1,6 otomatik doblo

Ben servisin ve ruhsatın yalancısıyım 🙂 Expertizde motor no yu bilgisayara girdiğinde araç bilgileri bu şekilde çıkmıştı. Teferruatlı bilgiye sahip değilim.

Sevgili arkadaşım Oğuz kardeşiminde beyan ettiği üzere ben comformatic vitesli doblo Türkiyede lansmanı yapılmadan alanlardanım......evet ilk seri comformatic vitesli araçlarda sorun vardı
Hatta fiorinonun ilk comformaticli araçları hill holder yani yokuş kalkış destekli çıktığı için servisler baskı balata yetiştiremez olmuştu.....Ancak Fiat bunun farkına çabuk vardı ve sonraki serilerinde hill holder destekli olarak çıkarttı araçları....Dobloda ise ilk serilerde kronik sorun lar mevcuttu....ancak Fiat yine etki tepki hemen hatalarını absorbe etti ...yeni nesil comformaticli araçlar gayet başarılı.......ama sizin söylediğiniz gibi veya servisin size söylediği gibi comformatic li Doblolar hiçbir zaman 105 bg olarak çıkmadı......1.6 90 bg olarak sahaya sürüldü

3000 zımpara ile zımparaladıktan sonra yüzey mat olacak, cila ile parlatma sağlandıktan sonra araç yıkandıkça zamanla bu cila sökülmez mi? o zaman mat yerler tekrar ortaya çıkar değil mi?

Birde arka camın alt kısmındaki siyah parlak yüzey bayağı çizik onu nasıl kalıcı olarak parlata bilirim.

boyadaki problem güneş yanığı değil.çizikler tek olsa rotuşla hallolur ancak aracınızda vernik atması var.dışarıda boyanan parçalarda bazen vernik-tiner uyumsuzluğundan yada işçilik hatalarından kaynaklı vernik atmaları görülebiliyor.vernik atan parçanın en temiz çözümü parçanın tekrar boyanmasıdır.ikinci bir seçenek olarak,eğer eliniz boya işine yatkınsa oto boyacıda aracınızın numarasında boya yaptırıp tüpe bastırabilirsiniz.parçayı sadece vernik atan yerlerden hafifçe zımparalayıp çok fazla yaymadan bu spreyle yeniden boyayabilirsiniz.

ezikleri göçükçüler boyasız düzeltebiliyor.yaklaşık 150 tl gibi bir ücret alıyorlar.göçükler düzeltildikten sonra çizikleri rotüşleyip 3000 zımparayla fazlasını aldıktan sonra cilalayarak yoketme şansınız var.

yapıştırıcı olarak würth yada 404 markanın spreyli yapıştırma kitlerini tavsiye edebilirim.

bagaj halısı için döşeme temizlik spreyleri var.ben daha önce kullandım.lekeye sıkıp köpüğü 10 dakika beklettikten sonra nemli bezle silip temizliyorsunuz.oldukça başarılı.bir tüp temizleme köpüğü 10 lira.

3000 zımpara ile zımparaladıktan sonra yüzey mat olacak, cila ile parlatma sağlandıktan sonra araç yıkandıkça zamanla bu cila sökülmez mi? o zaman mat yerler tekrar ortaya çıkar değil mi?

Birde arka camın alt kısmındaki siyah parlak yüzey bayağı çizik onu nasıl kalıcı olarak parlata bilirim.

boyadaki problem güneş yanığı değil.çizikler tek olsa rotuşla hallolur ancak aracınızda vernik atması var.dışarıda boyanan parçalarda bazen vernik-tiner uyumsuzluğundan yada işçilik hatalarından kaynaklı vernik atmaları görülebiliyor.vernik atan parçanın en temiz çözümü parçanın tekrar boyanmasıdır.ikinci bir seçenek olarak,eğer eliniz boya işine yatkınsa oto boyacıda aracınızın numarasında boya yaptırıp tüpe bastırabilirsiniz.parçayı sadece vernik atan yerlerden hafifçe zımparalayıp çok fazla yaymadan bu spreyle yeniden boyayabilirsiniz.

ezikleri göçükçüler boyasız düzeltebiliyor.yaklaşık 150 tl gibi bir ücret alıyorlar.göçükler düzeltildikten sonra çizikleri rotüşleyip 3000 zımparayla fazlasını aldıktan sonra cilalayarak yoketme şansınız var.

yapıştırıcı olarak würth yada 404 markanın spreyli yapıştırma kitlerini tavsiye edebilirim.

bagaj halısı için döşeme temizlik spreyleri var.ben daha önce kullandım.lekeye sıkıp köpüğü 10 dakika beklettikten sonra nemli bezle silip temizliyorsunuz.oldukça başarılı.bir tüp temizleme köpüğü 10 lira.

3000 zımparayı su ile bastırmadan kullanıyoruz.sedece fazlaları alıyor.oluşan matlığı ve boya kalıntılarını pasta cila ile alıyoruz.ince pasta hareleri alıyor.en son parlatıcı vuruyoruz.birinci cila çıktıktan sonra matlık kalırsa aynı cilalama işlemini tekrar yapıyoruz.

Aracınız hayırlı olsun. keyifle kullanmanızı dilerim. Baki abinin dediği doğrudur. Kendisi burda ilk otomatiği alandı. yanılmıyorsam 2011 Ocak sonu yada Şubat'ta. Benim aracım da 20.Mart.2011 üretim tarihli. siparişle bekleyip almıştım. halen kullanıyorum. Bazı eksiklikleri olsa da genel olarak oldukça memnunum.

Benim aracım şu anda 29bin km civarında. bunun %30-40 kadarı uzun yol gerisi şehir içi trafiğinde yapıldı. Şehir içi trafiğinde %90'ı İstanbul'da. Şu anda bu 29bim km'nin genel ort. yakıt tüketimi 6.3lt/km civarı.

Vites geçişleri özellikle şehir içinde ve ilk 1. 2. viteslerde ciddi hissediliyor. onun dışında bir sorun yok. bahsettiğiniz dar park sorununu ben yaşamadım. istediğim gibi milim milim girebiliyorum. Sadece eğimin olduğu yani yokuşlu yerlerde bu sorun olabilir. o da ilk kalkışta değil (hillholder olduğu için o kısmı da çok rahat) .

Ancak benim başıma gelen hızlanma olayı daha farklı bir şekilde oluyor. örneğin ilerde ışık var ve trafik durmuş. ben de frene basıp yavaşlamışım. ancak öndeki arabaya iyice yaklaştığımda freni bırakıyorum mesela. bu esnada araç halen az biraz hareket etmeye devam ederken (vites küçültmekten midir, gaz vermesinden midir tam bilemiyorum) bazen araba aniden hafif bir ileri atılma hareketi yapıyor. dikkat edipte hemen fren yapmazsam öndeki arabaya çarpmam içten bile değil. Ancak dediğim gibi bunu bazen yapıyor.

Diğer yandan otom. doblolarda motor 1.6 olsa da güç ve tork değerleri 1.3 motor ile aynı . Yani 90bg güç, 200nm tork. 2011.Mart üretimi aracımın değerleri de bu şekilde. Bunun sebebi sanırım Fiat'ın doblo'da kullandığı robotize şanzımanın yüksek güç/tork değerlerine dayanmaması. kendini garantiye almak için sanırım gücü düşürmüş. Benim asıl anlamadığım ve şikayet ettiğim ise madem motoru bu şekilde düşürüyor o zaman neden direkt 1.3 motor takmamış da 1.6 ile biz kullanıcıları gereksiz bakım masraflarına sokuyor?

Bu arada ben aracımı aldığım gibi (henüz 400-500km'de iken) chiptuning yaptırmıştım. Gücü 110-115bg torku da 250nm civarlarına çıkarttım. 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Genel olarak sakin kullanan biriyim. Şimdiye kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım çok şükür.

Son olarak sigorta tutarlarınız çok yüksek geldi bana. Benim 2011 model otom. doblo aracım için bu yıl yaptırdığım sigortalar (Mart ayında, İstanbul) Trafik: 390tl , Kasko: 650tl

Aracınız hayırlı olsun. keyifle kullanmanızı dilerim. Baki abinin dediği doğrudur. Kendisi burda ilk otomatiği alandı. yanılmıyorsam 2011 Ocak sonu yada Şubat'ta. Benim aracım da 20.Mart.2011 üretim tarihli. siparişle bekleyip almıştım. halen kullanıyorum. Bazı eksiklikleri olsa da genel olarak oldukça memnunum.

Benim aracım şu anda 29bin km civarında. bunun %30-40 kadarı uzun yol gerisi şehir içi trafiğinde yapıldı. Şehir içi trafiğinde %90'ı İstanbul'da. Şu anda bu 29bim km'nin genel ort. yakıt tüketimi 6.3lt/km civarı.

Vites geçişleri özellikle şehir içinde ve ilk 1. 2. viteslerde ciddi hissediliyor. onun dışında bir sorun yok. bahsettiğiniz dar park sorununu ben yaşamadım. istediğim gibi milim milim girebiliyorum. Sadece eğimin olduğu yani yokuşlu yerlerde bu sorun olabilir. o da ilk kalkışta değil (hillholder olduğu için o kısmı da çok rahat) .

Ancak benim başıma gelen hızlanma olayı daha farklı bir şekilde oluyor. örneğin ilerde ışık var ve trafik durmuş. ben de frene basıp yavaşlamışım. ancak öndeki arabaya iyice yaklaştığımda freni bırakıyorum mesela. bu esnada araç halen az biraz hareket etmeye devam ederken (vites küçültmekten midir, gaz vermesinden midir tam bilemiyorum) bazen araba aniden hafif bir ileri atılma hareketi yapıyor. dikkat edipte hemen fren yapmazsam öndeki arabaya çarpmam içten bile değil. Ancak dediğim gibi bunu bazen yapıyor.

Diğer yandan otom. doblolarda motor 1.6 olsa da güç ve tork değerleri 1.3 motor ile aynı . Yani 90bg güç, 200nm tork. 2011.Mart üretimi aracımın değerleri de bu şekilde. Bunun sebebi sanırım Fiat'ın doblo'da kullandığı robotize şanzımanın yüksek güç/tork değerlerine dayanmaması. kendini garantiye almak için sanırım gücü düşürmüş. Benim asıl anlamadığım ve şikayet ettiğim ise madem motoru bu şekilde düşürüyor o zaman neden direkt 1.3 motor takmamış da 1.6 ile biz kullanıcıları gereksiz bakım masraflarına sokuyor?

Bu arada ben aracımı aldığım gibi (henüz 400-500km'de iken) chiptuning yaptırmıştım. Gücü 110-115bg torku da 250nm civarlarına çıkarttım. 3 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Genel olarak sakin kullanan biriyim. Şimdiye kadar bir sıkıntı ile karşılaşmadım çok şükür.

Son olarak sigorta tutarlarınız çok yüksek geldi bana. Benim 2011 model otom. doblo aracım için bu yıl yaptırdığım sigortalar (Mart ayında, İstanbul) Trafik: 390tl , Kasko: 650tl

düşük devirde aracı frenle zorlamaktan oluyor.ana sıkıntı düşük devirde pompanın zorlanması.sadece otomatiklerde değil,manuel araçlarda da düşük devirde frenle zorlarsanız,freni bıraktığınızda sert bir ileri atılma olur.

Mustafa abi o arkadaki sitah bolgeyi asla zimpara vurma dedigim gibi yap

ciziklere raptor abinin dedigi gibi yapabilirsin bu zimpara yontemi ile cok iti sonuc alanlar var bende denedim ama tam beceremedim fakat o vernik atan parcalar zaten onceden boyandi ise boyat bence eger boyanmadi isede botat cizikler cok derin fakat on camurluktaki cizikler gidebilir bu arabaya onceden pasta cila yapilmis zaten istersensonax magiuars 3m gibi markalar ile bi gorus onlarsa halledebilir

Ezikler boyamadan duzeltilebilir

Dosemedeki leke boya ise ilk once aseton ile kabasini temizleyin daha sonra aspirix ile lekeyi yumusatin daha sonra yine aspirix li sicak su ile yikayin imkan var ise hali yikama ile cekin

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Benim başıma ışıkarda bahsettiğiniz konu hiç gelmedi aksine bende vites küçültüp ekstra yavaşlama yapıyor!

Beygir olayını da Baki abi dedikten sonra kapattım, sonradan sıkıntı yaşamamak için(ruhsatla ilgili) fiat a mail attım konu ile ilgili olarak araştırıp resmi yazı göndereceklermiş. Yazıya göre olmadı ruhsatı değiştireceğim.

Park sorunu kesinlikle benim araçta canımı sıkıyor, gaza ne kadar az bassam da milim milim gitmiyor. Belki benim baskı balata aşınmış olabilir, artık bir sonraki bakıma kadar böyle devam edeceğim.

Yakıtla ilgili MAŞALLAH diyeyim de nazar değmesin, ben Avcılarda oturuyorum, yakınlarda kullanınca rampa in-çık, trafikte dur kalk 7-8 lt göstermeye başladı araba. 🙁🙁🙁

Bizim bakımlar neden 1.3 ten fazla servisin dediği her 10.000 km de yağ değişimi de yok ?
Birde beygir 90hp 1.3 ile aynı ancak bu arabam önceki 1.3 e göre çekişte çok fark ediyor, rampa yukarı çıkarken 1. ve 2. viteslerde eski araba can sıkıyordu ama bu çok tatmin ediyor beni.

Bu arada diğer arabaya göre motor sesi 1. viteste aynı 2.5 ford minibüs motor sesi gibi geliyor kır kır kır.

Sigortaya gelince sigortacının bana dediği benim yaş 29, ilk arabam bu nedenle fazla oluyormuş! artık 2 sene sonra göreceğiz ne kadar vereceğimizi.

Bende chiptuning yaptırmak istiyorum yakıttan tasarruf için ancak parça o kadar pahalı ki (1000 tl) benim yaptığım yol onu taktırmaya değmiyor.

Uygun fiyatlı yakın bir yer var mı göçükleri çektirebileceğim.

Arabanın hiç bir yerinde boya yok,servis aletle ölçtü.

Arkadaki siyah bölgeye parlak folyo kaplatayım diyorum ama yazıları sökmeden oraya folyo kaplayamazlar sanırım, yazıları da düşer diye söktürmek istemem.

Bu hafta sonu vakit bulabilirsem Haramideredeki Ziebert'e gidip fiyat alacağım. Boyacıya gittim para almak için midir bilmem arabayı komple boyayalım o çizikler pasta ile gitmez dedi. 🙁 8 parçayı boyayıp, pasta cila yapacakmış 1200 tl istedi.

Mustafa abi o arkadaki sitah bolgeyi asla zimpara vurma dedigim gibi yap

ciziklere raptor abinin dedigi gibi yapabilirsin bu zimpara yontemi ile cok iti sonuc alanlar var bende denedim ama tam beceremedim fakat o vernik atan parcalar zaten onceden boyandi ise boyat bence eger boyanmadi isede botat cizikler cok derin fakat on camurluktaki cizikler gidebilir bu arabaya onceden pasta cila yapilmis zaten istersensonax magiuars 3m gibi markalar ile bi gorus onlarsa halledebilir

Ezikler boyamadan duzeltilebilir

Bende tam senin dediğin gibi yapacağım, halı yıkama yok ama ıslak kuru süpürge var onunla halıyı temizledikten sonra nemi emdirmeye çalışacağım. İnternette aspirix satan yer bulamadım, artık carrefeur falan gezip bakacağım. Forumda gördüm bu aspirix için dikkat et döşemeyi delme yazmışlar bu öyle yakıcı bir şey mi?

Dosemedeki leke boya ise ilk once aseton ile kabasini temizleyin daha sonra aspirix ile lekeyi yumusatin daha sonra yine aspirix li sicak su ile yikayin imkan var ise hali yikama ile cekin

Aspirix temizlik satan yerlerde var aspirixin dosemeyi deldigini duymadim ama tabi saf olarakta yine dikat edin ama ben hep bu asopiriz diger adi aspirin de olabilir ama orjinali aspirix sonuc herzaman mekemmwl oluyor

Bagaj kapagindaki siyah bolgedeki parcada cizik gordum virtus 473 adli likit pasta ile temizledim

Türkay şuan kronilk bi arıza bulunmuyor sadece vites geçişlerini hissetiriyor onun haricinde problemi yok

1 ay önce yazmıştım foruma hala bulamadık bir düzgün araç 🙂 picasso ve doblolara bakıyoruz. Doblo otomatiklerde kronik hata diye bir şey duymuştum da teşekkür ederim cevap için 🙂

ilk başlarda bi kaçtane oldu ama sadece 100 taneden 5 tanesi kadar örnek şuan bi kronik arıza yok

Amerika'ya +9 Otomatik Doblo bize fıss... Keşke bu imkanlar bize de sunulsa

Back