Doblo 1.9 Multijet 2005 model Stop etme Doblo arızası

Doblo stop etme arızası neden olur ?

• Bu problemi çözmek için ne yapmam lazim

• Çözebilen varsa problem neydi

• Toplam katılım
    0

Furkan fidan

Yeni Üye
Doblo
Adı
Furkan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Jtd
Motor
1.9 Multijet
Araç Yılı
2005
Renk
Gri
Aracım Doblo 1.9 Multijet stop etme arızası var. Tamirci bujileri, UV kayışını, sensörü, aküyü, mazot pompası ve filtresini değişti arabayı makineye bağladı fakat sonuç değişmedi 3 aydır tamir de arabada değişecek birşey kalmadığını söyledi acill yardım.

Sorunu tam anlatır mısın arabana stop ediyor çalışıp mı stop ediyor yoksa hiç mi çalışmıyor sabahları mı çalışmıyor nasıl çalışmıyor bu araba

Zaman farketmeksizin arabayı çalıştırıp biraz gidiyorum araba aniden duruyor çalışması bazen 10 dk bazen 1 saat bazen 2 dk sonra geri çalışıyor ama vites 1 de sanki daha çok oluyor arabanın hızını düşürünce gibi geldi bana bazen yarım saat sürüyor stop etmesi bazen hemen stop ediyor adım başı bile oluyor

Motor arıza lambası yanıyor mazot pompası filtresi falan dedik ama değiştik krank sensör dedik değiştik bulamadık tamirci arabayı al git bulamadık sorunu dedi

Çalışıp stop ediyor

arabada volan degistimi.o krank sensoru volanin etrafinda olan delikli bir tel gibi birseyden okuyor.o delikli kisimds egilme yamulma vs birsey varsa bu sorunu yasama ihtimalin yuksek.

Forumda yıllar önce bir kisinin başına gelmişti . Eski konulara bakın. Depoda bir yere delik mi ne açmıştı. Hava yapması gidince düzelmişti. Hatırlıyorum ama tam çıkartamadim.

depodaki mazot pompasını mı değişti ? Motordaki pompa mı değişti ?
Araç yakıtı kestiğinde aracı çalıştıdığın zaman almazsa çalışmazsa kontağa birisini koyup filtreye mazot basıp basmadığına bir bakın depodaki şamandıralı mazot pompasında süzgeç var o tıkalı muhtemelen daha önce başıma gelmişti

birde aklima geldi sag tarafta torpidonun saginda yakit kesici var onda sorun olabilirmi?acil durumlarda yakiti kessin diye olan bir sensör.yakiti kesiyor olabilirmi bakmak lazim.

birde aklima geldi sag tarafta torpidonun saginda yakit kesici var onda sorun olabilirmi?acil durumlarda yakiti kessin diye olan bir sensör.yakiti kesiyor olabilirmi bakmak lazim.
Yakıt kesici devreye girince modülünü resetlemeden devreden çıkmaz koldan vs yapılıyor o işlem öyle kendi kendine girmez butonlu çıkmıyor jtd lerde diye biliyorum beyinciler bilir

Hocam işin ehline denk gelmemişsiniz gözü toklara denk gelmişsiniz.

Grank sensörünün tesisatları kontrol edildi mi, depodaki pompa mazotu kesiyor olmasın?

Arıza lambası yanması güzel bir şey en azından arıza hakkında fikir verir

Back