1,6 otomatik doblo

mustafa200295

Saygın Üye
Adı
Mustafa
Renk
bordo
Merhaba,

Bende 1.3 2011 model d3 var, eşim düz vites kullanamadığı için satıyorum, yeni aracı yine doblo ama bu sefer 1.6 otomatik almayı düşünüyorum. Forumu aradım ama otomatik doblolarla ilgili bir veri bulamadım, rica etsem otomatik doblo su olan arkadaşlar yada otomatik doblo kullanmış arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler mi?

Benim takıldığım konular

- 1.6 çok yakar mı (benim arabada avcılar trafiğinde 9-10-11 lt yakıyorum bununla ne gelir başıma)

-Otomatik vites arıza verir mi?

-Trafik sigortası ve kasko yaptırdığımda benim araba ile aralarında yaklaşık ne kadar oynama olur?

-Aldığıma pişman olur muyum?

-Benim araba sizce yaklaşık ne kadar eder?

-1.6 otomatiklerin piyasası ne dir?

Biliyorum uzun oldu ama borç harç alacağım için zarar etmekten ve pişman olmaktan korkuyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

otomatiklerin yenileri nasıldır bilemiyorum ama baki abi gelince en güzel cavabı verir.yakıtınız sizinkini geçmez hatta sizin değerleriniz çok yüksek.sigorta da fark aolmaz kaskoda fiyatdan dolaı biraz fark olur.eski kaskonuzun hasarsızlık indiriminden yararlanırak uygun yaptırırsınız.zararsız iş kaldımı ki.😀 hakkınızda hayırlısı inşaallah.

1.6 otomatik dobloyu kullandım hatta babamın bi arkadaşıda benim tavsiyem ile aldı dobloyu kendi otomatik tercih etti fiatın yarı otomatik olan şanzımanıdır dobloda comformatic olarak geçer genelde bi problemi arzası yok problem çıkarmaz sizi üzmez sadece bana göre zevksiz bi kullanıma sahip gerçi ben hiç bi otomatiği sevmiyorum zevksiz geliyor bana vites geçişleri şehir içinde belli olur ama araba hızlanınca rahatsız etmez sizi bana göre bi diğer eksisi de arada vites küçültmekte veya arttırmada ge kalması ama bunu trafikte ısındığı zaman yapar diyebilirim genelde düzgün çalışır mekanik yapıda olduğundan bakımı tam otomatiklere göre uygundur ben genelde kronik arızasını duymadım

yakıt olarak otomatik dobloda start stopta standart keğıt üzerinde doblo versiyonları arasında en ekonomik versiyon diyebilirim comformatic tam otomatik olmadığı için sürekli kavrama yoktur yani ayağınızı frenden çekince kendi hareket etmez gaza basmanız gerekli buda yakıt için bi avantaj ve baskınında ömrünün uzun olmasını sağlar yokuşlarda hilholder olduğu için geri bi kaç saniye kaymaz buda doblonun bi avantajı babamın arkadaşının araba 8binkmde şuan ortalama 7litre yakmış 6 binkm kadar uzun yolda yaptı araba zaten arabayı gemek için aldı şehir içi dur kalkta 8 9 litre yakabilir kullanıma da bağlı gerçi sizin değerler aşırı yüksek ben hiç o rakkamları görmedim tabi eğer bence otomatik ve büyük bi araç arayanlar pişman etmez zaten dobloyu tanıyorsunuz kasko sigorta sizin aracınız ile çok farketmez

piyasası nette az kmli 35 ile 45 arası değişir otomatik doblonun

sizin arabada şuan sıfırı 45 bin tl nete 33 gibi yazabilirsiniz bence geçen bizimkine 32bin verdiler adam 3 gün peşimde gezdi -ama ben satmaya niyetimiz olmadığı için vermedik bu aralar arabalara çok zam geliyor o yüzden ona göre fiyata satın sora çok eklemek zorunda kalırsınız

otomatik doblonun testi

http://www.arabam.com/otomobil-testleri/fiat-tum-testler-yorumlar/fiat-doblo-premio-1-6-multijet-at/293536

sizin için hayırlısı olsun

Arkadaşlar aracımla biraz gezdik, fikirlerimi sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle aracın 1.6 ve start stoplu olması önceki 1.3 doblo daki 9.0-9.5 olan şehir içi yakıt sarfiyatını 7,5lt ye düşürdü. 🙂

Dur kalk trafikte start stop can sıkıcı oluyor. Benim araba çalışıp ilerleyene kadar önüme hep birileri girdi. 🙁

Otomatik vitesle dar yerlere park etmek ölüm! Yarım debriyaj kullanamıyorsunuz, gaza basınca ani ileri ve geri hareketler yapıyor. (el freni ile bunu biraz aşmaya çalıştım)

1.6 105hp acayip kendini hissettiriyor, 1.3te 1. ve 2 viteslerde canım sıkılırdı, şimdi vay be! dedirtiyor 🙂

Vites geçişleri bana göre gayet güzel ve başarılı 🙂

Yokuş aşağı inerken vites küçültmesi bazen can sıkıyor 🙁

Blue&me de usb den müzik dinlerken bir klasörden diğer klasöre geçmeyi başaramadım (yada yok) 🙁

Hız sabitleyiciyi kısa sürelide olsa hayatımda ilk defa kullandım aşık oldum. Benden iyi kullanıyor araba kendini 🙂

Şimdilik bu kadar, saygılar.

Merhaba,

Bende 1.3 2011 model d3 var, eşim düz vites kullanamadığı için satıyorum, yeni aracı yine doblo ama bu sefer 1.6 otomatik almayı düşünüyorum. Forumu aradım ama otomatik doblolarla ilgili bir veri bulamadım, rica etsem otomatik doblo su olan arkadaşlar yada otomatik doblo kullanmış arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirler mi?

Benim takıldığım konular

- 1.6 çok yakar mı (benim arabada avcılar trafiğinde 9-10-11 lt yakıyorum bununla ne gelir başıma)

-Otomatik vites arıza verir mi?

-Trafik sigortası ve kasko yaptırdığımda benim araba ile aralarında yaklaşık ne kadar oynama olur?

-Aldığıma pişman olur muyum?

-Benim araba sizce yaklaşık ne kadar eder?

-1.6 otomatiklerin piyasası ne dir?

Biliyorum uzun oldu ama borç harç alacağım için zarar etmekten ve pişman olmaktan korkuyorum.

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar, size fikir vermesi için yazıyorum bir önceki araç 1.3 doblo idi (2011 model) yaşım 29 ilk arabam olduğu için

Trafik sigortası 1080 tl
Kasko 1580 tl tutmuştu.

Şimdi yeni arabam 1.6 comformatik doblo (2011 model)

Trafik sigortası 870 tl (kampanyaya denk gelmişim) 🙂
Kasko 1508 tl tuttu

Buradan şunu çıkarıyorum, aracın motoru yada şanzımanı değiştiğinde (yani fiyatı) kasko ve trafik sigortası değişmiyormuş. Yada bende değişmedi. 🙂

Bilgilerinize,

Mustafa bey kullanmış olduğunuz otomatik doblo deneyimleriniz benim için önemli. İlerde nasip olursa otomatik tercih etmeyi düşünüyorum. Bahsettiğiniz dar yerlere park ve start stop düşündürdü. El frenini bu şekilde kullanmanız disk ve kampanalar için ilerde sıkıntı olmaz mı? Ben vites geçişlerini ve vites değişim zamanlamasını merak ediyorum. İstanbul trafiğinde gayet memnunum diyorsanız % 80 tercih etmeyi düşünüyorum.

Bence bu aracı alan pişman olmaz, sonuçta vw grubun dsg şanzımanı değil, ki zaten bu şanzıman otomatik değil robotize deniyor. Yani sizin yapacağınız manuel vites değişimini şanzımandaki robot yapıyor. Bu nedenle o performans beklenmemeli. Ama şu kesin herkesten daha iyi vites değiştiriyor, yanınıza en usta şoförü alın o vites değiştirdiğinde ne kadar geçişleri hissederseniz eminim ki bunda daha az hissedilir.

Start stop düşündürmesin canınızı sıkarsa el freninin oradan iptal edebiliyorsunuz.

El freni arka lastikleri kilitler, arkalarda zaten disk değil kampana. Bu el freni ile park tampon tampona park etme durumunda geçerli yoksa bir sıkıntısı yok, e biraz arka balatalar çabuk aşınır ama oda zaten çok uzun süren ve iki de bir yapılan bir işlem olmadığı için bence hiçbir problem olmaz. (el frenini çekip geri geri gelmiyorsunuz eliniz el freninde oluyor geri geri hızlı gelirken el freni ile durduruyor yada yavaşlatıyorsunuz. Bu da düz yolda değil araba yokuş aşağı bakarken geri geri park esnasında oluyor.)

İnşallah isteyen herkese nasip olur ben çok memnunum, ileride alıştıkça daha rahat park ederim diye düşünüyorum.

He bu arada şanzıman uzun ömürlü müdür? onuda zaman gösterecek.

Sanzimanda kronik ariza yok

mustafa abi senin 1.6 105hp degil 90hp otomatikler 90hp bilgin olsun

Yok Oğuz kardeş ruhsatta da yazıyor, 77kw =103 hp

Servise de sordum ilk çıkanlar 105hp olarak çıkmışlar, sonrakiler 90hp.

Blue&me özelliğini aracın kitapçıları olmadığı için kullanamamıştım, dün siteden indirip denedim, usb den müzik dinlerken klasörler arası geçiz yapmak için windows işaretine tıklayıp klasörler diyorsunuz, aracın gösterge panelinde (teyipte değil) klasör isimleri beliriyor, dreksiyondeki oklarla istediğiniz klasör üzerinde durup yine dreksiyon üzerindeki ok. a basıyorsunuz çalmaya başlıyor.

Birde fiatın sitesinde Blue&me ile uyumlu telefonların listesinde note 2 (N7100) olmamasına rağmen bluetooth bağlantısını yaptım, artık telefon görüşmelerini araçtan yapabiliyorum. 🙂

Bilgilerinize,

Yok Oğuz kardeş ruhsatta da yazıyor, 77kw =103 hp

Servise de sordum ilk çıkanlar 105hp olarak çıkmışlar, sonrakiler 90hp.

bence yanlis bilgi var ruhsatada yanlis yazilmistir 1.6 ltomatik dob, olarin hepsi 90hp hicbirzaman 105 hplik olmadi trafikteki akilli memur ruhsata yanlis yazmistir yada bayideki plaka ci hatta forumda baki abi ve enis abi ilk 1.6 otomarik alanlardan bilginiz olsun

blueme bizim lineada vardi arada muhabbet ediyordum araba ile guzel ozellik

arkadaşımda otomatik linea var 1.3 motor. ben hiç beğenmedim triptoniği kullanmak zor ve zahmetliydi. ama 1.6 motorda zorlamayacağını düşünsemde. fiat gurubunun otomatik vitesli araçlarını ne alırım nede tavsiye ederim.

Eskiden haklı olabilirdiniz ama yeni otomatikler farklı...

Sevgili arkadaşım Oğuz kardeşiminde beyan ettiği üzere ben comformatic vitesli doblo Türkiyede lansmanı yapılmadan alanlardanım......evet ilk seri comformatic vitesli araçlarda sorun vardı
Hatta fiorinonun ilk comformaticli araçları hill holder yani yokuş kalkış destekli çıktığı için servisler baskı balata yetiştiremez olmuştu.....Ancak Fiat bunun farkına çabuk vardı ve sonraki serilerinde hill holder destekli olarak çıkarttı araçları....Dobloda ise ilk serilerde kronik sorun lar mevcuttu....ancak Fiat yine etki tepki hemen hatalarını absorbe etti ...yeni nesil comformaticli araçlar gayet başarılı.......ama sizin söylediğiniz gibi veya servisin size söylediği gibi comformatic li Doblolar hiçbir zaman 105 bg olarak çıkmadı......1.6 90 bg olarak sahaya sürüldü

Buaralar otomatik doblo ile bi kac defa yolculuk yaptim onceye gore guzel suanlik sorunda yok comformatic bence sadece ekonomi dusunulerek tasarlanmis

Buaralar otomatik doblo ile bi kac defa yolculuk yaptim onceye gore guzel suanlik sorunda yok comformatic bence sadece ekonomi dusunulerek tasarlanmis
kesinlikle katılıyorum sana

önemli ama...

A2nDoL.jpg

0VlRPB.jpg

4m1jdG.jpg

JLqZ5Q.jpg

O2VvWD.jpg

zRajWj.jpg

GnPmqZ.jpg

ydN6yj.jpg

Aldığım araç bu, eksikler resimlerde yazılı, değerli önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Saygılar,

boyadaki problem güneş yanığı değil.çizikler tek olsa rotuşla hallolur ancak aracınızda vernik atması var.dışarıda boyanan parçalarda bazen vernik-tiner uyumsuzluğundan yada işçilik hatalarından kaynaklı vernik atmaları görülebiliyor.vernik atan parçanın en temiz çözümü parçanın tekrar boyanmasıdır.ikinci bir seçenek olarak,eğer eliniz boya işine yatkınsa oto boyacıda aracınızın numarasında boya yaptırıp tüpe bastırabilirsiniz.parçayı sadece vernik atan yerlerden hafifçe zımparalayıp çok fazla yaymadan bu spreyle yeniden boyayabilirsiniz.

ezikleri göçükçüler boyasız düzeltebiliyor.yaklaşık 150 tl gibi bir ücret alıyorlar.göçükler düzeltildikten sonra çizikleri rotüşleyip 3000 zımparayla fazlasını aldıktan sonra cilalayarak yoketme şansınız var.

yapıştırıcı olarak würth yada 404 markanın spreyli yapıştırma kitlerini tavsiye edebilirim.

bagaj halısı için döşeme temizlik spreyleri var.ben daha önce kullandım.lekeye sıkıp köpüğü 10 dakika beklettikten sonra nemli bezle silip temizliyorsunuz.oldukça başarılı.bir tüp temizleme köpüğü 10 lira.

Sevgili arkadaşım Oğuz kardeşiminde beyan ettiği üzere ben comformatic vitesli doblo Türkiyede lansmanı yapılmadan alanlardanım......evet ilk seri comformatic vitesli araçlarda sorun vardı
Hatta fiorinonun ilk comformaticli araçları hill holder yani yokuş kalkış destekli çıktığı için servisler baskı balata yetiştiremez olmuştu.....Ancak Fiat bunun farkına çabuk vardı ve sonraki serilerinde hill holder destekli olarak çıkarttı araçları....Dobloda ise ilk serilerde kronik sorun lar mevcuttu....ancak Fiat yine etki tepki hemen hatalarını absorbe etti ...yeni nesil comformaticli araçlar gayet başarılı.......ama sizin söylediğiniz gibi veya servisin size söylediği gibi comformatic li Doblolar hiçbir zaman 105 bg olarak çıkmadı......1.6 90 bg olarak sahaya sürüldü

baki ergül farkı...erman toroğlu ofsaytta yanılır,baki aga otomatik şanzımanda yanılmaz!

Back