Doblo 1.9 jtd sx yokuşta boğulma

Janberk40

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ceyhun
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
Motor
1.9 Jtd
Merhaba arkadaşlar 2004 model 1.9 jtd sx doblo aldım fakat motor yeni yapılmış ama yokuşta 3. Vitese kadar düşüyor bu aracın normalde 5 le çıkması lazım zorlanmadan ama 3 e kadar düşüyor ne yapabilirim öneriniz varmı

hava akış sensörüne baktırmayı dene yeni yapılmış motorsa rodajına bağlı olabilir birde motora katkı atıp biraz agresif kullan

Deviri yüksek tutmayıp 5 de çıkarsan çıkmayabilir duruma gore.. bizim araclar her ne kadar 105 beygir olsa da 8 valf ve cift cevrim li... yani multijet e göre bir alt teknoloji.. ama 5 den 4 düşersin devam.. 3 çok olmuş. 2000devirde mesela 80 85 km arası 5 de otobanda hafif megil geldimi soyle 3 -4 km tirmanacaksin.. boş degilsin.. o zaman 4 ister.. ama 5de asılıp 105 110 120 km altına bırakmazsam hayatta daha 4 istemez. Daha ileri bas der ... isterse 800 900 kg yüklü olsun.

Hava filtre kabı.. debimetre.. turbo bölgelerini bir kontrol ettirin. Çok ilginç sorunlar çıkabiliyor..

Motoru yapan usta hata yapmış olabilir.Sente ayarını verememişse araç hem gürültülü çalışır hem de çekişi az olur.Jtd doblonun 3.vitese düşmesi anormal bir durum.

Önerilerinizi dikkate alıp bir yaptırıyım sonuç düzelirmi peki

Benim araçtada ayni sorun var 13 multijet kaptirsamda gene bayiliyo hava giriş hortumu yirtik yarisi bi kere araç çalişirken girişi ful kapattim elimle ama motor boğulmadi sanki biyerden hava aliyor gibi ne olabilir sorun

Turbo aksamında kaçak vardır.
Jtd 5. Viteste hız arttıramasa dahi , hızını korur. Geriye düşmez kolay kolay. Rahatlasın hız artsın diye tekrar 4 e çekersen bu sefer yırtar geçer dinlemez.

Benimki 4 ede çeksen 3 ede çeksen tepkime yok yani ileri atılma

Benimki 4 ede çeksen 3 ede çeksen tepkime yok yani ileri atılma

Baskı balata ne durumda acaba?

Birşeyler yanlış yapılmış o jtd de , kesin .. normalde 5 den 4 e atınca toparlaması lazım..

Hava filtre tasina bakin.. hortumlar yirtiksa degistirin.. 1.3 ler biraz daha güçsüz olsada 16 valf ve daha yeni teknoloji.

Birde akışmetrenin fişini çekip öyle deneyin birde öyle yoksa çıkıp bayıra vurun

Balata iyi durumda

Debimrtre çıkarınca çalışmıyor bunlar

Akışmetre hangisi acaba

Akışmetre hangisi acaba
Hava filtresinden emme manifolduna giden kısımda zaten borunun gittiği hizada 4-5 cm cikiklik olur akışmetre odur onun fişini çekip deneyin

Bunumu

Dosyalar

• 20200415_094301.jpg
    20200415_094301.jpg
    743,3 KB · Okunma: 33
Onu söktüm çalişirken devir düştü stop etmeden ben kapattim demekki çalişiyor o map sensorunden olabilirmi

Onu söktüm çalişirken devir düştü stop etmeden ben kapattim demekki çalişiyor o map sensorunden olabilirmi
Map sensoru diğer adıyla turbo basınç sensörü o emme manifolduna bağlı motorun arka kısmında

Ondanda olabilirmi

O kadar etkilemez. Turbo ve bileşenlerini kontrol ettirmekte fayda var.

Kontrol ettirmiştim 1 hafta once kırık çıkık yok dedi usta nasıl kontrol ettı bılmıyorum

Back