sademir38
Yeni Üye
- Adı
- salih demir
Segman yaptiriyorsan motoru da rektefiye yaptir kafan rahat etsinselamun aleyküm arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ?
benim aracım 2003 model 1.6 benzin lpg li hususi otomobil şimdi soruma geleyim
aracı yeni aldım sayılır 5-6 ay anca oluyo ilk başlarda sorun yoktu fakat şimdilerde araçta yoğun gaz kokusu yada yağ kokusu çekişten düşme ve bir kaç tanıdık tamirci arkadaşa sorduğuma göre araç yağ yakmaya başlamış dedi birde atiker sıralı gaz sistemi mevcut.atiker bakımlarını yaptırmaya gittiğim serviste bana denilen aynen şöle araçların türkiye ortalama zengin yakıt karıımı 3,5 seninki 5 - 5,5 ğu buluyor bu gaz sistemi ile ilgili bir sorun değil bunun motorla alakası var sen tamircine git bu parametreleri düşürsün yani motor açılması gerek dedi sibiplar falan dedi bu konuda bilgisi olan varmı aracıma bu hafta sekman atılacak bu sorun sekmandan sonra geçermi böyle birşeyle karşılaşan oldumu hiç şimdiden teşekkürler..
Aynı araca bende sahibim bu d2 kasa ilk 2006 da çıktığında ilk yarı yani temmuza kadar 185/65R14 olarak kaset teypli üretildi 2006 ikinci yarıdan sonra yani temmuzdan sonra 185/65R15 olarak cd teyp olarak 2012 ye kadar devam etti bizde 2007 de aldık sıfır olarak 1.4 Active ikinci yarıda araçta 185/65R15 olarak jant vardı yani iki ölçüde orijinal ölçülerdir benim bir sene R14 bir sene R15 yazıyorlar sanırım bakmıyorlar yada ezbere yazdılar2007 model d2 1.4 benzin lpgli aracıma 14 jant lastik taksam muayeneden geçermi?
Arkadaşlar aracımın üzerinde ben aldiğimda 15 lik kara jantlar vardı. Ben 14 jant alsam muayeneden kalır diyorlar. Kayseride yaşıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi günler ve forumlar.