalizöre gelince.aracınızı zorladığınız yada yüksek devirlere çıktığınız zaman arıza uyarısı alıyormusunuz?

katalizör tıkalı ise bunu bir an önce tespit etmeniz gerekir.çünkü tıkalı katalizör çılgın şekilde ısınabiliyor.(bir seferinde bir passatın üstünde gözümle gördüm resmen kor sarıya döndü)tabi bunun sonucu araçta yangın çıkması ihtimali çok yüksektir.bu yüzden katalizörden şüpheniz varsa hemen kontrol ettirmenizde fayda var.

öte yandan atmosferik enjeksiyonlu benzinli araçlarda performans düşüşünün ana nedeni hava akışının düzgün olmayışıdır.aracınızın hava girişlerini kontrol edin.hava debimetresini kontrol edin.kirlenmişse temizleyin.arızalı ise değiştirin(önerilir).

baskı balatanın kaçırması durmunda aracınızın motor devri artar ancak hızında yeterli değişim olmaz.bu durumda motor çekişten düşmez ama araç hızlanmaz.zaten 40 binde bir arabanın balatasının bitmeside gerçekten özel bir acemilik veya hususi bir gayret ister.

aracınızın hava debimetresin kontrol ettirin.eğer sıkıntı burada değilse aracın avansını ayarlayan sistemlerini kontrol ettirin.aracın bujilerini yeni taktırmış olsanızda ateşleme yapıp yapmadıklarını tek tek kontrol edin.benzinli araçlarda performansı düşürebilecek etkenler sınırlıdır.

aracı nurtaş tanmı aldınız?? nurtaştan aldıyanız adamlar fiat bayii gibi doblo satıyolar....

Araç Nurtştan Alındı. Gidip Alacak arkadşlara tavsiye etmem Aracı 20500 aldım 3500tl harcadım hala harcıyorum bittim tükendim.

Araç Nurtştan Alındı. Gidip Alacak arkadşlara tavsiye etmem Aracı 20500 aldım 3500tl harcadım hala harcıyorum bittim tükendim.

evet nurtaşta çok doblo var her yerden doblo topluyorlar zaten yüzde doksanı 1.4 benzinli bu adamlar neden dizel almıyorlar hepsi benzin lpg li
iyide 3500 tl neyine harcasdınız önceki sahbi ne ile kullanmış bunu

millet kasasına aldanıp alıyor.benzinli kullanacaksanız alın tüp taktırınca bu araca bu motor yetmez gibime geliyor.1,500 kg lik araç.3-5 milyar fazla verip dizel alın bence daha iyi.

aracı aldığınızda görmüşsünüzdür orda beyaz doblolar var hususi ruhsatlı onların hepsi diyarbakırdan taksi çıkması....keşke aracı almadan bi sitemize sorsaydınız......

Back