1. Vites 5000 devir

İlhan68aksaray

Saygın Üye
Adı
ilhan
Modeli
Renk
Bordo
Arkadaşlar bugün 1. Vitesde zorlayım dedim ve 1. viteste 5000 deviri geçmedi sıkıntılı bir durum mu yoksa normalmi anlamadım. Normal 4000 - 4500 devirlerde vites değişimlerinde 180 km kadar çıktım ama ilk defa 1. vites denemesi yaptım sizce nedir?

Common rail diesel tip motorlarda gerek yakıt pompası gerekse motor alt yapısı 4000 devrin üzerinde güç üretmeye uygun değildir. Common rail yakıt sistemleri her devirde 5 kez püskürtme yaparlar. Bu da enjektörlerin her defasında 5 er kez açılıp kapanması anlamına gelir. Ayrıca diesel yakıtı yüksek devirlerde benzine göre düşük yanma hızına sahip olduğu için 4000 devrin üzerinde ciddi güç kayıpları ve enjektörlerde açık kalma, enjektör yaylarının tansiyonun bitmesi anlamına gelir. Mümkün olduğunca uzun motor ömrü için kısa süreli de olsa 4000 devrin üzerine çıkmamaya özen gösterin.

sıkıntı olmaz.merak etmeyin. devir kesiciden dolayı 5,000 i geçmez.

@İlhan68aksaray
🙂😉 İnsanın başına ne gelirse diye başlayan bir atasözü varya o hikaye fazla merak bir çok kez insanın başına dert açabilir

@İlhan68aksaray
Fazla zorlamayin bizim araclar 5000 devire pek uygun degil cogu zamanda cikmaz ben kendi aracimda cok nadir goruyorum acikcasi

@İlhan68aksaray
Arabayı öldürme niyetinmi var yoksa cebindeki paraya kastınızmı var anlayamadım devir kesici devreye girdiği için 5000 deviri geçememişsin dua etki devir kesici var
Bu arabalar zorlamaya gelmez böyle devam edersen şişik cüzdan +sanayi yolu gözüküyor

@MEHMET78
Bidaha mı tövbe 😉 şakası bi kenara yararlı bi bilgi oldu biz hep eski nesildik yeni nesile alışamadık

@www.akdenizelektronik.org
Allahdan mesafe kısaydı da kurtardım. Aslında fazla meraklı değilimdir de iş araba olunca dayanamıyorum işte

@Onuryilmaz
İlk aldığımda 2500 devri geçmiyordu korkmuştum sonradan öğrendim motor koruma olduğunu. Yeni nesil hep böyle zora gelmiyor arkadaş

@ali0635
Bunları okudukdan sonra çok dua ettim güzel bilgiler için şimdi dinlendiriyorum daha binmedim cumartesiye kadar dursun ben onu hafta sonu güzel bi temizleyim barışalım doblomla

@yunus0635
Yunus başkan bunları okuyunca gönlünü almak geldi aklıma deposunu dolduruyum birde temizlik yapayım kendi ellerimle dobloma bide cilalayım

ama shell nitro ile ödüllendir başkanım

afferim size afferim sizee cook güzel oldu

Arkadaşlar güzel ve yararlı bilgileriniz için teşekkürler. İyiki buradayım... İyiki varsınız.

Back