2006 doblo mazot deposu fazla mazotu tahliye eder mi?

erenkilickaya4707

Azimli Üye
Adı
Eren KILIÇKAYA
Kan Grubu
B RH -
Modeli
Araç Yılı
2006
Selamun aleyküm öncelikle.. Bu yıl ki kurban bayramı için bayramdan önce ki cumartesi gecesi (18.08.2018) ailecek giresun alucraya gitmek için niyetlendik hazırlandık.. Yola çıkmadan önce beyoğlu aynalıkavakta ki opete gidip depoyu fullettik, depo fullenip tabanca atınca tutar 330 TL idi, fakat pompacının demesi ile daha tam dolmadığı ve 10 Tl'lik daha alır abi dedi, bizde alırsa doldur abi dedik ve tam olarak 343 TL'ye 52 litre civarı depo doldu.. Asıl mesele '' Aracın camlarını silmek için etrafı dolaşırken alt depodan hızlı hızlı mazotun akıp geldiğini gördüm ve pompacı da ' abi o fazla olan mazotu tahliye ediyor ' dedi biraz bekledikten sonra azaldı ve durdu...
2. Defa ise Alucradan yola çıkıp Şebinkarahisara geldiğimiz de de aynı olay pompacının demesi ile tam dolmadığı ve az daha alır abi diyerekten (fazla mazotun tahliye edilmesi) tekrar başımıza geldi..

Doblolarda fazla mazotu tahliye etme sistemi gerçekten var mı ? yada bizim dobloda depoda delik mi var ? yada biz mi bilmiyorduk tahliye sisteminin olmadığını .. Cevaplayanlara teşekkürler..

Dosyalar

• WhatsApp Image 2018-08-31 at 11.19.20.jpeg
    WhatsApp Image 2018-08-31 at 11.19.20.jpeg
    68,9 KB · Okunma: 121
  • WhatsApp Image 2018-08-31 at 11.19.32.jpeg
    WhatsApp Image 2018-08-31 at 11.19.32.jpeg
    88,4 KB · Okunma: 96
ilk defa duyuyorum boyle bi durumu baktırılmasında fayda var.

Simdi fazla mazot tahliye edilir veya edilmez onu gectim de tabanca atinca neden daha koymak icn cabalanir anlamam.

O son aldigini 13 tl yere gitmis. 13tl lik mazot 2 litre. 2 litre ile ne olur.

Bundan sonra tabanca atinca alımı durdurun pompacilara kanmayin. Paranizi ziyan etmeyin.

sa bizde uzun yola gidiyoruz diye pompa atınca deponun kapağına kadar kendim dolduruyorum.hiç kaçırdığını görmedim yada ben farketmedim.

Fazla mazot tahliyesi diye bişey yok. Bende araç km yakıt değerini ölçmek için full depo yaparım kapak seviyesinde hatta aracı sallar bekler biraz daha doldururum . Hiç öyle bişey olmadı. Sizin deponun kapağında veya bi tarafında delik yada kaçak gibi bişey vardır .

Mazot kapağından taşar ise kapağın altındaki delikten yere akar böyle bi tahliye var başka da Yok

Slm ben kapağı açınca Fas diye bi ses geliyor tahliye felan Yok hava bile almıyor benim araç

fakat oraya bi 5 tl dökülmüş yada 2 tl cevap ise bence öyle birşey yoktur bi kapağına fln bak

@yncosman60
bizde kapağın altından akma olmadı direkt aracın altından depodan geldi mazot

@NevşehirliDoblocu
kapaktan fazla mazotun geleceği söylendi ama asıl sorun kapakta ki delikten gelecekse mazot neden alttan geldi bizde ?

Çok fazla doldurdum ama hiç dışarı tahliye olmadı.

@erenkilickaya4707
Belki tam fullediği zaman depo ile depo kapağı arasındaki hortumda delik var ise ordan yapabilir

Fazla mazot tahliyesi diye bişey yok. Bende araç km yakıt değerini ölçmek için full depo yaparım kapak seviyesinde hatta aracı sallar bekler biraz daha doldururum . Hiç öyle bişey olmadı. Sizin deponun kapağında veya bi tarafında delik yada kaçak gibi bişey vardır .
Delik olsa her mazot alışta yapar ustam öyle değil mi ?

Depolarin hic birinde tahliye sistemi diye birşey yoktur oyle birşey olsa mazot kokusu surekli olur zaten pompaci acayip laf yapıyormuş ? aracinizin depo kapaginda problem olabilir bu 1 depo ile dolum agzi arasinda ayri bir boru vardir onun ek yerinde kacak olabilir buda2 yada deponun en ustunde çatlak vardir ordan sizmistir buda 3 baska hic ihtimal yok ayrica tabanca attiginda yakit dolumu yapmayin hava degisiminde genlesme olusuyor çünkü

Selamun aleyküm öncelikle.. Bu yıl ki kurban bayramı için bayramdan önce ki cumartesi gecesi (18.08.2018) ailecek giresun alucraya gitmek için niyetlendik hazırlandık.. Yola çıkmadan önce beyoğlu aynalıkavakta ki opete gidip depoyu fullettik, depo fullenip tabanca atınca tutar 330 TL idi, fakat pompacının demesi ile daha tam dolmadığı ve 10 Tl'lik daha alır abi dedi, bizde alırsa doldur abi dedik ve tam olarak 343 TL'ye 52 litre civarı depo doldu.. Asıl mesele '' Aracın camlarını silmek için etrafı dolaşırken alt depodan hızlı hızlı mazotun akıp geldiğini gördüm ve pompacı da ' abi o fazla olan mazotu tahliye ediyor ' dedi biraz bekledikten sonra azaldı ve durdu...
2. Defa ise Alucradan yola çıkıp Şebinkarahisara geldiğimiz de de aynı olay pompacının demesi ile tam dolmadığı ve az daha alır abi diyerekten (fazla mazotun tahliye edilmesi) tekrar başımıza geldi..

Doblolarda fazla mazotu tahliye etme sistemi gerçekten var mı ? yada bizim dobloda depoda delik mi var ? yada biz mi bilmiyorduk tahliye sisteminin olmadığını .. Cevaplayanlara teşekkürler..
Bugun aynı sorun benim başıma geldi depoyu fulledim alttan deponun üstünden baua bi mazpt aktı.En spn mazot pomğası değiimişti kelepçesini sıkmadımı acaba .Sizin problemi çözebildinizmi

Bugun aynı sorun benim başıma geldi depoyu fulledim alttan deponun üstünden baua bi mazpt aktı.En spn mazot pomğası değiimişti kelepçesini sıkmadımı acaba .Sizin problemi çözebildinizmi
Problem çözülmedi ama sorunu öğrendik, sorun şamandıranın üzerinde ki hortumların girdiği jaklarda imiş. Zamanl bozulmuş ve değişmesi lazımmış, depoyu fulleme yapmadıkça akmıyor öyle idare ediyoruz..

Benim kini usta söktü tekrar kapağın oringi oturmamış olabilir dedi,oringi gresleyip taktı tekrar yerine bakalım fullemedim daha deniycem.O jaklardan kaçırsa araba çalışırken kaçırması gerekiyor sürekli kapaktan kaçırıyordur muhtemelen

Back