1.4 Fire Motor DOBLO ile 1.3 Multi Jet motor KIYASI lazım

Kadirc

Azimli Üye
Adı
kadir
Kan Grubu
0 +
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2016
Merhaba arkadaşlar

2006 ve üstü 1.4 Fire motor doblolar ile 1.3 multi jet motor araçlar arasındaki farkları öğrenmek istiyorum doblomu satmıştım tekrar bir doblo almayı düşünüyorum yanlız busefer uzun zaman satmamak için almayı düşünüyorum 1.4 doblolara baktım fiyatları 1.3 multi jetler ile aralarında neredeyse aynı modelde bir araçla 4-5 binlira para oynuyor fiyatına göre %30 luk bir marj ve bana orantısızlık var gibi geldi sanki fiyat karşılaştırması yapıldıgında benzinliye biraz haksızlık edilmiş ve fiyatı uygun gibi geldi şimdi arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum 1.4 fire motor mu 1.3 multijetmi Nedenleri ile birlikte yazarsanız sevinirim

eğer uzun zaman satmayıp da "çok kullanacaksanız" 1.3 multijeti tercih edin. hem yekıtı çok düşük hem ömrü çok uzun. 1.4 benzinli motor doblo kasasında çok tüketim yapar. tabi kullanan arkadaşlar abiler var onların ne diyeceği daha önemli ama benim görüşüm bu
saygılar.

eğer uzun zaman satmayıp da "çok kullanacaksanız" 1.3 multijeti tercih edin. hem yekıtı çok düşük hem ömrü çok uzun. 1.4 benzinli motor doblo kasasında çok tüketim yapar. tabi kullanan arkadaşlar abiler var onların ne diyeceği daha önemli ama benim görüşüm bu
saygılar.

*tup**tup*

uzun süre bineceksen dizel.

sanırım 1.4 fire'a lpg uygulanırsa 1.3 multijetten daha az yakıyor..

her sene muayenede uğraşılmaz lpg ile
tabi tercih meselesi
bide klima açık rampa çıkması var işin yüklü araba ile onu da gözardı etmeyelim.

1.4 fire çok felan yakmıyor arkadaşlar 15 kuruş yakıyor benim aracım brc sıralı lpg'si var inanmayan gelir gazını doldurur ölçeriz görür test ederiz.Çekiş Konusundada bi sıkıntınız olmasın ha bi 1.9 jtd gibide gitmez tabiki ama senide üzmez kırmızıda kalkışlarda felan atikdir.1.3 multijet dobloda hiç kullanmadım ama albeada kullanmışlığım var performansları aşşağı yukarı aynı.Ha binecem diyosan uzun ömürlü sessiz 1.4 fire öneririm.

hah işte en doğru cümleleri serhat kardeşimizden öğrenebilirsin. onunki 1.4 fire

1.4 iyidir abi uzun zamanlar kullanabilirsin hususide bişey olmaz 500 bine kadar yolu var tek motorda motoru ise 1700 tl yani 1.3 gibi 4 5 bin tl harcamazsın kendi 1.4 üzle ilgili bişey söyleyelyim 1.3 ten daha iyi diyebilirim

bilmemekten.arkadaşlar 2008 di galiba.1,4 vardı burda geçen sene.klima tüp yok ve tek kapı diye araç sahibine haciz gelecekmiş o yüzden acilen satıyordu daha 40,000 kmde idi.13,000 e almamıştım dizel ve klimalı arıyorum diye.:|:|:|

valla ucuzmuş.

2008 lpg siz 1,4 kullanıcısı olarak tarafsız yorum yapmak istiyorum.
1,4 benzinde aslında sert kullanılmassa oldukça makul yakıyor.ama benzin fiyatlarının uçması yakıtı çok gösteriyor.
1,3 motorla kağıt üstünde tork haricinde farklılık gözükmüyor.
motor maliyeti daha hesaplı ve küçümsenmiyecek kadar km yapıyor.
lpg de oldukça ucuz olduğu söyleniyor kısa zaman içinde bende düşünüyorum.
benzinde 1,6 passata göre daha hafif ve daha az yakıyor.
sıfır ve 2.elde dizelle arasında cazip fiyat farkları var.
eğer hesaplı bulunursa lpg li 1,4 almak mantıklı gibi.
dizelde olsa benzinlide olsa her yıl zaten vize var vergi ve sigortalar aynı.bakımda benzinli hesaplı olur.dizelin temizini bulmak güç oluyor.çok km yapmış ve yorgun araçlar var piyasada.ben henüz 32 bin km deyim ve hususi olarak kullanıyorum.motor bakım ve arıza yönünden sıkıntım olmadı.2.elde değer kaybediyor.dediğiniz doğru 5 milyarlık fark oldukça yüksek ve haksızlık var gibi.
lpg li bulursanız 5000 tl lik yakıtla zaten epey binersiniz.
tahminim 25 bin km ve 2-3 yıl bedava binersiniz.klima açık rampalarda sıkıntım olmadı 80 le çıkacağıma 60 la çıktım.
ayrıca benim hoşuma giden en güzel özelliklerden biri motorun çok sessiz olması.

evet sessizlik konusunda diyecek bişey yok. 1.9 kullanıcısı olarak motor sesinin ne derece etken oldugunu iyi biliyorum. 🙂

fiat dizelleri vw göre yine çok sessiz.
passatlar çalışınca mahalle uyanıyor.

Makyajsız caddy ve transporterler sesli ama yenilerinin sesi benzinli gibi neredeyse 😀

ilk çalıştırılan tüm yeni dizeller ısınıncaya kadar benzinliye göre oldukça sesli.
ford larda dahil.

Back