1.6 Doblo yedek su tank kapağından su atiyor

Ege59pasa

Azimli Üye
Doblo
Adı
Evren
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
S.a arkadaşlar 2010 model 1.6 doblom var yedek su tankın kapagindan su atiyor motor ısınınca sürekli değil büyük ihtimal fan açacağı zaman atıyor ama araba hararete kalkmıyor ibre oynamıyor tankı değiştirdim orjinal kapak aldım gene kesmedi daha önce başına gelen varmı

Resmini çek at bakalım

Yolda giderken atıyor olduğu yerde çalışırken atmıyor depoda hep antifiriz var yağ falan karışmıyor tertemiz antifiriz motar yaginada su karışmıyor sürekli kontrol ediyorum araba hararete de kalkmıyor bı turlu cozemedik bu işi

Yolda giderken atıyor olduğu yerde çalışırken atmıyor depoda hep antifiriz var yağ falan karışmıyor tertemiz antifiriz motar yaginada su karışmıyor sürekli kontrol ediyorum araba hararete de kalkmıyor bı turlu cozemedik bu işi
İyi bir ustaya ihtiyac var

Hangi ustaya gityiysem onu değişmek lazım bunu değişmek lazım silindir kapağını Şokelim diyen de var motor Şokelim diyende var malesef tam şundan yapar diyen yok

Hangi ildesiniz

Araçta hararet sorunu yok kapaktan su atıyor,antifirizi en son ne zaman değiştiniz? Sistemin havasını aldırdınız mı? Sistemde hava varsa genleşme kabında aşırı ısınmada fazla su birikir bunu da kapaktan atar.Fan işlevini yerine getiriyor mu açtı mı hiç? Yeterli soğutma olmadığında da olabilir

Antifiriz yeni fan açıyor ama bidaha kontrol ettirixsm bide termostat tan şüpheleniyorum bide onu değiştiricem bakalım ne olucak

Su eksiltme var mı ?

Antifiriz yeni fan açıyor ama bidaha kontrol ettirixsm bide termostat tan şüpheleniyorum bide onu değiştiricem bakalım ne olucak
Iyi aksamlar banada oyle geldi anlattiginiza gor sanki termostat gec aciyor basinci ordan atiyor olabilir tabi ihtimal arac kac km.de

Havası alınmamış olabilir abi yada termostat ikisi çok muhtemel.

Araç 156.000 de şu eksiltme yok termostati degisicem bakalım ne olucak arabanın gidisinde çalışmasında hiçbir problem yok sadece kapaktan su atması işte oda tankın ordami islakliktan anlıyoruz

Termostat ta hem fikirim de antifiriz usta koydu hava alma yeri varmı ki usta havasını almiyormu onu çözemedim

Termostat ta hem fikirim de antifiriz usta koydu hava alma yeri varmı ki usta havasını almiyormu onu çözemedim
Usta sıvıyı koyar havasını almaz,hatta çoğu zaman genleşme kabını doldururlar motor çalıştığında normal seviyesine kendiliğinden iner der bunun nedeni sistemde hava olması.Bazen sistemde hava kalır bunuda kalorifer peteğine giden boru var motorun arkasında açıkta görülüyor üzerinde vidalı plastik tapa var oradan alınabiliyor.

Aracı çalıştırıp bi bak abi o tapayı aç zaten elle açılır. Motor çalışırken bi açmayı dene sıcakken değil soğukken onuda unutma abi.

Bugün değiştirdik termostati antifiriz de değiştik havasını da aldık dediğin yerden bakalım şimdi lik bı sıkıntı yok deneyip gorucez

İnşallah abi kazasız belasız ❤️

Back