1.6 yeni doblo yakıt

34doblo52

Yeni Üye
[big]merhaba arkadaşlar ben yeni doblo ların 1.6 multijet olanlarından almayı düşünüyorum.bu 1.6 yeni doblolar için yok kronik sorunları var yok çok yakıyo vs. vs. vs. birsürü söylentiler var.ben bilgi alabileceğim en doğru adreste olduğumu düşünüyorum. bu 1.6 dobloların deposu kaça dolar istanbul gibi bir şehir içinde bir depo ile kaç km gider.aile için önerirmisiniz ? teşekkür ederim[/big]

1,6 doblo maxi kullanıcısıyım uzun yolda 100 km 6litrecivarı yakıyor şehirici 7,5 civarı yakıyor. hızına ve gücüne göre bence fazla değil. yakıt konusunda kronik ağrızası olduğunu ilk sizden duydum 😀 ilk çıkanlarda vites sorunu vardı onlarda giderildi garantiden zaten almanızı tavsiye ederim 🙂 iyi günler

yok hocam yakıt arızası değil kusura bakmayın yanlış yazdım galiba 😀 . kapı kilitlerinde yok farlarda elektrik aksamı vs. her kafadan bir ses çıkıyor. litre olarak anlamam hocam 😀 depo kaça dolar kaç km yapar onu merak ettim. litrelerden bir haberim kusura bakmayın 😀

valla depoyu hiç tam boşaltmadan dolduruyorum iş gereği 😀 ama bi depoyla şehir dışı 1000 km gider sanırım tabi her kullanıcıya göre değişir. elektrik aksamındada bi sorun yok. dobloya hayatında 1 kere binmeyen araştırmayan yok şurası bozuk yok burası bozuk. 2011 model aracım daha şuana kadar bi sorunu çıkmadı çokda memnunum

Bi çok kişi bilmeden binmeden bişiyler sacmalıyor 🙂Biz d2 1.9 la depoyu fulleyip yanlış hatırlamıyorsam 1000 kmyi geçmiştik 🙂Kafanız rahat olsun 🙂

yeni dobloda şuan hiçbi arıza yok yani tabi elektronik araba ufak tefek aerıza olabilir ama kronik yok bende ok memnunum doblodan yakıtı olsun çekişi falan herşeyi ile çok güzel doblo

hocam tek tedirginliğim yakıt 😀 ben hep 50 liralık alanlardanım. 140 km gitmekden bıktım.birde sakin devirli kullanmama rağmen .oyüzden lpgli araçdan doblo 1.6 dizele geçişi düşündüm ama yine tek korkum yakıt 😀

dobloyu kötüleyen fiat ı sevmeyen eski tofaş kafalı insanlardır 😀
hiç şüpheniz olmasın 1.6 motor çok güçlü bi araç o güce o kadar yakması gayet normal bence.
2010 modellerde her piyasaya yeni çıkan araç gibi bazı problemler oldu ama şu an en ufak sıkıntısı yok.

1.6 Mjet 2010 Premio Kullanıcısıyım, Araç Motoru ve ağırlığı bakımından çok iyi enteğre edilmiş, 1.3 ü çok yakıyor diyorlar doğrudur o kasaya o motor küçük.. Gelelim harcama.

110 Km lik yolu 90 km hız ile stabil olarak gittim, Ful depo başladım, bittiğinde 5 litrelik yakıt bidonu ile doldurmaya kalktım, 4.8 civarı nı doldurdum şişe de kaldı. Şehir içinde eğer düzlük ise ortalama 6,5-7 dir ha eğer köy tarzı bi yerde isen 7-8-5 a kadar çıkabiliyor. 1 hafta önce 1342 Km yol gttim toplam harcamım 270 Tl.. Başka bi söze gerek yok ! Güle güle al ve kullan.

hocam tek tedirginliğim yakıt 😀 ben hep 50 liralık alanlardanım. 140 km gitmekden bıktım.birde sakin devirli kullanmama rağmen .oyüzden lpgli araçdan doblo 1.6 dizele geçişi düşündüm ama yine tek korkum yakıt 😀

ş.içi aynı civar yakarsınız.ama o güce ve okkaya çok normal.kapılara alışana kadar sıkıntı.kapılarda sıkıntı olduğundan değil bizim milletin alışkın olmamasından kaynaklı sorun.ilk çıkan 1,6 larda şanzıman sıkıntılı idi.garantiden yaptılar sorun olanları.birde sorunsuz araba yoktur.kul yapısı illaki ufak tefek sorunlar hepsinde çıkabilir.

dolmuşa almışlar 1.6 6 vites şehir içinde 100 km de 7.1 yazıyordu

1) Bu salı boludan muğlaya gittim, arabada tektim, depo tamamen fuldu ve sadece muğlaya varınca yine fulledim. 809 km yol yaptım ve 40.95 litre mazot aldı. 5.06 lt/100 km değerini yakaladım.
2) Ertesi gün, yani Çarşamba günü muğladan istanbula geldik. arabada 5 kişiydik ki muğlada arabaya binen arkadaşlar baya yarmaydı, ortalama kişi başı 80-85 kg çook rahat söylebilirim. Yol üstünde Bursaya girdik, hemde iş çıkış trafiğinde.. 2 şöför geldik. Gelirken hem ist. otoban çıkışında zincirleme kaza hemde kayış dağı mevkiinde yol yapım vardı, 5 şerit bi anda tek şerite düştü 1 saatten fazla dur/kalk geldik ve 835 km yolu anca 14 saatte gelebildik. Yine depo fulledim, 49.95 litre mazot aldı. 5.98 lt/100 km değerini yakaladım.
3) Bugunde ist'ten boluya geldim, arabada yine tektim ve depo fulledim, 278 km sonunda 14.16 litre mazot aldı. 5.09 lt/100 km değerini yakaladım.
4) Sonuç: Yani, 1800-2000 devir arası aracı zorlamadan ama aynı zamanda boğmadan, 5. ve 6. viteste saatte 70-100 km arası hızla gidilirse yeni Dobloda (105lik için) uzun yolda 5 litreyi görmek, araç yüklü iken de 6 litreyi görmek mümkünmüş. Gerçi ilk başlarda bomboş yollarda basmamak için baya bi sabır gerekiyor ama sonra onada alışıyor insan 😉
* Not: Bu tespiti 2 yıldır sahibi olduğum ve büyük bir keyifle bindiğim doblom ile zamanında uzun yolda 100 kmde 6.5 -7 litre civarında yakıt tüketen birisi olarak yapıyorum..

1) Bu salı boludan muğlaya gittim, arabada tektim, depo tamamen fuldu ve sadece muğlaya varınca yine fulledim. 809 km yol yaptım ve 40.95 litre mazot aldı. 5.06 lt/100 km değerini yakaladım.
2) Ertesi gün, yani Çarşamba günü muğladan istanbula geldik. arabada 5 kişiydik ki muğlada arabaya binen arkadaşlar baya yarmaydı, ortalama kişi başı 80-85 kg çook rahat söylebilirim. Yol üstünde Bursaya girdik, hemde iş çıkış trafiğinde.. 2 şöför geldik. Gelirken hem ist. otoban çıkışında zincirleme kaza hemde kayış dağı mevkiinde yol yapım vardı, 5 şerit bi anda tek şerite düştü 1 saatten fazla dur/kalk geldik ve 835 km yolu anca 14 saatte gelebildik. Yine depo fulledim, 49.95 litre mazot aldı. 5.98 lt/100 km değerini yakaladım.
3) Bugunde ist'ten boluya geldim, arabada yine tektim ve depo fulledim, 278 km sonunda 14.16 litre mazot aldı. 5.09 lt/100 km değerini yakaladım.
4) Sonuç: Yani, 1800-2000 devir arası aracı zorlamadan ama aynı zamanda boğmadan, 5. ve 6. viteste saatte 70-100 km arası hızla gidilirse yeni Dobloda (105lik için) uzun yolda 5 litreyi görmek, araç yüklü iken de 6 litreyi görmek mümkünmüş. Gerçi ilk başlarda bomboş yollarda basmamak için baya bi sabır gerekiyor ama sonra onada alışıyor insan 😉
* Not: Bu tespiti 2 yıldır sahibi olduğum ve büyük bir keyifle bindiğim doblom ile zamanında uzun yolda 100 kmde 6.5 -7 litre civarında yakıt tüketen birisi olarak yapıyorum..

basmazsan yakalanır da.da sı var işte hocam.araç çok rahat hızlanıyor ve rampa falan anlamıyor.insanda ister istemez 100 den aşağı gidemiyor.araçta mecburen yakıyor.

basmazsan yakalanır da.da sı var işte hocam.araç çok rahat hızlanıyor ve rampa falan anlamıyor.insanda ister istemez 100 den aşağı gidemiyor.araçta mecburen yakıyor.

Sabrın sonu selamet hocam, şimdi yaptığım toplam yolu göz önüne alıyorum da 3 gün de 1900-2000 km yol yapmışım, eski sürüş stilime göre her 100 km de 1lt tasarrufum var ki 19-20 lt yapar, oda yaklaşık kaba hesap 90-100 TL eder, değer mi bilmem ama ilkkez böyle değer yakaladm, hala şoktaym.. 🙂

Bizim tüplü torostan az yakıyo arkadaş ben memnunum 😀

Arka tekli koltuk yatık 2 bisiklet var .
bagaj ve kalan 2li koltuğun biri , tatil bagajlarımızla dolu.
ben hanım ve çocuk araçta ...
Antalya - İstanbul ve devamında 1150 geçtim

depoyu doldurduğumda 58 Lt yakıt aldı

bence ekonomik sayılan bir aracım var . taşıdığı yükü hesaba katmaya bile gerek yok .

kazasız sürüşler dilerim .

kendi tonajına ve kapasitesine göre az tabi ki.ama insanaoğlu her zaman daha iyisini ister illaki.

Benim 1.3 90 hp euro5 ile uzun yolda 90 km sabit hız ile en iyi şartlarda minimum 6,7 litreye kadar düşürebiliyorum....

Yani 60 litre 1 depo ile 900 km....

Katologdaki 4.5 litre hikaye yani 6.7 litre yakıyorum uzun yolda...

6.7 litre x 4.600 =31 kuruş uzun yol....

Şehir içinde 10 litre yakıyorum

şehir içi 46 kuruş.....

ihsan bey çok yakıyor gibime geldi sizin aracınız
1.3 90hp euro4 uzun yolda 110-130 arasında gittiğim zaman 5.8 ile 6.2 ortalama 80 - 90 arasi giddiğimdede 4.8 5.2 ortalama görüyorum. toplam 200 km gidiş 200 km geliş 400 km.
Şehir içi kışın ortlama 6.5 6.7 arasi yazın ise 5.8 6.2 arasi değişiyor şehir içi.

benim 1.3 ün ortalaması şehir içi şehir dışı karışık 5.8 ile 6.1 arasında çıkıyor.

şirket aracı 1.6 olduğu halde karma 6.1 çıkartıyor.

Back