zift?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan madak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

madak

Daimi Üye
cuma günü çalışmaların olduğu bir yolu kullanmak zorunda kaldım. yola zift (katbek) dökmüşlerdi. çok yavaş gitmeme rağmen yan basamaklara, çamurluk içlerine, ön kapı altlarına zift sıçradı. ziftlerin çıkarılması için önerisi olan arkadaşlardan ricamdır.....saygılar...

Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle.Benimde başıma gelmişti çok kötü.Öncelikle ben İzmit'te av bayiinde buldum gaz yağı onunla temizle mükemmel yumuşatıyor zifti ve çıkartıyor.Ayrıyetten aracın boya'sına da faydası varmış diye duydum parlatma yönünden.Hadi kolay gelsin.

evet en güzeli gaz yağı onu bulamazsan mazot. fırça ile araba yıkar gibi yıka ziftli bölgeleri o kadar.benim d1 imde farların dibinden bile çıkmıştı zift. gece yağmurdan fark edememiştim.aracın biri beni sollayınca o zaman anladım yolun ziftli olduğunu.ben mazotla temizlemiştim.gaz yağı bulamadığım için.geçmiş olsun kolay gelsin.

teşekkürler arkadaşlar. gaz yağı bulması biraz zor ama altarnatif olarak mazot deneyeyim. öneri ve ilgi için varolunn..

Bişey değil mevlüt kolay gelsin ama (av bayilerinde bulabilirsin gaz yağını).

mazot gazyağı veya bildiğimiz margarin sana yağı sürün ardından silip yıkayın

ben pastayla çıkartıyorum.ama gazyağıda uygundur.

ziftli bölgeyi güneşe karşı getirip ısınınca margarini sürüp akmasını bekliyormuşsunuz arkadaşım yapmış.

ne demek inşaallah işinize yarar.

bizde memlekete giderken hep zift olmuştu.....geldikten sonra aracı güneşte beklettik.....sonra üstüne uçak benzini döktük hiçbirşey kalmadı 😀

bizde memlekete giderken hep zift olmuştu.....geldikten sonra aracı güneşte beklettik.....sonra üstüne uçak benzini döktük hiçbirşey kalmadı 😀

birde sigara yaksaydın dobloda kalmazdı.😀😀😀

geçmiş olsun...zift kaportanın çürümesini engeller.🙂

birde sigara yaksaydın dobloda kalmazdı.😀😀😀
😀 😀

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back