1.6 yeni doblo yakıt

geçen komple şehir içi trafik dur kalk arda 70 km hıza kadarda çıktım sabah sıfırladım taopalam 76 km yol yaptım ortalam 6.7 lt gösteriyordu bence süper değer ertesi gün bi 100km daha yol yaptı 6.5 lt düştü

ihsan bey çok yakıyor gibime geldi sizin aracınız
1.3 90hp euro4 uzun yolda 110-130 arasında gittiğim zaman 5.8 ile 6.2 ortalama 80 - 90 arasi giddiğimdede 4.8 5.2 ortalama görüyorum. toplam 200 km gidiş 200 km geliş 400 km.
Şehir içi kışın ortlama 6.5 6.7 arasi yazın ise 5.8 6.2 arasi değişiyor şehir içi.

şehir içi aynı yakmamız mümkün olmaz...

Ama şehir dışı aynı olması gerekir...ben şehiir dışı 6 litreye insem öper başıma koyarım yani...hayatta 6,7 nin altına inmiyor ne kadarda iyi kullansan....

Ama tabi ben yol bilg. bakarak söylemedim ben tamamen gerçek ölçüm yapıyorum fulle boşalt yöntemiyle...

Şehir içi 10 litrenin altına inmiyor 50 tl yi 115 km yapıyor....

Doblo motoruna göre çok aşırı yakıyor....1.3 motor yakıtı çok,performansıda vasat durumda.....yani performansına göre yakıtı kıyaslayıp iyi bir pozitif bir yönünü bulamıyorum....

Birde D2 kasa 1.3 70 hp vardı bende D3 kasa 1,3 90 hp den daha performanslı ve daha az yakan bir araçtır....

Yani yeni kasadan inip eski kasaya binin arada dağlar kadar performans farkı var,bizim D3'ler 2.viteste bile bazen toparlayamazken aynı yerde D2ler 3.viteste toparlayabiliyor.

benim 1.3 ün ortalaması şehir içi şehir dışı karışık 5.8 ile 6.1 arasında çıkıyor.

şirket aracı 1.6 olduğu halde karma 6.1 çıkartıyor.
Yeni kasalar eski kasalardan daha fazla yakıyor...

Birde EURO 5 olmasından dolayı eski kasaya göre kağnı gibi kalıyor,Sanki arabada hiç turbo yokmuş gibi...

Kaptırdığın halde Yolda hafif bir yokuşta bile eski arabaymış gibi vites küçültmek zorunda kalıyorsunuz...O anda ne kadar küfür varsa arabaya sayıyorsunuz....

şirketin 1.6 105 E5 nerdeyse benim 1.3 D2 ile aynı yakıyor.ben hastayım oarabaya.

benim 1.3 ün ortalaması şehir içi şehir dışı karışık 5.8 ile 6.1 arasında çıkıyor.

Birde EURO 5 olmasından dolayı eski kasaya göre kağnı gibi kalıyor,Sanki arabada hiç turbo yokmuş gibi...

Kaptırdığın halde Yolda hafif bir yokuşta bile eski arabaymış gibi vites küçültmek zorunda kalıyorsunuz...O anda ne kadar küfür varsa arabaya sayıyorsunuz....

euro 5 olmasıyla ne alakası var.1,3 alan bunu bilerek alır yeni kasada.eski kasadanda daha kağnı olacağını sanmam.arada 20 beygir fark var.oda ağırlığı tolere eder sanırım.gitsin bayılmasın uçsun istiyordusan ya 1,6 alacaksın ya da 2,0 alacaksın.ben daha sakin ve biraz daha ekonomi istiyorum dersen o zaman 1,3 alacaksın.boş yere arabaya sövmeyeceksin.onun suçu yok.senin tercih hatan var.

bence sorunları biraz abartıyorsunuz.ben bu aracı 4 senedir kullanıyorum.fiat araçları 14 seneden fazladır kullanıyorum.bir çok diiesel aracıda ayrıyeten iş icabı kullanıyorum.şu gün şu saat kullandığımız araçlardan birinin motorunu toplama işinden geliyorum.bence 1.3 multijetlerin performansları motor hacimlerinin çok üstünüde.

ha daha performanslı bi araç istiyorsan 1.6 al,olmadı 2.0 135 hp al.seçenek çok.

tabi önemli olan üzüm yemek mi,yoksa bağcıyı dövmek mi?bu önemli bi ayrım noktası.

euro 5 olmasıyla ne alakası var.1,3 alan bunu bilerek alır yeni kasada.eski kasadanda daha kağnı olacağını sanmam.arada 20 beygir fark var.oda ağırlığı tolere eder sanırım.gitsin bayılmasın uçsun istiyordusan ya 1,6 alacaksın ya da 2,0 alacaksın.ben daha sakin ve biraz daha ekonomi istiyorum dersen o zaman 1,3 alacaksın.boş yere arabaya sövmeyeceksin.onun suçu yok.senin tercih hatan var.
Sanmakla olmuyor kardeş,Euro5 motorda partikül filtresi aracın gücünü kısıtlıyor....aynı motor euro4 ile euro5 arasındaki fark nerdeyse 10-15 bg farkettiğini biraz araştırırsan öğrenirsin....Vallla doblonun 1.6 'sına 45 bin 2.0'ına 50 bin verecek kadar enayi değiliz çok şükür,ama yeni kasa 1.3 90hp motordanda 1.3 70 hp eski kasa motorunun performansını beklerim...Sonuçta dışardan 20 hp fazlalığı var gibi gözüksede malesef D2 nin motorundan 20 hp daha azmış gibi his veriyor...

Fiat firması bu farkı farkedip ona göre ayarlamasını yapmalıydı,euro5 yapmak zorunda kaldıysa gücünüde ona göre ayarlayabilrdi...

Bu sebepten arabayada firmayada rahat rahat sövüyorum içim rahat benim seçimim yanlış değil,beklentimde çok normal.....Siz bunu anlamıyorsunuz malesef....

1,3 üne kaç lira verdiniz.boş yere daha çok beklersiniz o zaman.anlamaya bakarsan benim 1,6 200 beygir gibi geliyor bana.sen teknik verilerle konuş.anlamayla değil.ayrıca 1,3 e kaç lira verdiniz de enayi değilsiniz.

bence sorunları biraz abartıyorsunuz.ben bu aracı 4 senedir kullanıyorum.fiat araçları 14 seneden fazladır kullanıyorum.bir çok diiesel aracıda ayrıyeten iş icabı kullanıyorum.şu gün şu saat kullandığımız araçlardan birinin motorunu toplama işinden geliyorum.bence 1.3 multijetlerin performansları motor hacimlerinin çok üstünüde.

ha daha performanslı bi araç istiyorsan 1.6 al,olmadı 2.0 135 hp al.seçenek çok.

tabi önemli olan üzüm yemek mi,yoksa bağcıyı dövmek mi?bu önemli bi ayrım noktası.

Kardeş sende farkındaysan herşeye "çok abartıyorsun" diyorsun...Neden bu araçların eksi yönlerini veya kötü yönlerini yazınca karşı savunmaya geçiyorsun anlamış değilim...

Sonuçta sende para verip alıyorsun,bende...sende tüketicisin,bende....

Arabanın eksi yönlerini saklamanın veya başkalarının şikayetlerini bastırmanın size ne faydası olacak?He fiatla bi ortaklığınız varsa bişey diyemem....

Diğer forumlardada görüyoruz böyle marka fanatikliği yapmanın veya sanki firma sahibiymiş gibi savunma yapmanın hiç bir manası yok..

Araba çok yakıyor yakıtı şudur diyorum ona bile karşı çıkıyorsun sana ne yalan borcum var?Arabayı patinaj bile hayatımda çektirmemişimdir o kadar sakin kullanan biri olarak aracım bu kadar yakıyor,bu benim suçummu?

E5 ile E4 arasnda sadece performans değil,yakıttada fark var diyorum onada karşı çıkıyorsun...

Kusura bakmada bu savunma olayını asıl sen çok abartıyorsun...

Sanmakla olmuyor kardeş,Euro5 motorda partikül filtresi aracın gücünü kısıtlıyor....aynı motor euro4 ile euro5 arasındaki fark nerdeyse 10-15 bg farkettiğini biraz araştırırsan öğrenirsin....Vallla doblonun 1.6 'sına 45 bin 2.0'ına 50 bin verecek kadar enayi değiliz çok şükür,ama yeni kasa 1.3 90hp motordanda 1.3 70 hp eski kasa motorunun performansını beklerim...Sonuçta dışardan 20 hp fazlalığı var gibi gözüksede malesef D2 nin motorundan 20 hp daha azmış gibi his veriyor...

Fiat firması bu farkı farkedip ona göre ayarlamasını yapmalıydı,euro5 yapmak zorunda kaldıysa gücünüde ona göre ayarlayabilrdi...

Bu sebepten arabayada firmayada rahat rahat sövüyorum içim rahat benim seçimim yanlış değil,beklentimde çok normal.....Siz bunu anlamıyorsunuz malesef....

yalnız siz biraz işi abarttınız yani nedemek 1. 6 ve 2.0 45 bin verecek kadar enayi değiliz demek 1.6 ve 2.0 lanlar insanlar enayi mi

ayrıca eski doblo ile yeni doblo arasında 300 kg yakın ağırlık farkı var şöyle bişey söyliyeyim 90 hp bu kasaya çok rahat yetiyor ama tabi devrinde kullanırsan ayrıca arabdan memnun değilseniz sevmediyseniz ayrıca fiattan memnun değilseniz satın gitsin başkaaraba mı yok kendinizi üzmeyin şahsen ben memnun olmasam1dkbinmem ki bu sınıfta yeni doblodan gerisi hikaye

e5 ile e4 rasında performans farkı yk ikiside aynı belkide sizin aracınızda yada kullanım tarzınızda problem olabilir

Kardeş sende farkındaysan herşeye "çok abartıyorsun" diyorsun...Neden bu araçların eksi yönlerini veya kötü yönlerini yazınca karşı savunmaya geçiyorsun anlamış değilim...

Sonuçta sende para verip alıyorsun,bende...sende tüketicisin,bende....

Arabanın eksi yönlerini saklamanın veya başkalarının şikayetlerini bastırmanın size ne faydası olacak?He fiatla bi ortaklığınız varsa bişey diyemem....

Diğer forumlardada görüyoruz böyle marka fanatikliği yapmanın veya sanki firma sahibiymiş gibi savunma yapmanın hiç bir manası yok..

Araba çok yakıyor yakıtı şudur diyorum ona bile karşı çıkıyorsun sana ne yalan borcum var?Arabayı patinaj bile hayatımda çektirmemişimdir o kadar sakin kullanan biri olarak aracım bu kadar yakıyor,bu benim suçummu?

E5 ile E4 arasnda sadece performans değil,yakıttada fark var diyorum onada karşı çıkıyorsun...

Kusura bakmada bu savunma olayını asıl sen çok abartıyorsun...

iyide herkes memnun şikayetçi değilde bi sizddeki dobloda mı sorun var bizler niye tyakıtından memnunuz bence siin kullanımda problem var eğer yok ben on numara kullanıyrum diyorsanız götürün servise test ettirin boşu boşuna kendi kullanımınız yüzünden karalamanın anlamı yok diye düşünüyorum

1- genelde "benim ortaklıklarım kimseyi ilgilendirmez" diye düşünsem de bilgin olsun diye söylüyorum:kimseyle bir ortaklığım yok.

2-büyük çoğunluğunun senden kaynaklandığını düşündüğüm (hatta düşündüğümüz) bir çok konuyu arabanın suçu gibi gösteriyorsun.diski erken bozulan,balatası erken biten bir aracın yakıtıda fazla olunca hepsinin toplamı sürücü hatası oluyor bizce.ben balatayı 50 bin kullanıyorum,sen 10 bin;ben karma 6.1 yakıyorum,sen şehirler arası 6.5 yakıyorsun.bak arada deli gibi fark var.biraz şapkayı önüne koy düşün.ben bu söylediklerimin hepsini ispatlarım,hepsinin faturası fotosu elimde.bu sitede bir çok kişide gözüyle görmüştür.

3-1300 cc bir ticari araç alıp spor otomobil performansı beklemen ve bu performansı alamamaktan şikayet etmen ayrı bir tartışma ve tez konusu olur.

şimdi işin ilginç olan yanı;fabrika verilerinin,senin iddalarınla uzaktan yakından ilgisinin olmaması.

yeni 1.3 multijet 95 hp ve yakıt tüketimi 4.3 L /100 km (şehirler arası)
classic 1.3 multijet 75 hp ve yakıt tüketimi 4.6 L/100 km (şehirler arası)
arada %26.67 güç,%6.52 tüketim farkı var.

yani senin güç ve tüketimle ilgili iddalarının araçtan kaynaklanması teknik olarak imkansız.

4-marka fanatiği olduğum doğrudur ama mercedes fanatiğiyim.malesef şimdilik bütçem mercedes kullanmaya yetmiyor.konunun fanatiklikle bir alakası yok.sen objektif değilsin.

5-evet sürekli "çok abartıyorsun" dediğimin farkındayım.çünkü herşeyi çok abartıyorsun.hayır olmuyorsa burada yazmanın bi anlamı yok.sat başka bir araba al.bizimde burada nabzımızla oynama.gerçekten ciddi ciddi seni anlamak için vakit kaybediyoruz.

Çok yakan araba yoktur - çok yaktıran sürücü vardır .

yakıt olayı tamamen kullanma şekli ile alakalıdır .

çok sakin kullanmak az yakacak demek değildir ...

saygılar ...

bir ay önce uşak izmir arası şehir içi kulanımda dahil gidiş ort. 5.3 geliş 5.8 litre/100 km idi ama şimdi kış şartları gereği şehir içi 8.9 lt.

Sen ne yaptın kardeş 1.3 70 hp ile 1.3 90 hp arasında fark yok dedin çıktın arasında dağlar var dağlar 🙂 alp alp

Back