1) Bu salı boludan muğlaya gittim, arabada tektim, depo tamamen fuldu ve sadece muğlaya varınca yine fulledim. 809 km yol yaptım ve 40.95 litre mazot aldı. 5.06 lt/100 km değerini yakaladım.
2) Ertesi gün, yani Çarşamba günü muğladan istanbula geldik. arabada 5 kişiydik ki muğlada arabaya binen arkadaşlar baya yarmaydı, ortalama kişi başı 80-85 kg çook rahat söylebilirim. Yol üstünde Bursaya girdik, hemde iş çıkış trafiğinde.. 2 şöför geldik. Gelirken hem ist. otoban çıkışında zincirleme kaza hemde kayış dağı mevkiinde yol yapım vardı, 5 şerit bi anda tek şerite düştü 1 saatten fazla dur/kalk geldik ve 835 km yolu anca 14 saatte gelebildik. Yine depo fulledim, 49.95 litre mazot aldı. 5.98 lt/100 km değerini yakaladım.
3) Bugunde ist'ten boluya geldim, arabada yine tektim ve depo fulledim, 278 km sonunda 14.16 litre mazot aldı. 5.09 lt/100 km değerini yakaladım.
4) Sonuç: Yani, 1800-2000 devir arası aracı zorlamadan ama aynı zamanda boğmadan, 5. ve 6. viteste saatte 70-100 km arası hızla gidilirse yeni Dobloda (105lik için) uzun yolda 5 litreyi görmek, araç yüklü iken de 6 litreyi görmek mümkünmüş. Gerçi ilk başlarda bomboş yollarda basmamak için baya bi sabır gerekiyor ama sonra onada alışıyor insan 😉
* Not: Bu tespiti 2 yıldır sahibi olduğum ve büyük bir keyifle bindiğim doblom ile zamanında uzun yolda 100 kmde 6.5 -7 litre civarında yakıt tüketen birisi olarak yapıyorum..