d3 1,4 ün şanzumanımı takılıyor?d2 1.4 motorlara 6 vites şanzıman takılıyor ama 1.9 jtd motora takılırmı bilmiyorum
bora kardeş öncelikle siteye hoşgeldin. Bence takılmaz ama takılsa bile eğer normalde şanzımanla ilgili bir problem yoksa bu yaptığın masraf aşırı derecede fuzuli vede ağır olur..1.9 jtd 2004 6 vites şanzıman takılır mı? Yakıt tüketimini düşürmeyi hedefliyorum. Yeni doblolardaki 6 vites uyar mı ?
bence yakıt tüketiminiz ideal, kaldıki 6 vites şanzıman taktınız diyelim, baya pahalıya mal olucak. ve yakıt tüketimi 3.0 a bile düşse kaç senede amorti edicek kendini bu masraflar?? bence çok gereksiz
maksimum torklarına bakmak lazım.fethininki düz ve en iyi tork 2500 devir.turboların kini bilen yazarsa anlaşılır.
bence yanlış bir uygulama 2500 devir çünkü ben yaklaşık 3 yıldır bu aracı kullanıyorum hergün yoldayim günlük 100-150 km yapıyorum en az yakıt ve en yüksek performans 1900 devirdir.Bildiğim devir artarsa doğru orantılı yakıtta artar deneyin isterseniz rampada gaz pedalına sabit bir basınç uygula 2500 devirden 2000 e doğru düşüş hızlı olur ama 1850-2000 arasında devir daha geç düşer 🙂