EmirKırımlı
Azimli Üye
Başka Araç- Kayıt
- 6 Eylül 2021
- Adı
- Emir
- Kan Grubu
- A RH -
- Meslek
- KAMERA VE UYDU SİSTEMLERİ
- Aracınız
- Başka Araç
- Modeli
- Premio Plus
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2016
- Renk
- Beyaz
Merhaba Ağabeylerim. 2016 model 1.6 multijet egea sürücüsüyüm. Aracımın pdf tıkanmaları ve sürekli çekiş düşüklüğü problemlerim ile daha önce kullandığım dizel araçlarda olduğu gibi partekül filtresi iptali için karar aldım ve iptal ettirdim (kırdırdım). Fakat bilmiyordum ki multijet motorlarda pdf iptali sonrası rölantide beyaz duman sorunu oluşuyormuş ve genel olarak araştırmam üzerine 10 sürücüden 7 sinde bu sorun var ve çözülemiyor. Aracımın turbosu olsun enjektörü olsun hepsini kontrol ettirdim ve her şey dört dörtlük. Aracım çekişi olsun yakıtı olsun çok memnunum fakat sadece rölantide olan jenerasyon dumanı beni çok fazla rahatsız ediyor. Aracın içerisi kötü bir şekilde koku oluyor. Egr iptal ettirdim tamamen kör emme manifolt içine herhangi bir egzoz gazı dönüşümü yok. Map sensörünü temizledim. Gaz kelebeğini temizlettim. Hiçbir şekilde çözüm elde edemedim. Araca 4 farklı şirket yazılım attı ve kurumsal firmalar dahil isim vermiyorum. Hiçbiri sorunu çözemedi. Aracımın giderken hiçbir problemi yok. Sabah ilk marşta da duman atmıyor. Ne zaman motor bir diş bile ısınsa sadece rölantide beyaz duman ve motorda teklemeler oluşuyor. Tecrübeli olan ağabeylerimden yardım istiyorum. Sorunun Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Aracımda su ve yağ eksiltmesi hiçbir şekilde yok.