Tampon / Lastik Parlatma Yöntemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ekrem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Giyaseddin tarafından yazılan metin:
Ben aracımı her temizlediğimde 3 güne 1 jantlarda siyah siyah tozlar oluyor nedir ki onlar
mesela senin dedeğin uzun yollardada oluyo jantlarda simsiyah oluyo balata tozu yüzünden 🙂

bizim dolmuşun jant kapakları balata yağının lekesi kalmış onlar ne ile çıkar

sonaxın jant temizleme spreyleri var. sıkıyorsun sonra sadece duruluyorsun silmeye bile gerek kalmıyor

kardas tarafından yazılan metin:
plastiklere badem yagı surun oda ıse yarıyor
lütfen kendinizi tanışma bölümünde tanıtınız..

berat tarafından yazılan metin:
bizim dolmuşun jant kapakları balata yağının lekesi kalmış onlar ne ile çıkar

yapıcağınız tek şey bi marketten mutfaklarda kullanılan yağ sökücüden alıyorsunuz jantlara sıkıp temizliyorsunuz kirin aktığını göreceksiniz çok para vermeye değmez

lastikleri colo çok güzel yapıyor 1 litre kolaya 200 gram şeker katıp karıştırın şekeri koyduğunuszda taşabilir iyice çalkalayın ve sürün lastikler ışıl ışıl oluyor ben kullanıyordum süper oluyor şuan bizde birtanede 89 kartal var onunkileride parlatıyorum süper oluyor birde 5 litrelik tampon sütü aldım oda güzel yayor ama onu plastik aksamlarda kullanıyorum süper oluyor

jantlar ıcın stac ıtaly jant temızleyıcı
ıc aksam plastıkler ıcın atas ın antıstatık plak2 urununu
lastıkler ıcınde armorall sprey lastık parlatıcı kullanıyorum abartısız etkısı 15 gun suruyor diğerleri gibi suya fln gırınce de akıp gıtmıyor tavsıye ederım

Valla ben arap sabunu kullanıyorum arabayı yıkıyoruz kuruyo süngere arap sabunu koyuyorum ve lastiğe sürüyom çok güzelde parlatıyoo... 😀

jel şeklindeki arap sabunlaı pis kokuyor elden çıkmıyor şimdi sıvısı çıkmış denemedim.

aracı yıkadınız amalastik parlatıcınız yok

işde geçici çözüm sıvı deterjanı sulandırmadan sürün.

badem yağı çok toz topluyor.
cola zararlı olabilir.

arkadaslar bir kimyaci olarak size aciklama yapayim
kolada fosforik asit vardir ilk etpda zara vermez surekli kullanimda aracinizin aluminyum jantlarinda karincalanma yapar

size basit yapabileceginiz bir formul vereyim dayanamadim yine

1 kg a gore oranlari

170 gr gliserin kimya depolarinda mevcuttur
60 gr seker ilik suda cozun
hammaddecilye gidenler 30 gr butil glikolde alsin gerisini suyla tamamlayin enaz 5 gun gider parlaklik icin seker oranini arttirin ama asla asiriya kacmayin

bilgi için teşekkürler.

arkadaslar bir kimyaci olarak size aciklama yapayim
kolada fosforik asit vardir ilk etpda zara vermez surekli kullanimda aracinizin aluminyum jantlarinda karincalanma yapar

size basit yapabileceginiz bir formul vereyim dayanamadim yine

1 kg a gore oranlari

170 gr gliserin kimya depolarinda mevcuttur
60 gr seker ilik suda cozun
hammaddecilye gidenler 30 gr butil glikolde alsin gerisini suyla tamamlayin enaz 5 gun gider parlaklik icin seker oranini arttirin ama asla asiriya kacmayin

bilgi için teşekkürler

bu gliserini nereden bulacaz ben biara araştırdım bulamadım diğerlerinide bulabileceğimiz yerler nereleri birde bu formlü uyguladınız mı lastiklerinizde resim varsa paylaşırmısınız bu aralar çünkü 5 litrelik parlatıcı arıyorum

birde fiyat olarak nekadara patlar

ben şuan bi ürün alıyorum 500 ml 7 lira çokta güzel

tarifi direk vermiş ama gliserine şeker gerekmiyo die biliyorum ama ben aslında lastik boyası yapsalar piano black boyayıp geçsek lastikleri bi su parıl parıl😀

Arkadaslar hammaddeleri deter an hammaddesi Satan kimya depolarindan alabilirsiniz 20 firms su an bu formulle uretim yapiyor maliyeti 1kg mi 1 tl civarinda balata kiri icinde 1kg oksalit as it alin gitmisken 5kg sick suda cozun to malzemedir spreyle sikin

ben lastikleri parlatmak için bulaşık sabunu kullanıyorum 😀 😀

Back