Furkan fidan
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 3 Mayıs 2025
- Adı
- Furkan
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Jtd
- Motor
- 1.9 Multijet
- Araç Yılı
- 2005
- Renk
- Gri
Yakıt kesici devreye girince modülünü resetlemeden devreden çıkmaz koldan vs yapılıyor o işlem öyle kendi kendine girmez butonlu çıkmıyor jtd lerde diye biliyorum beyinciler bilirbirde aklima geldi sag tarafta torpidonun saginda yakit kesici var onda sorun olabilirmi?acil durumlarda yakiti kessin diye olan bir sensör.yakiti kesiyor olabilirmi bakmak lazim.
Valla reis bilmiyorum ki krank sensörü değişti bakmıştır herhalde çalıştığım için başında duramiyorum tamircinin iyi olduğunu söylediler ama şimdi de beyinde sıkıntı var diyor beyinciye gidecek dedi mazot beyninde problem varmis dediğine gore birde onu deneyecekmisarabada volan degistimi.o krank sensoru volanin etrafinda olan delikli bir tel gibi birseyden okuyor.o delikli kisimds egilme yamulma vs birsey varsa bu sorunu yasama ihtimalin yuksek.
Baktık reis bı sıkıntı yok orda beyinde olduğunu söyledi bide onu deneyecekmis degistirmedigim parçası kalmadı arabaninForumda yıllar önce bir kisinin başına gelmişti . Eski konulara bakın. Depoda bir yere delik mi ne açmıştı. Hava yapması gidince düzelmişti. Hatırlıyorum ama tam çıkartamadi
Doğru söylüyorsun valla kardeşim ben teslim edip çıkıyordum çalıştığım için kendi vicdanina bırakıyorum iyi bir tamirci olduğunu söylediler ama bu arızanin kronik arıza söylüyor r tamirci bulmamız zor diyor hepsini deniyorHocam işin ehline denk gelmemişsiniz gözü toklara denk gelmişsiniz.
Grank sensörünün tesisatları kontrol edildi mi, depodaki pompa mazotu kesiyor olmasın?
Arıza lambası yanması güzel bir şey en azından arıza hakkında fikir verir
Şuan beyinciye sevk etti zatenYakıt kesici devreye girince modülünü resetlemeden devreden çıkmaz koldan vs yapılıyor o işlem öyle kendi kendine girmez butonlu çıkmıyor jtd lerde diye biliyorum beyinciler bilir
Mazot pompası değişti süzgeç de değişti pompa da değişti o yolun hepsini değiştidepodaki mazot pompasını mı değişti ? Motordaki pompa mı değişti ?
Araç yakıtı kestiğinde aracı çalıştıdığın zaman almazsa çalışmazsa kontağa birisini koyup filtreye mazot basıp basmadığına bir bakın depodaki şamandıralı mazot pompasında süzgeç var o tıkalı muhtemelen daha önce başıma gelmişti