1.6 Multijet Egea Sadece Rölantide olan Beyaz Duman Sorunu Jenerasyon Dumanı Sorunu

EmirKırımlı

Azimli Üye
Başka Araç
Adı
Emir
Kan Grubu
A RH -
Meslek
KAMERA VE UYDU SİSTEMLERİ
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
Beyaz
Merhaba Ağabeylerim. 2016 model 1.6 multijet egea sürücüsüyüm. Aracımın pdf tıkanmaları ve sürekli çekiş düşüklüğü problemlerim ile daha önce kullandığım dizel araçlarda olduğu gibi partekül filtresi iptali için karar aldım ve iptal ettirdim (kırdırdım). Fakat bilmiyordum ki multijet motorlarda pdf iptali sonrası rölantide beyaz duman sorunu oluşuyormuş ve genel olarak araştırmam üzerine 10 sürücüden 7 sinde bu sorun var ve çözülemiyor. Aracımın turbosu olsun enjektörü olsun hepsini kontrol ettirdim ve her şey dört dörtlük. Aracım çekişi olsun yakıtı olsun çok memnunum fakat sadece rölantide olan jenerasyon dumanı beni çok fazla rahatsız ediyor. Aracın içerisi kötü bir şekilde koku oluyor. Egr iptal ettirdim tamamen kör emme manifolt içine herhangi bir egzoz gazı dönüşümü yok. Map sensörünü temizledim. Gaz kelebeğini temizlettim. Hiçbir şekilde çözüm elde edemedim. Araca 4 farklı şirket yazılım attı ve kurumsal firmalar dahil isim vermiyorum. Hiçbiri sorunu çözemedi. Aracımın giderken hiçbir problemi yok. Sabah ilk marşta da duman atmıyor. Ne zaman motor bir diş bile ısınsa sadece rölantide beyaz duman ve motorda teklemeler oluşuyor. Tecrübeli olan ağabeylerimden yardım istiyorum. Sorunun Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Aracımda su ve yağ eksiltmesi hiçbir şekilde yok.

Dosyalar

• IMG_4680.webp
    IMG_4680.webp
    212,1 KB · Okunma: 29
  • WhatsApp Image 2025-05-01 at 8.51.21 PM.webp
    WhatsApp Image 2025-05-01 at 8.51.21 PM.webp
    43,7 KB · Okunma: 25
Ah be kardeşim iş olsun diye mi fabrika koydu sen usta bulamamışsın ondan olmuş bu işler bir dünyada para almışlardır yapılmaması gerekeni yaptırmışsın

Ah be kardeşim iş olsun diye mi fabrika koydu sen usta bulamamışsın ondan olmuş bu işler bir dünyada para almışlardır yapılmaması gerekeni yaptırmışsın
Abi çözüm arıyorum şuan.

Bu sorun çok normal ecu dan iptali yapılırsa sorun çözülür, iyi bir beyinci işini çözer boşuna sağını solunu kurcalatma

Bu sorun çok normal ecu dan iptali yapılırsa sorun çözülür, iyi bir beyinci işini çözer boşuna sağını solunu kurcalatma
Sıkıntı da çözemiyorlar. 3 farklı firma çözemedi. Kime gideceğim ?

Benim o kadar tecrübem yok, sıkıntının kaynağı beyinden DPF iptali tam gerçekleşmemesi. Neresi yapar kim yapar bilmiyorum. Ama sıkıntın o. Ya internet üzerinden bulup görüş boşuna git gel yapma, ya ad forumda bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekle

Sıkıntı da çözemiyorlar. 3 farklı firma çözemedi. Kime gideceğim ?
İstanbul anadolu yakasındaysan yönlendireyim bir baksınlar lakin yoğunlar ayrıca dbf iptali neden yaptın ? Temizliği yeterli oluyor sürekli tıkanan birşey değil dbf den sonra duman yapar lakin jenerasyon dumanı değil 4 tane beyine yazılım neden attırdın ? Parana yazık

İstanbul anadolu yakasındaysan yönlendireyim bir baksınlar lakin yoğunlar ayrıca dbf iptali neden yaptın ? Temizliği yeterli oluyor sürekli tıkanan birşey değil dbf den sonra duman yapar lakin jenerasyon dumanı değil 4 tane beyine yazılım neden attırdın ? Parana yazık
Tabikide yapamadıkları işe para vermedim. Herkes yaparım diyor ama kimse beceremedi jenerasyon dumanını kesmeyi. Bana sağlam bir beyinci veya yazılımcı lazım.

Dumanı geçtim yazın camlar açıkken durduğun yerde mazot kokusundan nefesin de kesilir, bu işi yapan illaki vardır, işi yapamayana istediği parayı verme el emeği ver geç.

Dumanı geçtim yazın camlar açıkken durduğun yerde mazot kokusundan nefesin de kesilir, bu işi yapan illaki vardır, işi yapamayana istediği parayı verme el emeği ver geç.
Aynen öyle araç sadece rölantide leş gibi kokuyor. Enjektörlere fazla mazot püskürttürüyor motor. Kimin çözecek bu işi arıyorum..

Tabikide yapamadıkları işe para vermedim. Herkes yaparım diyor ama kimse beceremedi jenerasyon dumanını kesmeyi. Bana sağlam bir beyinci veya yazılımcı lazım.
Ankaraya gel yardımcı olur sponsorlarımız

Ankaraya gel yardımcı olur sponsorlarımız
Sponsor kim abi ? Eğer kurumsal bir firma ise ankaraya gelmeme gerek yok muhakkak kocaeli sakarya istanbul da da vardır işletmeleri

Fiat Ali uğurlu yetkili servis Ankara sponsoru

Egeacı gruplarada bir göz at bölgendeki mutlaka çözüm bulursun

Egeacı gruplarada bir göz at bölgendeki mutlaka çözüm bulursun
Sadece egea değil aynı sorun dobloda da oluyor çok araştırdım henüz çözüm bulamadım. Ben bu işi çözerim diyen yok

Sadece egea değil aynı sorun dobloda da oluyor çok araştırdım henüz çözüm bulamadım. Ben bu işi çözerim diyen yok
Özel tamirci olmayacak kurumsal firma birmot yetkili servise teslim et ikisinide halleder

Özel tamirci olmayacak kurumsal firma birmot yetkili servise teslim et ikisinide halleder
Yetkili servis pdf takmak ister abi benim sorunum yazılımsal ama yine de ilgilenir mi ?

Yetkili servis pdf takmak ister abi benim sorunum yazılımsal ama yine de ilgilenir mi ?
Seni orjinale çevirir fabrika ayarlarına geri döndürür bol paralı gitmen lazım veee gitte yani iyi olur

Yoksa boş beleş beklersin şüpheli şüpheli
Serviste kafan rahat olur

İki araba diyon iki arabanın düştüğü şu hale bak

Back