Doblo nun neden güvenlik testi yok

@mustafa2002954
Mustafa bey güzel toparlamış konuyu, bende her satırına katılıyorum... Ankette fiatın marka imajına 6 verdim... Puan kırmamın asıl nedenlerinden biri buydu. Şunu hatırlatmak da isterim Doblo d4 tasarım, konfor, motor sesi yalıtımı, süspansiyon vs sınıfının başarılı araçlarından biri. Hatta ben fiat 500 L almaya gittiğim halde dobloyu da test ettikten sonra 500 L daha çok ticari hissi veriyor (görsellik hariç) diyerek Doblo aldım...Ama bu aracında tabiki eksiklikleri yok değil bunları da dile getirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum..

n cap testlerine girmek çok maliyetli bi işmiş ama tabi bu irmemeye bahane değil

merak ettiğim konulardan biride buydu konu açmadan önce bi araştırayım dedim ve sonuç bulamadım ben d1 hariç kaza testlerine ulaşamadım bu konuda bilgisi olan varmı detaylı şekilde konuşulmuş sanırım bir çok konu var eskiden kalma

Bir şahıs vardı sosyal medyada linea araçla küçük bir kaza yapıp koltuğu yamulmuş ve yaralanmış dava açmış koltukların bazı belgeler içermediği ortaya çıkmış vs.ondan sonra olayı tamamen fiat düşmanlığına çekmiş kazalı araç fotoları falan yayınlıyor komik şekilde.Siz de kaza sonrası araç fotolarına bakıp fikir edinmeyin zira aracın hasar almamasını mı istiyorsunuz yoksa yara almamak mı?
Araç yandan önden ezilmiş onun fotolarını paylaşıyor sürücü,yolcu ve yol durumunu hatta sürücü hatası var mı yok mu hız durumu ne bilmeden.

Konusu açılmışken güvenlikle alakalı olduğu için soruyorum 2012 d3 my life aracımda isofix koltuklar var lakin bilindiği gibi isofix çocuk koltuğu bağlantı tertibatı görünürde yok? Acaba isofix'den bizim anladığımız mı yanlış yoksa fiat'ın mı?

@Gökhan_059
yok usta resimlere aldanmıyoruz aracın sahada yaşadığı kaza belli olmaz ne sağlam denecek araçlar gördük geçen focusla doblo vardı kafa kafaya girmiş focus yarım kalmış tı sadece neden yok diye araştırma içerisindeyim testlerini izlemek ve kaç yıldız aldığını merak ediyorum koltuk tu koltuk başlığıydı bir sürü video var onların onayları olmadan zaten piyasaya süremezler isofix olayı fiatın çocuk koltuklarına uyum sağlıyor diye biliyorum 🙂

Kitapçıktan baktım da tam sırtlık kısmıyla koltuk arasında gözüküyor bağlantı noktaları yarın bakacağız artık.

6ed685b2502c23a66949d07eba4b97a5.jpg

c48aa69487b7f6d50fc91d028c46e1ad.jpg

d574fb560464f1a9bb5ec933d4433f74.jpg

fiatın hangi arabasında modelinde varki ben sadece D1 kasada gordum zaten en sağlam kasada o herhalde

Punto palio freemont 500 ailesi multipla panda bravo stilo croma ve daha fazla modelin ncap testleri var bir çoğu çok iyi puanlar almış.

Doblo D2 D3 D4 bence D1'den güvenlik olarak çok daha önde.D1 ile 3 yıldız alan Fiat iç ve dış güvenlik donanımları tavan yapmış özellikle D3 ve D4 de çok rahat hiç kasmadan 4 yıldız alır.

Bende hep merak etmisimdir gunenlik testini doblonun ...

@Gökhan_059
hafif ticaride zorunluluğu olmadığından yapmamış olabilirler ama milyonlarca kullanıcı varken heleki bu kadar dedikodu varken testleri yapıp mal bu diye sunmaları gerekir bence acizane fikrim 🙂

@Gökhan_059
Parmağınla koltuğun arasını yoklarsan bulursun kancaları kardeşim. En güvenli çocuk koltuğu bağlama şekli isofix'tir. Emniyet kemeri bağlantısı olanlara bulaşma derim.

@cihatbayir
Belki D5 için bi güzellik yaparlar.Ama dediğim gibi en az 4 yıldız alır.Bu iyi bir değer aslında ama 5 yıldız bekleyen kullanıcıları kaybetmek de istemiyor olabilir.

Mesela bazıları teste bakmaz istemez ama varsa da bir test 5 yıldız bekler.Böyle bir kitle de olabilir [emoji3]

@Gökhan_059
Kullanıcı olarak 5 yıldızı herkes bekler abi ancak güvenlik konusunda en guvenlisi d4 diyebilirim en azından servis öyle dedi 😉🙂

biz 6 yıldız isterük.😀😀😀
5 bizi kesmez.

d1 ve d2 zaten yıllardır kendilerini kanıtladılar

d3 ve d4 ün iskelet yapısı çok sağlam hasarlı çok d3 geldi ayrıca sökülmüş d4 te gördüm özellikle ön şase uçları çok sağlam

d4 trekking te ön kısımda ön porya saçlarında farklılklar var daha kalın ön tampon demir ve köpüğündede bi farklılık var

hadi hayırlısı bakalım.

Back