1.4 Fire Motor DOBLO ile 1.3 Multi Jet motor KIYASI lazım

arkadaşlar gerçekten kelepirdi.ama o zaman 17,000 tl civarına dizel klimalılar bulunabiliyordu.bende tüp taktırsan 14,500 civarına geliyordu işletmesi falan.dizel buluruz ümidiyle almadım sonradan da piyasa birden yükselince biz ayazda kaldık tabi.mecburen sıfır almak zorunda kaldım.kasada değişsin bari deyip yenisinden aldık.nasip diyoruz artık.

vardır bu işte bir hayır mehmet abi.

1,3 çok ekonomik bence diğer dizellere görede sessiz 1,4 fire uuygun fiyatı ile alınabilir

ben 1.4 kullanıcısı olarak tavsiye ediyorum şahsen ha 1.3 te krar kılarsın bişey diyemeyiz ama hem çekiş hem performans hemde sessizlik açısından 1.4ü öneririm klimada o kadar etkilemiyo tabiki her araçta klima çalışınca fark eder o kadar olucak. zaten 1.4 alıcaksan direk brc veya zavoli sıralı lpg taktır tadınmaz yenmez bende zavoli var 15 krş civarı yakıo çok memnunum. karar sana kalmış kardeşim şimdiden hayırlısı ha 1.3 ha 1.4 doblo olsunda kafan rahat olsun 😀

arkadaşlar ben de 1.2 benzinli doblo var. araçla bir hafta önce Amasya'dan Ordu'ya gittim. giderken 5.6 l./100 km. gelirken de 6.1 l. / 100 km. yaktım. dönüş yolunda arabada 200 kg. fazla yük ve yolcu daha vardı. ama tabiki Ordu sıfır rakım iken Amasya'nın rakımı ise 400.. aracın kullanma klavuzunda yazan değer ise: 6.3 l./100 km. ama tabiki benzin o kadar pahalı ki ben ancak yokuş aşağı yollarda 120 km/h. filan bastım, hem düz yolda 80 km/h. en az yakıt tüketilen değerdir..
neyse sorum şu :
5.6 x 4.76 = 26.6 kuruş/km. yakmışım. 160 kuruş yakabilmem için (ötv zammı da eklemiş olsak) yüzde 40 para tasarrufunu zavoli veya brc ile elde edebilir miyim? tabiki 1.2 motor için ve rekor sayılabilecek 5.6 l/100 km. üzerinde olduğunu da göz önünde bulundurarak cevaplarsanız sevinirim. bir de hiç lpg'li araç kullanmamış biri olarak soruyorum: lpg ile giderken yol bilgisayarında anlık tüketim ne olarak gözüküyor? tahminim ( ---- ).

1.4 2008 doblo kullanıcısıyım.araç az yakması fakat benzinin pahalı olması sonucu forumdaki arkadaşların bildiği üzere geçen hafta 33 bin km deyken atiker sıralı oto gaza geçtim.
ilk şehir içi kulanımı 120 km de 10,5 lt gaz oldu.bölgenizdeki gaz fiyatından tl bazında hesap yapabilirsiniz.şehir kullandım ve genelde arabada 3-4 kişi vardı.benzine göre daha fazla yüklendim(gaza geçtik ya)
uzun yol denemedim.bayramda inşallah memlekete gidince dönüşde uzun yol değerlerinide yazarım.şu an için 200 km dir lpg li doblo kullanıyorum.performansda değişiklik olmadı.şükür sıkıntı yok.

eğer uzun zaman satmayıp da "çok kullanacaksanız" 1.3 multijeti tercih edin. hem yekıtı çok düşük hem ömrü çok uzun. 1.4 benzinli motor doblo kasasında çok tüketim yapar. tabi kullanan arkadaşlar abiler var onların ne diyeceği daha önemli ama benim görüşüm bu
saygılar.

*tup**tup*

uzun süre bineceksen dizel.

*tup*

Back